Preview: Flyers vs. Avalanche

Další zápas na domácím ledě čeká hokejisty Flyers, kteří dnes ve Wells Fargo Center od 01:00 SEČ přivítají mužstvo Colorada Avalanche. Svěřenci kouče Davea Hakstola dokázali v sobotu před svými fanoušky porazit v divizním derby New Jersey Devils 5:2 a po 8 odehraných duelech mají na kontě 8 bodů. Avs si v úvodu sezóny vedou skvěle, když během 8 zápasů nasbírali již 12 bodů a v tabulce Západní konference jim patří druhá příčka.

Přestože je teprve říjen, dnešní duel je již druhým vzájemným zápasem těchto dvou celků v letošním ročníku. To znamená, že Flyers a Avalanche se již v letošní základní části NHL nepotkají. První zápase těchto dvou týmů byl na programu hned v úvodu sezóny v Denveru, kde byli úspěšnější domácí Laviny. Přestože Letci dvakrát srovnali skóre, svěřenci Jareda Bednare dokázali zápas zvládnout a zvítězili poměrně snadno 5:2.

Ve své historii na sebe dnešní soupeři narazili pouze čtyřiatřicetkrát a lépe jsou na tom ve vzájemných soubojích hokejisté z Colorada. Avalanche vyhráli 18 zápasů, Flyers 12 a 4 zápasy skončily remízou. Ve Wells Fargo Center jsou výsledky obou týmů poměrně vyrovnané. Ve Philly odehrály oba celky zatím 15 vzájemných duelů, z nichž 7 dokázali vyhrát domácí Letci a osmkrát se z výhry radovali Laviny z Colorada.

Stejně jako v posledním zápase s Devils, tak i dnes budou Letci z Philadelphie postrádat vinou zdravotních problémů dvojici hráčů. Na marodce zůstává americký forvard James van Riemsdyk, který by měl chybět ještě zhruba měsíc se zraněním v dolní části těla. Druhým a zároveň posledním zraněným hráčem Flyers je pak český gólman Michal Neuvirth, který laboruje s poraněným třísly. Zbytek svých svěřenců má kouč Dave Hakstol plně k dispozici. Flyers by měli nastoupit ve stejném složení jako proti Devils.

Celek z Denveru v současné době nemá výrazně problémy s marodkou. Do zápasu ve Wells Fargo Center zasáhne pouze jediný hráč, a sice třiadvacetiletý americký forvard JT Compher, který je mimo hru vinou otřesu mozku. Žádné další hráče Colorada zranění v současné době netrápí.

Flyers již oznámili, který z gólmanů se dnes postaví mezi tři tyče. Kouč Dave Hakstol dnes opět vsadí na třiatřicetiletého kanadského gólmana Brinana Elliotta, který je v úvodu sezóny jasnou jedničkou Letců z Philadelphie. Rodák z Newmarketu odchytal v letošní sezóně zatím 6 zápasů s úspěšností zákroků 87.8% a průměrem 3.68 gólu na zápas. Záda by měl Elliottovi krýt šestadvacetiletý kanadský gólman Cal Pickard.

Také trenér Avalanche Jared Bednar vsadí v dnešním duelu na svou brankářskou jedničku, kterou je ruský gólman Semjon Varlamov. Třicetiletý brankář odchytal během letošní základní části zatím 5 utkání, v nichž si vedl naprosto skvěle. Rodák ze Samary má zatím vynikající statistiky, a sice úspěšnost zákroků 94.8% a průměr 1.77 gólu na zápas. Náhradním gólmanem Avs by tak měl v utkání s Philadelphií být německý brankář Philipp Grubauer.

Sestavy

PHILADELPHIA FLYERS

COLORADO AVALANCHE

Forma

Flyers (V-P-V-P-V)

Datum Zápas Skóre
20.10.2018 Flyers vs. Devils
5:2
19.10.2018 Blue Jackets vs. Flyers
6:3
17.10.2018 Flyers vs. Panthers
6:5n
13.10.2018 Flyers vs. Golden Knights
0:1
11.10.2018 Senators vs. Flyers
4:7

Avalanche (V-V-PP-PP-V)

Datum Zápas Skóre
20.10.2018 Hurricanes vs. Avalanche
1:3
19.10.2018 Devils vs. Avalanche
3:5
17.10.2018 Rangers vs. Avalanche
3:2p
14.10.2018 Avalanche vs. Flames
2:3p
12.10.2018 Sabres vs. Avalanche
1:6

Stadion


Wells Fargo Center (dříve Spectrum II., CoreStates Center, First Union Center a Wachovia Center) je multifunkční hala, která se nachází ve Philadelphii, Pennsylvánii. Wells Fargo Center se nachází v jihozápadní části Philadelphie ve sportovním areálu South Philadelphia Sports Complex, který zahrnuje Linkoln Financial Field (Philadelphia Eagles) a Citizens Bank Park (Philadelphia Phillies). Je to domácí aréna Philadelphie Flyers, basketbalového týmu Philadelphia 76ers, týmu Philadelphie Soul, kteří hrají Arena Football league a lakrosového Philadelphie Wings. Aréna slouží také pro kulturní účely a koncerty. Stadion Wells Fargo Center byl slavnostně otevřen 12. srpna 1996 a nahradil tak již staré Spectrum, které bylo nedávno zbouráno. Celkové náklady na stavbu činily 210 milionů dolarů.

Informace

Philadelphia Flyers vs. Colorado Avalanche

Začátek: 01:00 SEČ

TV: Nova Sport 1

Top