Preview: Flyers vs. Devils

Po skvělém obratu proti Maple Leafs, kdy Letci na začátku třetí části prohrávali o dvě branky, ale i přesto se radovali ze zisku dvou bodů za vyhrů po prodloužení, pokračují svěřenci kouče Davea Hakstola v nabitém programu před All-Star přestávkou, která čeká NHL příští víkend. Flyers tak dnes na svém ledě ve Wells Fargo Center přivítají od 19:00 SEČ mužstvo New Jersey Devils, které se po sérii proher vrátilo zpět na vítěznou vlnu. Čeští a slovenští fanoušci budou moci dnešní duel sledovat na stanici Nova Sport 1.

Flyers a Devils na sebe narazili přesně před týdnem. Po týdenní přestávce se Letci z Philadelphie vydali do nedalekého Newarku, kde v Prudential Center bojovali o důležité body. Do zápasu však lépe vstoupili domácí Ďáblové, když se hned v úvodu prosadil útočník Bratt. Flyers však z hole Seana Couturiera rychle srovnali. Na začátku druhé části se Devils opět dostali do vedení, když využili mnoha přesilových her, které jim Letci nabídli. Ještě do konce třetiny však Flyers dvěma přesilovkovými góly vývoj zápasu otočili. Ve třetí části přidali další dvě branky Travis Konecny a Michael Raffl. V samotném závěru už jen korigoval na končených 5:3 pro Flyers útočník Stafford.

Letci z Philadelphie a Ďáblové z New Jersey jsou dlouholetými divizními rivaly, čemuž odpovídá také počet zápasů, které mezi sebou tato dvě mužstva odehrála. Flyers a Devils na sebe během své historie narazili v již 204 duelech a úspěšnějším týmem je celek z New Jersey. Devils totiž dokázali z 204 utkání vyhrát již 105, 84 zápasů skončilo ve prospěch Flyers a v 15 utkáních se diváci vítěze nedočkali. Ve Philadelphii se však Letcům poměrně daří. Z celkových 101 zápasů na domácím ledě dokázali Flyers proti Ďáblům vyhrát 51, v 41 zápasech se ze zisku dvou bodů radovali Devils a 9 duelů skončilo remízou.

Tým z Philadelphie by měl v dnešním zápase s Devils vsadit na stejné složení jako v duelu s Torontem, což znamená, že pouze z tribuny by měli zápas sledovat útočníci Dale Weise, Taylor Leier a obránce Travis Sanheim. Letce v současné době netrápí vůbec žádná zranění a trenér Dave Hakstol má tak k dispozici všechny své svěřence.

Stejně jako Letci z Philadelphie, tak i Ďáblové z New Jersey si v současné době nemusejí dělat téměř vůbec žádné starosti se svou marodkou. Devils totiž budou v dnešním duelu na ledě Wells Fargo Center postrádat pouze jediného hráče, a sice švýcarský obránce Marco Mueller, jehož do hry nepustí zranění klíční kosti. Na zbytek svých svěřenců se však může trenér John Hynes spolehnout.

Vynikající výkon proti Maple Leafs předvedl český brankář Michal Neuvirth, který v minulém utkání dostal příležitost na úkor zkušeného Briana Elliotta, jenž dostával v poslední době mnohem více příležitostí. Díky skvělému výkonu si však rodák z Ústí nad Labem řekl o další příležitost a mezi tři tyče Flyers by se tak měl postavit i dnes proti Devils. Devětadvacetiletý český reprezentat odchytal v letošním ročníku zatím 12 zápasů s úspěšností zákroků 92.4% a průměrem 2.35 gólu na zápas.

Také trenér Devils John Hynes již prozradil, který z brankářů dostane dnes v brankovišti přednost. Po sérii proher se celek z New Jersey odhodlal k změně a do branky poslal náhradníka Keitha Kinkaida, což se jim vyplatilo. Po dvou výhrách v řadě tak dostane šanci opět tento osmadvacetiletý Američan. Rodák z Farmingville odchytal během letošní základní části NHL celkem 13 utkání s úspěšností zákroků 89.8% a průměrem 3.09 gólu na zápas. Náhradním brankářem Devils bude v dnešním duelu zkušený Američan Cory Schneider.

Sestavy

Philadelphia Flyers

New Jersey Devils

 

Forma

Flyers (V-P-V-V-V)

Datum Zápas Skóre
19.1.2018 Flyers vs. Maple Leafs 3:2p
17.1.2018 Rangers vs. Flyers 5:1
14.1.2018 Devils vs. Flyers 3:5
7.1.2018 Flyers vs. Sabres 4:1
6.1.2018 Flyers vs. Blues 6:4

 

Devils (PP-P-PP-P-PP)

Datum Zápas Skóre
19.1.2018 Devils vs. Capitals
4:3p
17.1.2018 Islanders vs. Devils
1:4
14.1.2018 Devils vs. Flyers
3:5
7.1.2018 Islanders vs. Devils
5:4n
5.1.2018 Stars vs. Devils
4:3

Stadion


Wells Fargo Center (dříve Spectrum II., CoreStates Center, First Union Center a Wachovia Center) je multifunkční hala, která se nachází ve Philadelphii, Pennsylvánii. Wells Fargo Center se nachází v jihozápadní části Philadelphie ve sportovním areálu South Philadelphia Sports Complex, který zahrnuje Linkoln Financial Field (Philadelphia Eagles) a Citizens Bank Park (Philadelphia Phillies). Je to domácí aréna Philadelphie Flyers, basketbalového týmu Philadelphia 76ers, týmu Philadelphie Soul, kteří hrají Arena Football league a lakrosového Philadelphie Wings. Aréna slouží také pro kulturní účely a koncerty. Stadion Wells Fargo Center byl slavnostně otevřen 12. srpna 1996 a nahradil tak již staré Spectrum, které bylo nedávno zbouráno. Celkové náklady na stavbu činily 210 milionů dolarů.

Informace

Philadelphia Flyers vs. New Jersey Devils

Začátek: 01:00 SEČ

TV: Nova Sport 1

Top