Preview: Flyers vs. Sharks

Po dvou venkovních duelech se hokejisté Flyers přesouvají zpět domů do Philadelphie, kde je dnes v noci čeká první duel před vlastními příznivci. Ve Wells Fargo Center se totiž od 01:00 SEČ představí San José Sharks. Pro Žraloky to bude druhé utkání ve dvou dnech, když včera v Barclays Center podlehli domácím Islanders 0:4. To svěřenci trenéra Davea Hakstola měli po posledním zápase s Coloradem, které prohráli 2:5 dvoudenní volno.

Celky z Philadelphie a San José na sebe v loňském ročníku narazili celkem dvakrát a v obou zápasech byli úspěšnější hosté. Flyers loni zahájili sezónu právě v Kalifornii, kde SAP Center dokázali domácí Sharks i díky hattricku Wayna Simmondse porazit 5:3. Odvetu ve Wells Fargo Center pak zvládli lépe svěřenci trenéra Petera DeBoera, kteří si odvezli dva body za vítězství 3:1.

Sharks jsou poměrně mladou organizací a oba týmy tak spolu ve své historii odehráli pouhých 41 zápasů. Flyers mají ze vzájemných duelů negativní statistiku, když vyhráli pouze šestnáctkrát, 21 utkání skončilo výhrou Žraloků a čtyřikrát se diváci vítěze nedočkali. Ani před vlastním publikem nemají Letci pozitivní bilanci, když z celkových 20 utkání vyhráli 7, 11 duelů skončilo vítězstvím Sharks a dvakrát došlo k remíze.

Letci z Philadelphie přišli v minulém utkání o devětadvacetiletého forvard Jamese van Riemsdyka, který po ráně pukem do kolene nedohrál zápas s Coloradem. Trenér Dave Hakstol se bude muset bez amerického útočníka vinou zranění v dolní části těla obejít 5-6 týdnů. Připraven zpět do hry by měl naopak brzy být český gólman Michal Neuvirth, jenž během tréninku utrpěl zranění třísel. Pouze u tribuny pak budou dnešní duel v roli zdravých náhradnímu sledovat obránce Christian Folin a útočník Dale Weise.

Po dvou vynikajících výkonech vsadí trenéři Letců opět na svou brankářskou jedničku, kterou je třiatřicetiletý Kanaďan Brian Elliott. Rodák z Newmarketu odchytal oba zápasy Flyers a jen díky němu byli Letci na ledě Colorada tak dlouho ve hře. Výkonům příliš neodpovídají jeho současné statistiky – úspěšnost zákroků 89.8% a průměr 3.03 gólu na zápas. Náhradním gólmanem pro utkání se San José bude opět Calvin Pickard.

Jelikož Sharks odehráli včera utkání na ledě Islanders a dnes neměli trénink, není zcela jisté, který z gólmanů se dnes představí mezi třemi tyčemi. Zatím všechna utkání odchytal osmadvacetiletý kanadský gólman Martin Jones, který má po třech duelech úspěšnost zákroků 85.9% a průměr 3.03 gólu na zápas. Dnes však možná kvůli nepříliš přesvědčivým výkonům dostane příležitost Aaron Dell, který loni odchytal 29 duelů s úspěšností 91.4% a průměrem 2.64 gólu na zápas.

Sestavy

PHILADELPHIA FLYERS

 

SAN JOSÉ SHARKS

 

Forma

Flyers (P-V-V-P-P)

Datum Zápas Skóre
7.9.2018 Avalanche vs. Flyers
5:2
5.10.2018 Golden Knights vs. Flyers
2:5
29.9.2018 Bruins vs. Flyers (příprava)
1:4
28.9.2018 Flyers vs. Rangers (příprava)
2:4
25.9.2018 Flyers vs. Bruins (příprava)
3:4

Sharks (P-V-P-P-P)

Datum Zápas Skóre
8.10.2018 Islnders vs. Sharks
4:0
6.10.2018 Kings vs. Sharks
2:3p
4.10.2018 Sharks vs. Ducks
2:5
1.10.2018 Golden Knights vs. Sharks (příprava)
5:2
28.9.2018 Sharks vs. Flames(příprava)
3:4

 

Stadion


Wells Fargo Center (dříve Spectrum II., CoreStates Center, First Union Center a Wachovia Center) je multifunkční hala, která se nachází ve Philadelphii, Pennsylvánii. Wells Fargo Center se nachází v jihozápadní části Philadelphie ve sportovním areálu South Philadelphia Sports Complex, který zahrnuje Linkoln Financial Field (Philadelphia Eagles) a Citizens Bank Park (Philadelphia Phillies). Je to domácí aréna Philadelphie Flyers, basketbalového týmu Philadelphia 76ers, týmu Philadelphie Soul, kteří hrají Arena Football league a lakrosového Philadelphie Wings. Aréna slouží také pro kulturní účely a koncerty. Stadion Wells Fargo Center byl slavnostně otevřen 12. srpna 1996 a nahradil tak již staré Spectrum, které bylo nedávno zbouráno. Celkové náklady na stavbu činily 210 milionů dolarů.

Informace

Philadelphia Flyers vs. San José Shars

Začátek: 01:00 SEČ

TV:

Top