Preview: Flyers vs. Blue Jackets

Hokejisty z Philadelphie dnes čeká další utkání, když se po výhře nad Floridou přesunuli do státu Ohio, kde v noci od 01:00 SEČ vyzvou na ledě Nationwide Arény mužstvo Columbusu Blue Jackets. Svěřenci trenéra Johna Tortorelly vstoupili do nového ročníku podobně jako Letci. Modrokabátníci mají po pěti odehraných utkáních na kontě zatím 6 bodů za 3 výhry a 2 prohry. Flyers mají bodů stejně, avšak na rozdíl od Columbusu odehráli o jedno utkání více.

Flyers a Blue Jackets jsou od změn v rozdělení klubu poměrně častými soupeři a to z toho důvodu, že oba celky patří do Metropolitní divize. V loňském roce tak na sebe oba celky narazily hned čtyřikrát a pokaždé to bylo hodně vyrovnané. První dvě utkání v Columbusu dospěla shodně za vyrovnaného stavu 1:1 až do prodloužení. Poprvé museli rozhodnout až samostatné nájezdy, ve kterých byli úspěšnější domácí Jackets. Podruhé pak v nastaveném čase rozhodl o výhře Flyers útočník Sean Couturier. Ve Philadelphii pak zvítězili jednou domácí Letci 2:1. V odvetě se z výhry 5:3 radovali hosté z Columbusu.

Celek z Columbusu je v nejprestižnější hokejové lize na světě jen krátce a před přesunem do Východní konference působil řadu let v té západní. Flyers a Jackets spolu tedy ve své historii příliš mnoho zápasů zatím neodhráli. Dnešní soupeři se střetli zatím třiaatřicetkrát a lepší statistiky mají hokejisté z Ohia, kteří dokázali vyhrát 17 duelů, třináctkrát se radovali Letci a třikrát se o vítězi zápasu nerozhodlo. V Nationwide Aréně se navíc Letcům nedaří už vůbec. V Columbusu se oba týmy utkaly šestnáctkrát a Flyers dokázali vyhrát pouze ve 3 případech. V 11 duelech pak zvítězili domácí Jackets a 3 utkání skončily remízou.

Flyers by i dnes na ledě Columbusu měli kvůli zdravotním problémům postrádat trojici hráčů. Dlouhodobě mimo hru je zkušený americký útočník James van Riemsdyk, jehož trápí zranění v dolní části těla. V sestavě Letců z Philadelphie se nepředstaví ani český gólman Michal Neuvirth. Třicetiletý rodák z Ústí nad Labem laboruje taktéž se zraněním v dolní části těla. Posledním na marodce je pak mladík Nolan Patrick, který sice po včerejším tréninku říkal, že se cítí dobře, avšak dnešní duel ještě pro jistotu vynechá. Pouze z tribuny by pak měli zápas s Blue Jackets sledovat obránce Andrew MacDonald a útočník Michail Vorobjov, jehož v sestavě nahradí udravený Corban Knight.

Trenér Columbusu John Tortorella by se měl v duelu s Philadelphií obejít bez dvojice zraněných hráčů. V sestavě Jackets se dnes nepředstaví talentovaný zadák a jeden z pilířů defenzivy týmu z Ohia Seth Jones, který je mimo hru vinou zranění v dolní části těla. Druhým a zároveň posledním zraněným hráčem Blue Jackets je zkušený útočník Brandon Dubinsky, jehož vyřadilo svalové zranění v oblasti břicha. Zbytek svých svěřenců na trenér Tortorella plně k dispozici.

Přestože trenér Dave Hakstol včera oznámil, že Brian Elliott je v týmu Flyers i nadále jasnou jedničkou, dnes se mezi tři tyče postaví šestadvacetiletý kanadský gólman Cal Pickard. Rodák z Monctonu nastoupil v letošní základní části zatím do dvou utkání s úspěšností zákroků 86.8% a průměrem 3.80 gólu na zápas. Náhradním gólmanem Letců z Philadelphie tak v utkání proti Columbusu bude třiatřicetiletý Brian Elliott.

Blue Jackets již oznámili, na kterého z gólmanů dnes vsadí. Trenérský personál Columbusu nebude nikterak experimentovat a do brankoviště pošle svou jedničku Sergeje Bobrovského. Třicetiletý ruský gólman však také nevstoupil do nové sezóny zrovna nejlépe. Rodák z Novokuzněcku odchytal letos zatím 3 zápasy s úspěšností zákroků 86.0% a průměrem 4.38 gólů na zápas. Proti bývalému týmu se však Bobrovskému daří skvěle. Ruský gólman odchytal proti Flyers 14 utkání (10-3-1) s úspěšností 93.3% a průměrem 1.91 GAA.

Sestavy

PHILADELPHIA FLYERS

COLUMBUS BLUE JACKETS

Forma

Flyers (V-P-V-P-P)

Datum Zápas Skóre
17.9.2018 Flyers vs. Panthers
6:5n
13.9.2018 Flyers vs. Golden Knights
0:1
11.9.2018 Senators vs. Flyers
4:7
10.9.2018 Flyers vs. Sharks
2:8
7.9.2018 Avalanche vs. Flyers
5:2

Blue Jackets (P-V-V-P-V)

Datum Zápas Skóre
14.10.2018 Lightning vs. Blue Jackets
8:2
11.10.2018 Panthers vs. Blue Jackets
5:2
10.10.2018 Blue Jackets vs. Avalanche
5:2
6.10.2018 Blue Jackets vs. Hurricanes
1:3
5.10.2018 Red Wings vs. Blue Jackets
2:3p

Stadion


Nationwide Arena je multifunkční halou v Columbusu, Ohiu. Byla otevřena v roce 2000 a hned se stala domovským stánkem týmu Columbus Blue Jackets. Pro hokejová utkání má aréna kapacitu 18.144 míst. Celké náklady na stavbu Nationwide Areny činily 175 milionů dolarů. Stadion je pojmenován po bývalém majiteli Nationwide Mutual Insurance Company, který však v roce 2012 prodal halu současnému vlastníkovi, kterým je Franklin County Convention Facilities Authority. Součástí komplexu je také menší hala OhioHealth Ice Haus, která slouží jako tréninkové hřiště Blue Jackets a pro veřejné bruslení.

Informace

Philadelphia Flyers vs. Columbus Blue Jackets

Začátek: 01:00 SEČ

TV:

Top