Byl jsem překvapený, že jsme na draftu neudělali žádnou velkou výměnu, říká Hextall

Letcům z Philadelphie se v průběhu letošního draftu podařilo udělat pouze jednu výměnu. Generální manažer Ron Hextall se vzdal své volby ze 190. pozice, kterou s Montrealem Canadiens vyměnil za volbu v 7. kole v příštím draftu. Nic velkého se však nekonalo. To překvapilo také samotného GM Flyers.

„Na letošním draftu nebyly žádné velké výměny, jako tomu bývá obvykle. Stejně jako všichni jsem byl hodně překvapený,“ řekl v sobotu Hextall. „Myslel jsem si, že se uskuteční nějaké větší výměny, ale tak to prostě chodí.“

Generálnímu manažerovi Flyers se nepodařilo získat ani volbu v 7. Kole za českého gólmana Petra Mrázka, který bude začátkem července chráněným volným hráčem (RFA) a Letci již dříve oznámili, že s ním nehodlají prodloužit smlouvu.

„Pokud mi někdo zavolá, tak jej určitě budu poslouchat,“ řekl Hextall. „Nemyslím si však, že by o něj měl někdo zájem.“

Ron Hextall vypadal poměrně hodně zklamaný z toho, že se mu na letošním draftu nepodařilo udělat ani jednu výměnu. Flyers se neodhodlali ani k výměně svých voleb v prvním kole a nedokázali tak získat kýženého pravorukého obránce. K dispozici jich navíc bylo hned několik. Například Dobsona vzali Islanders až z 12. místa, tedy pouhé dvě volby před Letci.

Se svými volbami by však GM Letců z Philadelphie spokojený. Především pak s rychlonohým křídlem Joelem Farabeem, jehož celek z Pensylvánie vybral ze 14. místa. Mladičký Američan zaznamenal v uplynulém ročníku USHL za tým USA během 26 zápasů celkem 40 kanadských bodů za 15 gólů 25 asistencí. V takzvaném USA Hockey National Team Development Programu pak Farabee v dresu USA U-18 přidal v průběhu 64 zápasů celkem 76 kanadských bodů (33+43).

„Je to hráč, který klade důraz na každý detail,“ řekl ohledně své první volby Hextall. „Je rychlý a šikovný. Navíc dokáže střílet góly. Je to dobrý hráč, který ještě může zesílit a vyrůst.“

Sám Farabee po draftu přiznal, že si hrozně přál, aby si jej vybral právě celek z Philadelphie. Jeho otec vyrůstal ve městě Warminster v Pensylvánii. Přestože se Joel Farabee narodil v Ciceru ve státě New York, vyrůstal jako fanoušek Flyers, Phillies a Eagles.

„Nebudu vám lhát, ale když jsem přišel na draft, tak jsem si přál, aby si mě ze 14. Pozice vybrali právě Flyers. Je skvělé, že se to nakonec opravdu stalo,“ řekl Farabee. „Líbily se mi vzájemné rozhovory. Mluvil jsem s nimi hned několikrát. Můj otec je z Philly, takže jsem vyrůstal jako fanoušek Flyers. Je to skvěle. Jsem velkým fandou Phillies. Nemám slov. Je skvělém, že můžu být součástí tak vynikající organizace.“

Top