Rozhodně nepodepíšeme nikoho na mnoho let, hlásí Ron Hextall před otevřením trhu s volnými hráči

Až se za dva týdny otevře trh s volnými hráči, očekává se, že generální manažer Flyers Ron Hextall přivede do svých řad některého ze zkušených hráčů, který by Letce z Philadelphie posunul zase o úroveň výše. Fanoušci Flyers totiž přeci jen čekají na vítěznou sérii v play-off již šest let.

GM Letců na včerejší tiskové konferenci v tréninkovém centru ve Voorhees sice aktivitu na trhu s volnými hráči nevyloučil, avšak vysvětlil novinářům s jaký typ hráčů by chtěl do svého mužstva přivést.

„Rádi bychom se zlepšili, ale nebudeme dělat něco hloupého na mnoho let, co by nám pomohlo je na jeden nebo dva roky,“ řekl Ron Hextall na tiskové konferenci, která byla především o blížícím se draftu. „…Uvidíme, co se nám naskytne.“

Zdá se tak, že generální manažer Letců vyloučil příchod některého z hvězdné dvojice John Tavares, John Carlson, kteří budou začátkem července pravděpodobně beze smlouvy. Oba hráči však budou chtít podepsat mnohaleté kontrakty a budou týmy, které jim jejich podmínky s radostí splní.

Flyers mají v současné době na soupisce 19 hráčů (pokud započítáme Oskara Lindbloma i Travise Sanheima) a jejich celkový cap hit činí 59.6 milionů dolarů. Očekává se, že se hranice platového stropu posune pro sezónu 2018/2019 na částku okolo 80 milionů dolarů, což znamená, že celek z Philadelphie bude mít k dispozici zhruba 20 milionů dolarů.

„Máme peníze k tomu, abych někoho získali na pár let. Můžeme udělat něco krátkodobého,“ řekl Hextall, který zároveň dodal, že nemá v plánu vyjednávat s agentem ruského útočníka Ilji Kovalčuka. „Můžeme udělat něco krátkodobého v tom smyslu, že nás to nebude za tři nebo čtyři roky zatěžovat. Rozhodně něco takového uděláme, pokud bude k dispozici ten správný hráč.“

Vedení Letců z Philadelphie by se tak mohlo pokusit získat například zkušeného amerického útočníka Paula Stastyho, který je spolehlivým hráčem jak do ofenzivy, tak do defenzivy. Rozhodně by se mohlo jednat o hráče, který by do konceptu Flyers přesně zapadal.

Paul Stastny se stane nechráněným volným hráčem poté, co mu vyprší čtyřletý kontrakt na 28 milionů dolarů. Dvaatřicetiletý forvard s největší pravděpodobností nemůže očekávat kvůli svému věku nikterak dlouhý kontrakt a Flyers by jej skvěle využili na pozici centra třetího útoku.

Rodák z Québecu zaznamenal v loňském ročníku v dresu St. Louis Blues a Winnipegu Jets celkem 53 kanadských bodů za 16 branek 37 přihrávek. Během 17 zápasů vyřazovacích bojů přidal Stastny 15 bodů za 6 branek a 9 přihrávek.

„Sledujeme všechny aspekty a snažíme se každý den zlepšit tak, abychom nemuseli nic obětovat,“ pokračoval GM Letců. „Mohl bych přivést nějakého hráče, který by náš tým zlepšil pro příští sezónu. Mohli bychom něco takového udělat a vzdát se mnoha věcí v budoucnu. To se však nestane.“

Dalšími dostupnými hráči pro Flyers by tak mohl být centr Riley Nash, který během 76 zápasů nasbíral v dresu bostonských Bruins 41 kanadských bodů (15+26), zkušený obránce Ian Cole či například rakouský forvard Michael Grabner, jenž v minulém ročníku nastřílel 27 branek a je vynikajícím hráčem na oslabení.

Ron Hextall však na včerejší tiskové konferenci znovu prohlásil, že je stále otevřený podpisu nového kontraktu se zkušeným finským útočníkem Valtteri Filppulou, který v uplynulé sezóně nasbíral 33 bodů za 11 branek a 22 asistencí. Zdá se však, že se jedná až o záložní řešení.

Top