Preview: Flyers vs. Golden Knights

Po důležité výhře na ledě Arizony, kde Letci zvítězili 4:3 po samostatných nájezdech, se tým z Philadelphie přesouvá do Nevady, kde dnes v noci od 02:00 SEČ vůbec poprvé v historii vyzve v T-Mobile Areně mužstvo z Las Vegas. Domácím Golden Knights bylo před začátkem ročníku předpovídáno poslední místo v celé lize, avšak opak je pravdou. Rytíři totiž ve své první sezóně šokují celý hokejový svět a se 76 body vévodí tabulce Západní konference. V celé NHL je momentálně lepší pouze Tampa Bay.

Týmy do Las Vegas v letošním ročníku rozhodně nejezdí za zábavou. Golden Knights totiž na svém ledě odehráli zatím 24 zápasů, z nichž 19 dokázali vyhrát, dvakrát svému soupeři podlehli po samostatných nájezdech či po prodloužení a pouze třikrát si hosté z nevadské pouště odvezli oba dva body za výhru v základní hrací době. Celek Gerarda Gallanta se může spolehnout především na kvalitní útok, když během 54 zápasů dokázali nasázet 186 branek, což je v průměru 3.44 gólu na zápas.

Celek z Philadelphie se bude muset v dnešním zápase na ledě Las Vegas obejít pouze bez jediného hráče, a sice brankářské jedničky Briana Elliotta. Dvaatřicetiletý rodák z Newmarketu odchytal včerejší duel na ledě Arizony, avšak v průběhu nájezdů musel kvůli zranění odstoupit. Podle vedení Flyers se jedná o zranění v dolní části těla. Bližší informace a prohlídka u doktora proběhne po návratu týmu zpět do Philadelphie. Zbytek svých svěřenců by měl mít kouč Dave Hakstol plně k dispozici.

Jelikož se tedy Letci z Philadelphie nemohou spolehnout na služby velezkušeného kanadského gólmana, do brankoviště Flyers se dnes s určitostí postaví devětadvacetiletý český gólman Michal Neuvrith, který se včera zapsal do historie NHL. Jako první gólman v historii se totiž rodák z Ústí nad Labem dostal do branky v průběhu nájezdů a vychytal v nich svému týmu výhru. Neuvirth odchytal v letošním ročníku zatím 17 zápasů s úspěšností zákroků 91.1% a průměrem 2.61 gólu na zápas.

Golden Knights se podařilo prostřednictvím expansion draftu získat brankářskou hvězdu a trojnásobného vítěze Stanley Cupu Marca-Andre Fleuryho, který se ihned stal hlavní tváří nově vzniklého klubu. Zkušený Kanaďan si v letošním ročníku vede skvěle a kouč Gerard Gallanta tak pošle svou brankářskou jedničku mezi tři tyče také dnes proti Flyers. Třiatřicetiletý Fleury odchytal během letošní základní části celkem 23 zápasů s úspěšností zákroků 93.4% a průměrem 2.03 gólu na zápas. Záda by měl Fleurymu v dnešním duelu krýt pětadvacetiletý Maxime Lagace.

Sestavy

Philadelphia Flyers

Vegas Golden Knights

Forma

Flyers (V-V-PP-P)

Datum Zápas Skóre
11.2.2018 Coyotes vs. Flyers 3:4n
9.2.2018 Flyers vs. Canadiens 5:3
7.2.2018 Hurricanes vs. Flyers 1:2p
3.2.2018 Flyers vs. Senators 3:4n
2.2.2018 Devils vs. Flyers 4:3

Golden Knights (V-P-V-P-V)

Datum Zápas Skóre
9.2.2018 Sharks vs. Golden Knights
3:5
7.2.2018 Penguins vs. Golden Knights
5:4
4.2.2018 Capitals vs. Golden Knights
3:4
3.2.2018 Wild vs. Golden Knights
5:2
2.2.2018 Jets vs. Golden Knights
2:3p

Stadion


T-Mobile Arena je multifunkční krytá aréna v ulici Las Vegas Strip v Paradise v metropolitní oblasti Las Vegas. Byla otevřena 6. dubna 2016. Umožňuje konání mnoha událostí – boxu, ledního hokeje, basketbalu, rodea, koncertů a dalších událostí. Je domácím stadionem hokejového klubu Vegas Golden Knights. Maximální kapacita je 20 000 osob. Cena byla 375 milionů amerických dolarů. Stadion je od roku 2017 domovem hokejového týmu Vegas Golden Knights a jeho kapacita je pro hokejová utkání 17.500 míst.

Informace

Vegas Golden Knights vs. Philadelphia Flyers
Začátek: 02:00 SEČ
TV:

Top