Preview: Flyers vs. Bruins

Po dvoudenním volnu se hokejisté z Philadelphie přesunuli do Bostonu, kde dnes v noci od 01:00 SEČ vyzvou v TD Garden domácí Bruins. Letci pokračují ve svých nestálých výkonech, když jednu výhru střídá jedna prohra. Svěřenci kouče Davea Hakstola se tak po nevydařeném vstupu do sezóny krčí na spodu tabulky, když během 9 duelů dokázali nasbírat pouze 8 bodů. Boston je na tom v současné chvíli lépe. Medvědi nasbírali o 4 body více než Flyers a v tabulce Východní konference jim patří 4. příčka.

Dnešní soupeři na sebe již tradičně narazí v průběhu sezóny třikrát a nejinak tomu bylo také loni, kdy ve vzájemných duelech dominovali hokejisté z Bostonu. První zápas byl na programu začátkem loňského prosince ve Wells Fargo Center, kde dokázali Bruins zvítězili hladce 3:0. Také březnová odveta v TD Garden patřila bostonským Medvědům. Tentokrát však o své výhře rozhodli až v poslední minutě, když je do vedení 3:2 poslal Brad Marchand. Poslední vzájemný zápas pak konečně zvládli Flyers, kteří na domácím ledě zvítězili 4:3 po prodloužení.

Stejně jako Boston Bruins tak i Philadelphia Flyers patří v nejprestižnější hokejové lize na světě k tradičním týmům. Oba soupeři se tak ve své historii střetli již 195 vzájemných a mnohem úspěšnější je celek z Massachusetts, jenž dokázal zvítězit již ve 105 zápasech. Letci se z výhry nad Bostonem radovali devětašedesátkrát a 21 zápasů skončilo až remízou. Na ledě Bruins se Letcům nedaří vůbec. Z celkových 98 duelů tam Flyers vyhráli v pouze 29 případech, osmapadesátkrát odjížděli bez bodu a 11 zápasů skončilo remízou.

Zpět z farmy dnes ráno vedení Flyers povolalo českého gólmana Michala Neuvirtha, který včera odchytal zápas Phantoms a připsal si 31 úspěšných zákroků. Třicetiletý rodák z Ústí nad Labem se tak připojil v Bostonu zpět k týmu a dnes bude krýt záda svému kolegovi Brianu Elliottovi. Na marodku Letců však po posledním utkání přibyl útočník Michael Raffl, který bude se zraněním v dolní části těla laborovat více než měsíc. I nadále pak mimo hru zůstává americký forvard James van Riemsdyk, jehož taktéž trápí zranění v dolní části těla.

Celek z Bostonu se dnes bude muset vinou zdravotních problémů obejít bez čtveřice svých hráčů. Trenér Bruce Cassidy se musí v současné době obejít bez obránce Toreyho Kruga, jehož vyřadilo zranění kotníku. V sestavě Bruins se nepředstaví ani obránce Kevan Miller, kterého trápí zranění ruky. Otazník pak visí nad startem mladého zadáka Charlieho McAvoya a zkušeného forvarda Davida Backese, jež vyřadilo zranění v horní části těla.

Přestože mají Flyers dnes k dispozici poprvé v sezóně také Michala Neuvirtha, trenér Dave Hakstol vsadí v utkání na ledě Bruins opět na zkušeného kanadského gólmana Briana Elliotta. Třiatřicetiletý Kanaďan odchytal v letošním ročníku NHL zatím 7 zápasů s úspěšností zákroků 88.2% a průměrem 3.59 gólu na zápas. Gólmani Letců (Elliott a Pickard) mají vůbec nejhorší úspěšnost zákroků v celé lize.

V Bostonu mají sice pozici brankářské jedničky jasně danou již řadu let, avšak dnes pošlou Bruins mezi tři tyče svého druhého brankáře, kterým je velezkušený slovenský gólman Jaroslav Halák, jenž si v úvodu letošního ročníku vede naprosto skvěle. Rodák z Bratislavy odchytal zatím 5 utkání s úspěšností zákroků 93.3% a průměrem 1.74 gólu na zápas. Finský gólman se tak bude dnes pouze na střídačce.

Sestavy

PHILADELPHIA FLYERS

BOSTON BRUINS

Forma

Flyers (P-V-P-V-P)

Datum Zápas Skóre
22.10.2018 Flyers vs. Avalanche
1:4
20.10.2018 Flyers vs. Devils
5:2
19.10.2018 Blue Jackets vs. Flyers
6:3
17.10.2018 Flyers vs. Panthers
6:5n
13.10.2018 Flyers vs. Golden Knights
0:1

Bruins (V-PP-PP-P-V)

Datum Zápas Skóre
24.10.2018 Senators vs. Bruins
1:4
21.10.2018 Canucks vs. Bruins
2:1p
19.10.2018 Oilers vs. Bruins
3:2p
18.10.2018 Flames vs. Bruins
5:2
13.10.2018 Bruins vs. Red Wings
8:2

Stadion


TD Garden je arena v Bostonu jmenující se po svém sponzorovi – TD Bank. Lidé jí však běžně říkají The Garden nebo i Boston Garden. Bývalým názvem byl FleetCenter a Shawmut Center. Arena je domovem Bostonu Bruins z NHL, Bostonu Celtics z NBA a Bostonu Blazers z NLL. Každoročně se zde utkávají bostonské univerzity v hokejovém turnaji Beanpot. Univerzity z celé Nové Anglie se zde setkávají v hokejovém klání Hockey East Championship. Aréna byla slavnostně otevřena 30. září 1995. Náklady na celou stavbu činily 160 miliónů dolarů. Kapacita stadionu pro hokejová utkání je 17.565 diváků.

Informace

Philadelphia Flyers vs. Boston Bruins

Začátek: 01:00 SEČ

TV:

Top