Claude Giroux vyhlášen první hvězdou týdne

NHL včera jako každý týden oznámila trojici nejlepších hráčů za uplynulý týden. Po delší pauze se mezi nimi objevil tak hráč Letců z Philadelphie, a sice kapitán Claude Giroux, který byl vyhlášen první hvězdou týdne.

Třicetiletý kanadský forvard odehrál minulý týden celkem 4 utkání, v nichž zaznamenal 6 bodů za 3 branky a stejný počet asistencí. Bodově nejvydařenějších zápas prožil rodák z Hearst ve čtvrtek proti Canadiens, kdy si při výhře Flyers 5:3 připsal hned tři body (1+2). V nedělním duelu na ledě Golden Knights si pak Giroux připsal do statistik jeden gól a jednu asistenci.

Po loňském ročníku, který byl pro kapitána Letců nejhorším od jeho nováčkovské sezóny, se Claude Giroux vrátil zpět mezi elitní hráče NHL. Během dosavadního průběhu letošní základní části nasbíral třicetiletý forvard již 64 bodů za 18 gólů a 46 přihrávek, což jej řadí na 4. místo v produktivitě mezi všemi hráči v lize. Se 46 asistencemi je navíc Giroux 3. nejlepším nahrávačem za Jakubem Voráčkem a Johnnym Gaudreauem.

Druhou hvězdou uplynulého týdne byl vyhlášen právě útočník Calgary Flames Johnny Gaudreau. Rodák z New Jersey nasbíral během 4 duelů v minulé týdnu celkem 7 kanadských bodů za 2 góly a 5 asistencí. Třetím nejlepším hráčem minulého týdne byl vyhlášen gólman Minnesoty Wild, který odchytal 3 utkání s úspěšností zákroků 95.0% a průměrem 1.96 gólů na zápas.

Top