Flyers si z waiver listu stáhli gólmana Calvina Pickarda

Letci z Philadelphie ještě neodehráli ani zápas a v brankovišti už to vypadá na zajímavou situaci. Vedení Flyers během pondělí poslalo na waiver list možná trochu překvapivě dva své hráče, i když stačilo zapsat pouze jednoho. Jak Taylor Leier, tak Dale Weise přes waiver list prošli a oba se tak připojí k týmu Lehigh Valley Phantoms.

Volné místo na soupisce tak zaujme šestadvacetiletý gólman Calvin Pickard, jehož podle informací vzali z waiver listu právě Letci z Philadelphie. Kanadský gólman měl s Torontem Maple Leafs kontrakt na jednu sezónu s cap hitem 800 tisíc dolarů.

Rodák z Monctonu odchytal v NHL zatím 87 zápasů s úspěšností zákroků 91.3% a průměrem 2.78 gólu na zápas. Pickard však téměř celou loňskou sezónu strávil na farmě Toronto Marlies, kterému svými výkony pomohl k zisku Calder Cupu. Za Marlies loni Pickard odchytal 33 zápasů – úspěšnost 91.8% a průměr 2.31 gólu na zápas.

Michal Neuvirth a Alex Lyon v současné době laborují se zraněním v dolní části těla a tak byli Flyers začít s dvojicí Brian Elliott – Anthony Stolarz. Jenže urostlý Američan odchytal v loňské sezóně vinou zranění kolene pouhé čtyři utkání a Letci tak zřejmě nechtějí riskovat. Brian Elliott sice podstoupil během léta hned několik operací, avšak v posledním přípravném duelu na ledě Bostonu vypadal více než dobře. Třetí gólman, kterým je Carter Hart, byl v neděli poslán k Phantoms.

Top