Preview: Flyers vs. Golden Knights

Dlouhé čekání je konečně u konce. Už dnes v noci totiž čeká hokejisty z Philadelphie první utkání nového ročníku NHL. Svěřenci kouče Davea Hakstola odcestovali k prvnímu duelu do nevadské pouště, kde od 04:00 SEČ výzvou v T-Mobile Aréně loňské finalisty, a sice Vegas Golden Knights. Celek z Las Vegas vstupuje do své druhé sezóny v historii jako vicemistr, když hned jejich pohádkovou jízdu utnul až Washington. Čeští a slovenští fanoušci mohou zápas sledovat na stanici Nova Sport 1.

Flyers a Golden Knights se ve své historii potkali pouze dvakrát a v obou případech byli úspěšnější hostující týmy. Poprvé se obě mužstva střetla právě ve Vegas, kde celek z Philadelphie zvítězil 4:1, když na gól McNabba odpověděli Couturier, MacDonald, Giroux a Gudas. Ve Wells Fargo Center pak byli úspěšnější Zlatí rytíři, kteří díky Carpenterově gólů necelé tři minuty před koncem základní hrací doby zvítězili těsně 3:2.

Elitní formace Letců by měla nastoupit ve stejném složení jako loni. Vedle sebe by se tak měli představit Claude Giroux, Sean Couturier a Travis Konecny. Ve druhém útoku by měla proti Vegas nastoupit trojice Oskar Lindblom – Nolan Patrick – Jakub Voráček. Třetí lajna trénoval ve složení JVR, Wayne Simmonds a Michail Vorobjov. Ve čtvrtém útoku se pak představí vedle Joriho Lehtery také Scott Laughton a Michael Raffl. Pouze v roli zdravých náhradnímu pak budou Dale Weise a Jordan Weal.

První obranný pár Flyers zůstává beze změny. Vedle sebe tak opět nastoupí Shayne Gostisbehere a Ivan Provorov. Druhý obranný pár byl měl pak tvořit Andrew MacDonald společně s Robertem Haggem. Třetí obrannou dvojicí bude Radko Gudas s Travisem Sanheimem. Pouze z tribuny pak bude své spoluhráče sledovat zkušený Christian Folin.

Vinou zranění bude trenér Dave Hakstol postrádat pouze jednoho svého svěřence, a sice třicetiletého českého gólmana Michala Neuvirtha, který utrpěl během přípravy zranění v dolní částí těla. Rodák z Ústí nad Labem však již trénoval na ledě a neměl by tak přijít o příliš mnoho zápasů. Mimo hru jsou sice tak Alex Lyon a Corban Knight, ale oba hráče pošle po uzdravení vedení Flyers s největší pravděpodobností na farmu Lehigh Valley Phantoms.

To celek z Las Vegas by měl v duelu s Philadelphií postrádat hned tři své hráče ze základní sestavy. Kouč Gerard Gallant se bude muset obejít bez obránce Codyho Eakina, jehož trápí zranění v dolní části těla. Mimo hru je také útočník americký forvard Alex Tuch, který laboruje s blíže nespecifikovaným zraněním. Golden Knights navíc přišli také o Natea Schmidta, který kvůli dopingu nezasáhne ani do jednoho z prvních 20 zápasů základní části.

V brance Flyers se v prvním utkání nové sezóny přestaví velezkušený Brian Elliott, který bude při zranění Michala Neuvirtha jasnou jedničkou. Třiatřicetiletý gólman odchytal v loňském ročníku celkem 43 zápasů s úspěšností zákroků 90.9% a průměrem 2.66 gólu na zápas. Záda by měl Elliottovi krýt pětadvacetiletý americký gólman Anthony Stolarz. Letci v úterý z waiver listu získali Calvina Pickarda, avšak první zápas vinou problémů s vízem nestihne.

Golden Knights mají post brankářské jedničky vyřešený, když během expanzního deaftu získali z Pittsburghu Marca-Andre Fleuryho. Rodák ze Sorelu odchytal v loňské základní části celkem 46 zápasů s úspěšností zákroků 92.7% a průměrem 2.24 gólů na zápas. Své vynikající čísla si Fleury udržel také během playoff, kde svůj tým často držel ve hře – úspěšnost 92.7%, 2.24 GAA. Náhradním gólmanem Golden Knights by tak měl dnes být Malcolm Subban.

Sestavy

PHILADELPHIA FLYERS

 

VEGAS GOLDEN KNIGHTS

 

Forma

Flyers (V-P-P-PP-V)

Datum Zápas Skóre
29.9.2018 Bruins vs. Flyers (příprava)
1:4
28.9.2018 Flyers vs. Rangers (příprava)
2:4
25.9.2018 Flyers vs. Bruins (příprava)
3:4
22.9.2018 Flyers vs. Islanders (příprava)
2:3p
20.9.2018 Rangers vs. Flyers (příprava)
4:6

Golden Knights (V-V-P-V-V)

Datum Zápas Skóre
1.10.2018 Golden Knights vs. Sharks (příprava)
5:2
29.9.2018 Golden Knights vs. Kings (příprava)
2:0
25.9.2018 Golden Knights vs. Avalanche (příprava)
3:5
23.9.2018 Sharks vs. Golden Knights (příprava)
4:5p
21.9.2018 Kings vs. Golden Knights (příprava)
2:7

Stadion


T-Mobile Arena je multifunkční krytá aréna v ulici Las Vegas Strip v Paradise v metropolitní oblasti Las Vegas. Byla otevřena 6. dubna 2016. Umožňuje konání mnoha událostí – boxu, ledního hokeje, basketbalu, rodea, koncertů a dalších událostí. Je domácím stadionem hokejového klubu Vegas Golden Knights. Maximální kapacita je 20 000 osob. Cena byla 375 milionů amerických dolarů. Stadion je od roku 2017 domovem hokejového týmu Vegas Golden Knights a jeho kapacita je pro hokejová utkání 17.500 míst.

Informace

Philadelphia Flyers vs. Vegas Golden Knights

Začátek: 04:00 SEČ

TV: Nova Sport 1

Top