Preview: Flyers vs. Devils

Po téměř týdenní pauze se hokejisté z Philadelphie vrací zpět do zápasového kolotoče. Po čtyřech zápasech na domácím ledě se Flyers přesouvají pár desítek kilometrů směrem na sever, a sice do města Newark, kde dnes v noci od 01:00 SEČ vyzvou v Prudential Center domácí Devils. Ďáblové z New Jersey letos prožívají vydařenou sezónu, když po 41 zápasech mají na kontě 52 bodů a patří jim 6. místo v tabulce Východní konference. V posledních zápasech se však týmu z New Jersey příliš nedařilo, když z pěti duelů dokázal získat pouhé 3 body za tři prohry po prodloužení a samostatných nájezdech.

Flyers a Devils jsou velkými divizními rivaly. Oba celky na sebe v loňském ročníku narazili pětkrát a ve vzájemných soubojích tehdy jasně dominovali svěřenci Johna Hynese. První duel byl na programu v prosinci na ledě New Jersey, kde domácí vyhráli poměrně snadno 4:0. Také odveta ve Philadelphii patřila Ďáblů, kteří si z Wells Fargo Center odvezli dva body za výhru 4:1. I potřetí se z výhry radoval celek z Newarku. Před vlastním publikem tehdy Devils vyhráli vysoko 6:2. Alespoň jednou se však týmu Davea Hakstola podařilo vyhrát. Ve čtvrtém vzájemném utkání sezóny zvítězili Flyers 3:0. Poslední měření sil těchto dvou mužstev však opět skončilo lépe pro Devils, kteří vyhráli doma 1:0 po prodloužení.

Letci z Philadelphie a Ďáblové z New Jersey jsou dlouholetými divizními rivaly, čemuž odpovídá také počet zápasů, které mezi sebou tato dvě mužstva odehrála. Flyers a Devils na sebe během své historie narazili v již 203 duelech a úspěšnějším týmem je celek z New Jersey. Devils totiž dokázali z 203 utkání vyhrát již 105, 83 zápasů skončilo ve prospěch Flyers a v 15 utkáních se diváci vítěze nedočkali. V Newarku se Letcům nedaří vůbec. Z celkových 102 zápasů tam dokázali Flyers vyhrát pouze 32, čtyřiašedesátkrát se radovali ze zisku dvou bodů hráči Devils a 6 zápasů skončilo remízou.

Vedení Flyers povolalo po týdenní pauze zpět do sestavy důrazného forvard Tyrella Goulbourna, který si tak volno neužil, ale trénoval s týmem Lehigh Valley Phantoms. Tým z Philadelphie by měl v dnešním zápase s Devils vsadit na stejné složení jako v duelu s Buffalmes, což znamená, že pouze z tribuny by měli zápas sledovat útočník Taylor Leier a obránce Travis Sanheim. Letce v současné době netrápí vůbec žádná zranění a trenér Dave Hakstol má tak k dispozici všechny své svěřence.

Po jednozápasovém volnu se mezi tři tyče Letců z Philadelphie vrací dvaatřicetiletý kanadský gólman Brian Elliott, který letos patří k vůbec nejvytěžovanějším gólmanům celé ligy. Rodák z Newmarketu odchytal během letošní základní části již 34 zápasů s úspěšností zákroků 91.0% a průměrem 2.74 gólu na zápas. Záda bude krýt Elliottovi devětadvacetiletý český brankář Michal Neuvirth, který se minulý týden vrátil do brankoviště Flyers a v utkání s Buffalem předvedl vynikající výkon, když zneškodnil 30 z 31 střeleckých pokusů Sabres.

Také Devils vsadí na svou brankářskou jedničku, kterou je již několik let jedenatřicetiletý americký gólman Cory Schneider, který patří tradičně k nejlepším hráčům svého týmu. Rodák z Marblehead odchytal v letošním ročníku NHL celkem 32 zápasů s úspěšností zákroků 91.8% a průměrem 2.67 gólu na zápas. Náhradním gólmanem New Jersey tak bude osmadvacetiletý americký brankář Keith Kinkaid.

Sestavy

Philadelphia Flyers

New Jersey Devils

Forma

Flyers (V-V-V-P-V)

Datum Zápas Skóre
7.1.2018 Flyers vs. Sabres 4:1
6.1.2018 Flyers vs. Blues 6:4
5.1.2018 Flyers vs. Islanders 6:4
3.1.2018 Flyers vs. Penguins 1:5
30.12.2017 Lightning vs. Flyers 3:5

 

Devils (PP-P-PP-P-PP)

Datum Zápas Skóre
7.1.2018 Islanders vs. Devils
5:4n
5.1.2018 Stars vs. Devils
4:3
3.1.2017 Blues vs. Devils
3:2n
31.12.2017 Capitals vs. Devils
5:2
30.12.2017 Devils vs. Sabres
3:4p

Stadion


Prudential Center (též známá jako „The Rock“) je víceúčelová krytá hala nacházející se v centru Newarku, New Jersey. Aréna byla navržena společností HOK Sport a hlavním designérem se stal Adjmi Morris. Je domovem hokejového týmu New Jersey Devils (NHL) a univerzitního basketbalového týmu NJIT Highlanders (NCAA). Stadion byl slavnostně otevřen 25. října 2007 a celkové náklady na stavbu činily 397 milionů dollarů. Kapacita arény pro hokejová utkání je 17.625 míst.

Informace

New Jersey Devils vs. Philadelphia Flyers

Začátek: 01:00 SEČ

TV:

Top