Alex Lyon k arbitráži nemusí. S Flyers se dohodl na dvouleté smlouvě

Pětadvacetiletý americký gólman Alex Lyon nakonec k arbitráži nemusí. Rodák z Baudette se totiž s vedením Letců z Philadelphie dohodl na dvouletém kontraktu.

Alex Lyon si v uplynulém ročníku odbyl svůj debut v NHL, kde nastoupil k 11 zápasům a podával poměrně solidní výkony – úspěšnost zákroků 90.5% a průměr 2.75 gólu na zápas. Při zranění některého z gólmanů však plnil zejména roli brankářské dvojky.

V základní části AHL odchytal mladý Američan celkem 27 zápasů s úspěšností zákroků 91.3% a průměrem 2.75 gólu na zápas. Skvěle si Lyon v dresu Phantoms vedl také během playoff, kdy si v nejdelším utkání v historii AHL připsal neskutečných 94 zákroků z 95 střel Charlotte. V 11 zápasech bojů o Calder Cup měl Lyon následující čísla – úspěšnost 94.4%, průměr 1.98.

Jediným hráčem Flyers, který tak stále může jít k arbitráži je útočník Taylor Leier, který v loňském ročníku odehrál v dresu Letců celkem 39 zápasů a do svých statistik si připsal 5 kanadských bodů za 1 gól a 4 asistence. Vedení týmu z Philadelphie podalo Leierovi kvalifikační nabídku na 846 886 dolarů.

Top