Preview: Flyers vs. Panthers

Po čtyřdenní vánoční přestávce pokračují hokejisté z Philadelphie v nabitém programu. Svěřenci kouče Dave Hakstola se přesunuli na prosluněnou Floridu, kde odehrají během čtyřiadvaceti hodin hned dva zápasy. Jako první se Flyers představí ve městě Sunrise, kde od 01:30 SEČ vyzvou v BB&T Center domácí Panthers. Dnešní soupeře dělí v tabulce Východní konference pouhé 3 body. Letci dokázali během 36 zápasů nasbírat 38 bodů, kdežto Panthers získali za stejný počet duelů 35 bodů.

Dnešní soupeři na sebe během letošního ročníku již jednou narazili a dnes tak čeká oba celky odveta. Poslední měření sil těchto dvou mužstev v této sezóně pak bude na programu až začátkem března opět na Floridě. První vzájemný zápas mezi Flyers a Panthers se tedy uskuteční ve Wells Fargo Center, kde byli domácí Letci jasně lepší. Po bezgólové první třetině se totiž ve druhé dvacetiminutovce prosadili Flyers hned čtyřikrát. Před koncem základní hrací doby sice Panteři snížili na 4:1, avšak gólem do prázdné branky pečetil výhru domácích útočník Valtteri Filppula.

Po více než dvou týdnech se zpět do sestavy Letců z Philadelphie vrací devětadvacetiletý český gólman Michal Neuvirth, který laboroval se zraněním v dolní části těla. Vedení Flyers tedy během vánočních svátků poslalo zpět na farmu Lehigh Valley Phantoms pětadvacetiletého amerického gólmana Alexe Lyona, který si tak na svůj debut v NHL bude muset počkat. Na marodce Letců zbyl po návratu Neuvirtha pouze jeden hráč, a sice obránce Brandon Manning, jehož trápí zranění v horní části těla. Pouze v roli náhradníků by pak měli dnešní duel sledovat útočník Jori Lehtera a obránce Mark Alt.

Florida Panthers vstoupila do NHL teprve začátkem 90. let. I přesto však spolu Flyers a Panthers během své historie odehráli již 93 zápasů. Mnohem úspěšnější jsou ve vzájemných zápasech právě Letci z Philadelphie, kteří jich dokázali vyhrát 52. Ve 34 zápasech se pak ze zisku dvou bodů radovali hokejisté z Floridy a 7 utkání skončilo pouze remízou. Na Floridě je statistika mnohem příznivější pro Flyers než pro domácí Panthers. Flyers v Sunrise dokázali vyhrát z celkových 45 zápasů hned 29, pouze patnáctkrát vyhráli hokejisté Floridy a jednou se o vítězi zápasu nerozhodlo.

Přestože se zpět po zranění vrátil Michal Neuvirth, vsadí dnes trenér Dave Hakstol opět na zkušeného kanadského gólmana Briana Elliotta, který si během vánoční přestávky užíval zasloužené volno. Pro dvaatřicetiletého rodáka z Newmarketu bude dnešní start již 12. startem v řadě. Elliott odchytal v dosavadním průběhu letošní základní části již 29 zápasů s úspěšností zákroků 91.6% a průměrem 2.59 gólu na zápas. Český gólman Michal Neuvirth tak dnes zůstane pouze náhradníkem.

Na Floridě nemají po zranění velezkušeného kanadského gólmana Roberta Luonga (dolní část těla) příliš na výběr a tak se v brance Panthers s určitostí představí devětadvacetiletý Kanaďan James Reimer. Rodák z Moeweeny odchytal v letošní sezóně zatím 23 zápasů s úspěšností zákroků 90.8% a průměrem 3.15 gólu na zápas. Záda bude Reimerovi krýt sedmadvacetiletý finský brankář Harri Sateri.

 

Sestavy

Philadelphia Flyers

Florida Panthers

 

Forma

Flyers (PP-P-V-P-V)

Datum Zápas Skóre
24.12.2017 Blue Jackets vs. Flyers 2:1p
23.12.2017 Sabres vs. Flyers 4:2
21.12.2017 Flyers vs. Red Wings 4:3
19.12.2017 Flyers vs. Kings 1:4
17.12.2017 Flyers vs. Stars 2:1p

 

Panthers (V-V-V-P-P)

Datum Zápas Skóre
24.12.2017 Panthers vs. Senators
1:0
23.12.2017 Panthers vs. Wild
4:2
20.12.2017 Coyotes vs. Panthers
2:3
18.12.2017 Golden Knights vs. Panthers
5:2
15.12.2017 Avalanche vs. Panthers
2:1

Stadion


BB&T Center (dříve také BankAtlantic Center ,Broward County Civic Arena, National Car Rental Center a Office Depot Center) je multifunkčí hala, která se nachází ve městě Sunrise na Floridě. V BB&T Center se odehrává také celá řada kulturních akcí včetně koncertů. Stadion je domovem Floridy Panthers (NHL) a dříve také Miami Caliente (Lingerie Football League) a Floridy Pit Bulls (American Basketball Association). Kapacita haly pro hokejové zápasy je 17.040 míst. Arena byla slavnostně otevřena 3. října 1998 a celkové náklady na stavbu činily 249 milionů dolarů.

Informace

Florida Panthers vs. Philadelphia Flyers

Začátek: 01:30 SEČ

TV:

Top