Preview: Flyers vs. Devils

 Po víkendovém tripu do Arizony a Nevady, odkud si Letci odvezli všechny čtyři body, se hokejisté z Philadelphie přesouvají zpět domů do Wells Fargo Center, kde dnes v noci od 01:00 SEČ přivítají New Jersey Devils. Souboje těchto dvou divizních rivalů bývají vždy vyhrocené a v letošním ročníku jsou navíc přímými konkurenty v boji o play-off. Flyers mají v současné době na kontě 65 bodů a na Ďábli z New Jersey tak mají náskok tří bodů. Tým z Newarku však odehrál oproti Letcům o jeden zápas méně.

Flyers a Devils spolu v letošním ročníku odehráli již 3 utkání a dnes se tak oba celky utkají v základní části naposledy. První vzájemný duel byl na programu v polovině ledna v Prudential Center, odkud si Letci odvezli oba body za výhru 5:3. O týden později se obě mužstva představila v odvetě ve Philadelphii, kde byli opět úspěšnější Flyers, kteří zvítězili 3:1. V posledním vzájemném utkání v Newarku pak Devils oplatili Letcům předešlé prohry a před vlastním publikem se nakonec radovali z výhry 5:4.

Letci z Philadelphie a Ďáblové z New Jersey jsou dlouholetými divizními rivaly, čemuž odpovídá také počet zápasů, které mezi sebou tato dvě mužstva odehrála. Flyers a Devils na sebe během své historie narazili v již 206 duelech a úspěšnějším týmem je celek z New Jersey. Devils totiž dokázali z 206 utkání vyhrát již 106, 85 zápasů skončilo ve prospěch Flyers a v 15 utkáních se diváci vítěze nedočkali. Ve Philadelphii se však Letcům poměrně daří. Z celkových 102 zápasů na domácím ledě dokázali Flyers proti Ďáblům vyhrát 52, v 41 zápasech se ze zisku dvou bodů radovali Devils a 9 duelů skončilo remízou.

Kouč Flyers Dave pošle i dnes mezi tři tyče devětadvacetiletého českého gólmana Michala Neuvirtha, který předvedl vynikající výkon na ledě Vegas, kde zneškodnil 37 z 38 střeleckých pokusů Golden Knights. Rodak z Ústí nad Labem odchytal v letošním ročníku NHL zatím 18 zápasů s úspěšností zákroků 91.7% a průměrem 2.50 gólů na zápas. Záda bude Neuvirthovi krýt pětadvacetiletý Alex Lyon, jehiz Flyers povolali z farmy Lehigh Valley Phantoms.

Jelikož Devils stále nemají vinou zranění k dispozici svou brankářskou jedničku Coryho Schneidera, také dnes se mezi tri tyče postaví osmadvacetiletý Američan Keith Kinkaid. Rodák z Farmingville odchytal během dosavadního průběhu letošní základní části celkem 20 zápasů s úspěšností zákroků 89.2% a průměrem 3.29 gólů na zápas. Náhradním gólmanem Devils by měl být mladý Ken Appleby.

Sestavy

Philadelphia Flyers

New Jersey Devils

Forma

Flyers (V-V-V-V-PP)

Datum Zápas Skóre
12.2.2018 Golden Knights vs. Flyers 1:4
11.2.2018 Coyotes vs. Flyers 3:4n
9.2.2018 Flyers vs. Canadiens 5:3
7.2.2018 Hurricanes vs. Flyers 1:2p
3.2.2018 Flyers vs. Senators 3:4n

Devils (P-P-P-P-V)

Datum Zápas Skóre
12.2.2018 Devils vs. Bruins
3:5
11.2.2018 Blue Jackets vs. Devils
6:1
9.2.2018 Devils vs. Flames
2:3
7.2.2018 Sebators vs. Devils
5:3
4.2.2018 Devils vs. Penguins
3:1

Stadion


Wells Fargo Center (dříve Spectrum II., CoreStates Center, First Union Center a Wachovia Center) je multifunkční hala, která se nachází ve Philadelphii, Pennsylvánii. Wells Fargo Center se nachází v jihozápadní části Philadelphie ve sportovním areálu South Philadelphia Sports Complex, který zahrnuje Linkoln Financial Field (Philadelphia Eagles) a Citizens Bank Park (Philadelphia Phillies). Je to domácí aréna Philadelphie Flyers, basketbalového týmu Philadelphia 76ers, týmu Philadelphie Soul, kteří hrají Arena Football league a lakrosového Philadelphie Wings. Aréna slouží také pro kulturní účely a koncerty. Stadion Wells Fargo Center byl slavnostně otevřen 12. srpna 1996 a nahradil tak již staré Spectrum, které bylo nedávno zbouráno. Celkové náklady na stavbu činily 210 milionů dolarů.

Informace

Philadelphia Flyers vs. New Jersey Devils
Začátek: 01:00 SEČ
TV:

 

Top