Preview: Flyers vs. Senators

Zpět na vítěznou vlnu se po třech prohrách budou chtít vrátit hokejisté z Philadelphie, kteří prohráli potřetí v řadě v základní hrací době vůbec poprvé v letošním ročníku. Získat důležité body se svěřenci kouče Davea Hakstola pokusí dnes večer od 19:00 SEČ, kdy na svém ledě ve Wells Fargo Center přivítají mužstvo Ottawy Senators. Tým z hlavního města kanady neprožívá po loňském postupu do konferenčního finále zrovna vydařenou sezónu. Sens letos během 49 zápasů nasbírali pouhých 41 bodů a v tabulce Východní konference jim patří předposlední příčka.

Dnešní soupeři na sebe v průběhu letošní sezóny již jednou narazili. Obě mužstva se představila v říjnu v Canadian Tire Center, kde bylo k vidění divácky velmi atraktivní utkání. Domácí Senátoři se v první třetině dostali díky brankám Phaneufa, Borowieckiho a Pageaua do tříbrankového vedení, avšak Flyers ve druhé části snížili zásluhou Voráčka a Konecnyho na 3:2. Na dvě branky však velmi záhy odpověděli Senators dvěma góly z hole Stonea a Pyatta. Letci z Philadelphie se však přeci jen postarali o dramatickou koncovku, když na 5:3 snížil méně než pět minut před koncem obránce Ivan Provorov, jehož o necelé tři minuty později následoval Sean Couturier. Vyrovnávací branky se však již diváci nedočkali a tak oba body brala nakonec domácí Ottawa.

Senators nejsou v NHL příliš dlouho, čemuž odpovídá také počet vzájemných zápasů obou celků. V historii obou celků spolu Flyers a Sens odehráli celkem 91 utkání, z nichž 44 dokázali vyhrát hokejisté z Philadelphie, 40 zápasů ovládli Senators a pouhých 8 zápasů skončilo remízou. Na domácím ledě se Flyers daří podle očekávání o poznání více než na ledě Ottawy. Ve Philadelphii spolu obě mužstva odehrála 45 zápasů, z nichž 27 dokázali vyhrát domácí Letci, šestnáctkrát si oba body z Pensylvánie odvezli Senátoři a dvakrát se o vítězi zápasu nerozhodlo.

Vedení Flyers se rozhodlo zpět na farmu Lehigh Valley Phantoms poslat důrazného útočníka Tyrella Goulbourna. Zpět do sestavy Letců se tak vrátil útočník Taylor Leier, který v minulém zápase nastoupil ve čtvrtém útoku po boku Joriho Lehteri a Valtteri Filppuli. Jediným zraněným hráčem Flyers je v současné době zkušený kanadský gólman Brian Elliott, jehož trápí zranění v dolní části těla. Podle posledních zpráv by však mohl být připraven na úterní duel proti Hurricanes. Zbytek svých hráčů má kouč Dave Hakstol k dispozici.

To Senators trápí podstatně větší marodka než jejich dnešní soupeře. Celek z Ottawy se dnes ve Wells Fargo Center bude muset obejít bez pětice hráčů. Do zápasu s Flyers nezasáhne americký útočník Bobby Ryan, jenž laboruje se zraněním ruky. Mimo hru je momentálně také útočník Mark Stone, jehož do zápasu nepustí zranění kolene. V sestavě Sens bude chybět také forvard Gabriel Dumont, kterého trápí blíže nespecifikované zranění. Na marodce Senátorů je v současné době také obránce Chris Windeman (stehno) a dlouhodobě zraněný Clarke MacArthur (krk).

Podruhé v řadě dostane v brance Letců z Philadelphie přiležitost pětadvacetiletý americký gólman Alex Lyon, který se při zranění Briana Elliotta a nemoci Michala Neuvirtha odbyl svůj debut v NHL. Rodák z Baudette odchytal poslední duel na ledě Devils, kde na něj mířilo 22 střel, z nichž hned 4 propustil za svá záda (úspěšnost zákroků 81.8%). Devětadvacetiletý český gólman Michal Neuvirth tak bude i dnes pouze náhradníkem.

Trenér Senators Guy Boucher vsadí v dnešní utkání ve Philadelphii na velezkušeného amerického gólmana a brankářskou jedničku Sens Criaga Andersona. Šestatřicetiletý rodák z Park Ridge odchytal během dosavadního průběhu základní části celkem 36 zápasů s úspěšností zákroků 90.3% a průměrem 3.17 gólu na zápas. Záda bude Andersonovi krýt gólman Mike Condon.

 

 

Sestavy

Philadelphia Flyers

Ottawa Senators

Forma

Flyers (P-P-P-V-V)

Datum Zápas Skóre
2.2.2018 Devils vs. Flyers 4:3
1.2.2018 Capitals vs. Flyers 5:3
26.1.2018 Flyers vs. Lightning 1:5
24.1.2018 Red Wings vs. Flyers 3:2p
21.1.2018 Capitals vs. Flyers 1:2p
20.1.2018 Flyers vs. Devils 3:1

Senators (V-P-P-P-P)

Datum Zápas Skóre
2.2.2018 Senators vs. Ducks
2:1p
31.1.2018 Hurricanes vs. Senators
2:1
26.1.2018 Senators vs. Bruins
2:3
24.1.2018 Blues vs. Senators
3:0
21.1.2018 Wild vs. Senators
3:1

Stadion


Wells Fargo Center (dříve Spectrum II., CoreStates Center, First Union Center a Wachovia Center) je multifunkční hala, která se nachází ve Philadelphii, Pennsylvánii. Wells Fargo Center se nachází v jihozápadní části Philadelphie ve sportovním areálu South Philadelphia Sports Complex, který zahrnuje Linkoln Financial Field (Philadelphia Eagles) a Citizens Bank Park (Philadelphia Phillies). Je to domácí aréna Philadelphie Flyers, basketbalového týmu Philadelphia 76ers, týmu Philadelphie Soul, kteří hrají Arena Football league a lakrosového Philadelphie Wings. Aréna slouží také pro kulturní účely a koncerty. Stadion Wells Fargo Center byl slavnostně otevřen 12. srpna 1996 a nahradil tak již staré Spectrum, které bylo nedávno zbouráno. Celkové náklady na stavbu činily 210 milionů dolarů.

Informace

Philadelphia Flyers vs. Ottawa Senators

Začátek: 19:00 SEČ

TV: Nova Sport 1

Top