Preview: Flyers vs Lightning

Po špatném výkonu s Carolinou se budou chtít hokejisté z Philadelphie vrátit zpět na vítěznou vlnu. Nebudou to mít však vůbec jednoduché. Svěřenci trenéra Davea Hakstola totiž zamířili na Floridu, kde je během víkendu čeká dvojzápas s Lightning a Panthers. Dnes večer od 19:00 SEČ vyzvou Flyers v Amalia Areně právě Blesky, které jsou letos nejlepším týmem NHL, když během 65 zápasů dokázali nasbírat již 92 bodů. Celek z Tampy se může pochlubit vůbec nejlepší ofenzivou, když dokázal nastřílet již 233 branek, což je v průměru 3.58 gólu na zápas. Letce tak nečeká vůbec jednoduchý úkol.

Dnešní soupeři na sebe během loňské základní části narazili již dvakrát a dnešní duel tak bude zatím posledním. První zápase se odehrál koncem loňského kalendářního roku v Tampě, kde se sice domácí dostali zásluhou Steva Stamkose do vedení, avšak Flyers třemi góly ve druhé části vývoj zápasu otočili. Ve třetí třetině pak Flyers přidali další dvě branky a nakonec si z Floridy odvezli oba body za výhru 5:3. Druhý zápas ve Wells Fargo Center však patřil Lightning, kteří Letcům uštědřili lekci z produktivity. Blesky se z 22 střel trefily hned pětkrát a nakonec tak zvítězily vysoko 5:1.

Tampa Bay Lightning je poměrně mladou organizací, když do NHL vstoupila teprve koncem minulého století. Týmy z Philadelphie a Tampy na sebe však ve své historii narazily již šestadevadesátkrát – 47 zápasů skončilo vítězstvím Flyers, 41 duelů ovládly Blesky a v osmi zápasech se o vítězi nerozhodlo. Na Floridě je statistika obou celků vyrovnaná, když z celkových 49 duelů dokázali 24 vyhrát hosté z Philadelphie, 24 zápasů skončilo lépe pro Lightning a jedenkrát byla k vidění remíza.

Stejně jako v minulém zápase, tak i dnes budou Letcům chybět vinou zranění hned tři hráči. Mimo hru jsou v současné době útočník Wayne Simmonds (ruka) a brankáři Michal Neucirth (dolní část těla), Brian Elliott (břicho). Také Lightning by v dnešním duelu měli postrádat kvůli zdravotním potížím tři své hráče. V sestavě Bolts se s největší pravděpodobností nepředstaví útočník Ondřej Palát (horní část těla), obránce Ryan McDonagh (dolní část těla) a gólman Peter Budaj (noha). Otazník visí také nad startem nejproduktivnějšího hráče ligy Nikity Kučerova (dolní část těla).

Jelikož Flyers v současné době příliš na výběr nemají, do brankoviště by se měl i dnešním utkání s Tampou postavit šestadvacetiletý český gólman Petr Mrázak, který si zatím v dresu Letců z Philadelphie vede skvěle. Celkově v letošním ročníku odchytal rodák z Ostravy 26 zápasů s úspěšností zákroků 91.2% a průměrem 2.73 gólu na utkání. Záda by měl v dnešním zápase krýt Mrázkovi pětadvacetiletý americký brankář Alex Lyon.

Ani trenér Lightning Jon Cooper nebude s největší pravděpodobností nic vymýšlet a mezi tři tyče pošle svou brankářskou jedničku, kterou je třiadvacetiletý ruský gólman Andrej Vasilevskij. Rodák z Tyumenu patří mezi nejvytěžovanější gólmany celé ligy, když odchytal již 53 zápasů s úspěšností zákroků 92.7% a průměrem 2.32 gólu na zápas. Vasilevskij je v současné době zřejmě největším kandidátem na zisk Vazinovy trofeje pro nejlepšího gólmana uplynulého ročníku.

Sestavy

Philadelphia Flyers

Tampa Bay Lightning

 

Forma

Flyers (P-V-V-V-V)

Datum Zápas Skóre
1.3.2018 Flyers vs. Hurricanes 1:4
27.2.2018 Canadiens vs. Flyers 0:1n
24.2.2018 Senators vs. Flyers 3:5
23.2.2018 Flyers vs. Blue Jackets 2:1
21.2.2018 Flyers vs. Canadiens 3:2p

Lightning (V-P-V-V-V)

Datum Zápas Skóre
2.3.2018 Stars vs. Lightning
3:4p
1.3.2018 Lightning vs. Sabres
1:2p
27.2.2018 Lightning vs. Maple Leafs
4:3p
25.2.2018 Canadiens vs. Lightning
3:4p
23.2.2018 Senators vs. Lightning
3:4

Stadion


Amalie Arena (dříve známý jako St. Pete Times Forum, Tampa Bay Times Forum či Ice Palace) je stadion v Tampě na Floridě, který se využívá pro lední hokej, basketbal a pro utkání Arena Football League. V Amalie Arena se odehrává také celá řada kulturních akcí včetně koncertů. Je to domácí hala Tampy Bay Lightning a Tampy Bay Storm (Arena Football League). Hala byla slavnostně otevřena 20. října 1996 a stála 195 milionů. Kapacita stadionu pro hokejová utkání je v současné době 19.204 míst.

Informace

Tampa Bay Lightning vs. Philadelphia Flyers

Začátek: 19:00 SEČ

TV:

Top