Preview: Flyers vs. Coyotes

Po výhře nad Montrealem vyrazili Letců z Philadelphie ke krátkému tripu do pouště. V Ariozně dnes Letci vyzvou od 02:00 SEČ v Gila River Areně domácí Coyotes. Zítra pak svěřenci kouče Davea Hakstola vůbec poprvé v historii zavítají do Las Vegas, kde změří síly s domácími Golden Knights. Jako první tedy Flyers čeká tým Kojotů, který je v letošním ročníku NHL vůbec nejhorším celkem v celé NHL. Coyotes totiž během 54 zápasů dokázali získat pouhých 35 bodů. Celek z arizonské pouště je také nejhorším týmem na domácím ledě, kde si připsal pouhou jednu výhru po základní hrací době a celkově získal 15 bodů.

Flyers a Coyotes se v letošním ročníku základní části již jednou střetli, což znamená, že dnes se oba celky utkají naposledy. První vzájemný duel byl na programu již koncem října ve Wells Fargo Center, kde bylo k vidění velmi zajímavé utkání. Yotes totiž přijeli do Philadelphie jako jediný tým, který ještě v sezóně nevyhrál. Na ledě to však nešlo vůbec poznat. Svěřenci Ricka Toccheta byli totiž jasně lepší a na začátku třetí části vedli po zásluze 3:0. Ve 43. minutě sice snížil Sean Couturier, avšak s Letci to nevypadlo příliš dobře. Trenér Dave Hakstol se i přesto rozhodl pro hru bez brankáře, což se nakonec vyplatilo. Díky brankám 53 a 15 vteřin před koncem totiž Letci dokázali srovnat a vynutit si tak prodloužení. O první výhře Kojotů však nakonec rozhodl obránce Alex Goligoski, který hostům vystřelil bonusový bod.

Coyotes jsou v NHL poměrně novým týmem a tak spolu dnešní soupeři ve své historii příliš zápasů neodehráli. Oba celky na sebe narazili celkem jedenatřicetkrát, z čehož Letci dokázali vyhrát v 16 případech a hokejisté z Ariozony ve 15. Ve městě Glendale se více daří domácím Kojotům. Flyers a Yotes odehráli v arizonské poušti celkem 15 zápasů, z nichž 8 dokázali vyhrát hokejisté Ariozny a sedmkrát si oba body zpět do Philadelphie odvezli Letci.

Trenér Flyers Dave Hakstol dnes opět nebude experimentovat a do brankoviště po dvou velmi kvalitních výkonech pošle znovu dvaatřictiletého kanadského gólmana Briana Elliotta. Rodák z Newmarketu nastoupil v letošním ročníku k 40 zápasům s úspěšností zákroků 90.9% a průměrem 2.72 gólů na zápas. Záda tak bude Elliottovi v dnešním utkání krýt devětadvacetiletý český gólman Michal Neuvirth, který by tak měl odchytat zítřejší duel proti Golden Knights.

Také arizonští Kojoti by dnes v duelu s Philadelphií měli vsadit na svou brankářskou jedničku, kterou je osmadvacetiletý finský gólman Antti Raanta, jehož Coyotes získali loni v létě z týmu NY Rangers. Rodák z Raumy odchytal v dosavadním průběhu základní části celkem 30 zápasů s úspěšností zákroků 91.5% a průměrem 2.63 gólů na zápas. Náhradním gólmanem Yotes by tak měl být pětadvacetiletý Kanaďan Scott Wedgewood.

Sestavy

Philadelphia Flyers

Arizona Coyotes

Forma

Flyers (V-V-PP-P-P)

Datum Zápas Skóre
9.2.2018 Flyers vs. Canadiens 5:3
7.2.2018 Hurricanes vs. Flyers 1:2p
3.2.2018 Flyers vs. Senators 3:4n
2.2.2018 Devils vs. Flyers 4:3
1.2.2018 Capitals vs. Flyers 5:3

Coyotes (V-P-P-P-P)

Datum Zápas Skóre
9.2.2018 Wild vs. Coyotes
3:4p
7.2.2018 Jets vs. Coyotes
4:3
4.2.2018 Kings vs. Coyotes
6:0
2.2.2018 Coyotes vs. Stars
1:4
26.1.2018 Coyotes vs. Blue Jackets
1:2

Stadion


Gila River Arena (dříve také Jobing.com Arena či Glendale Arena) je víceúčelová hala ve městě Glendale, Arizona. Stadion je domovem pouze hokejového týmu Phoenix Coyotes. Dříve zde působil také lakrosový celek Arizona Sting. Jobing.com Arena se s kapacitou 17.125 míst řadí mezi vůbec nejmenší stadiony v NHL. Slavností otevření haly proběhlo 26. prosince 2003 a celkové náklady na její stavbu činily 220 milionů dolarů.

Informace

Arizona Coyotes vs. Philadelphia Flyers

Začátek: 02:00 SEČ

TV:

Top