Preview: Flyers vs. Blue Jackets

Druhý zápas během čtyřiadvaceti hodin čeká hokejisty z Philadelphie. Flyers však následně čeká několikadenní vánoční pauza, kdy bude mít volno celá NHL. Po nezdaru na ledě Buffala se svěřenci kouče Davea Hakstola přesunuli do Columbusu, kde dnes od 01:00 SEČ vyzvou v Nationwide Areně domácí Blue Jackets. Letcům se však proti Modrokabátníkům na jejich ledě vůbec nedaří. Celek z Pensylvánie dokázal v Ohiu zvítězit naposledy v roce 2005. Od té doby prohrál v Columbusu však deset utkání.

Flyers a Blue Jackets jsou již několik let devizními soupeři a v loňském ročníku tak proti sobě tyto týmy odehrály hned čtyři zápasy, v nichž byli úspěšnější svěřenci Johna Tortorelli. První duel v Columbusu sice dokázali Flyers dovést alepsoň do prodloužení, avšak bonusový bod vystřelil Blue Jackets kapitán Nick Foligno. Odveta ve Philadelphii patřila opět Columbusu, který si z Wells Fargo Center odvezl dva body za výhru 5:3. Také druhý zápas v Ohiu byl velmi vyrovnaný a opět dopladl lépe pro domácí hokejisty, kteří zvítězili nějtěsnějším možným výsledkem, a sice 1:0. V zatím posledním zápase těchto dvou celků se Flyers podařilo zvítězit před svými fanoušky 4:2.

Jelikož Blue Jackets vstoupili do nejprestižnější hokejové ligy na světě teprve v roce 2000 a ještě donedávna působili v Západní konference, Flyers a Jackets spolu neodehráli příliš mnoho zápasů. Dnešní soupeři se střetli v historii pouze devětadvacetkrát. V jedenácti případech dokázali zvítězit Letci z Philadelphie, patnáctkrát se ze zisku dvou bodů radovali hokejisté z Columbusu a tři zápasy skončily remízou. V Ohiu se však Letcům vůbec nedaří. Z celkových 14 zápasů v Columbusu totiž dokázali Flyers vyhrát pouhé dva, desetkrát zvítězili domácí Jackets a dvakrát se o vítězi nerozhodlo.

Flyers odehráli poslední zápas teprve včera a od té doby se na jejich marodce vůbec nic nezměnilo. V sestavě Letců se dnes opět nepředstaví český gólman Michal Neuvirth, jehož vyřadilo zranění v dolní části těla. Rodák z Ústí nad Labem začal již na začátku týdne s tréninkem na ledě a brzy by se tak mohl vrátit zpět do sestavy Flyers. Druhým a zároveň posledním zraněným hráčem Flyers je pak obránce Brandon Manning, který by měl ještě zhruba 2 týdny laborovat se zraněním v horní části těla. Otazník pak visí nad startem útočníka Taylora Leiera, který vynechal poslední dva zápasy vinou zranění v dolní části těla.

Letci z Philadelphie dnes neměli dopolední rozbruslení a tak není zcela jasné, který z brankářů se představí v brankovišti Flyers. Brianu Elliottovi včera jeho spoluhráči příliš odpočinout nedovolili a český gólman Michal Neuvirth je stále na marodce. Trenér Dave Hakstol se tak bude muset rozhodnout, zda opět postaví velezkušeného kanadského gólmana, který nastoupil do deseti zápasů v řadě, či riskovat nasazení Alexe Lyona, jenž v NHL neodchytal zatím ani jeden zápas. Brian Elliott letos nastoupil již do 28 zápasů s úspěšností zákroků 91.3% a průměrem 2.65 gólu na zápas.

V Columbusu mají brankářskou jedničku již několik let naprosto jasnou. Blue Jackets se mohou spolehnout na vynikající výkony ruského brankáře Sergeje Bobrovského, který v dosavadním průběhu letošního ročníku NHL odchytal již 29 zápasů s úspěšností zákroků 92.0% a průměrem 2.41 gólu na zápas. Záda by měl devětadvacetiletému rodákovi z Novokuznětsku krýt mladý finský gólman Joonas Korpisalo.

Sestavy

Philadelphia Flyers

Columbus Blue Jackets

Forma

Flyers (P-V-P-V-V)

Datum Zápas Skóre
23.12.2017 Sabres vs. Flyers 4:2
21.12.2017 Flyers vs. Red Wings 4:3
19.12.2017 Flyers vs. Kings 1:4
17.12.2017 Flyers vs. Stars 2:1p
15.12.2017 Flyers vs. Sabres 2:1

 

Blue Jackets (PP-V-P-P-V)

Datum Zápas Skóre
22.12.2017 Penguins vs. Blue Jackets
3:2n
21.12.2017 Blue Jackets vs. Maple Leafs
4:2
19.12.2017 Bruins vs. Blue Jackets
7:2
17.12.2017 Hurricanes vs. Blue Jackets
2:1
15.12.2017 Blue Jackets vs. Islanders
6:4

Stadion


Nationwide Arena je multifunkční halou v Columbusu, Ohiu. Byla otevřena v roce 2000 a hned se stala domovským stánkem týmu Columbus Blue Jackets. Pro hokejová utkání má aréna kapacitu 18.144 míst. Celké náklady na stavbu Nationwide Areny činily 175 milionů dolarů. Několikrát se zde při svých show představil Arnold Schwarzenegger a starosta Michael B. Coleman dokonce připustil, že by se tady v budoucnu mohla hrát NBA.

Informace

Columbus Blue Jakcets vs. Philadelphia Flyers

Začátek: 01:00 SEČ

TV:

Top