Preview: Flyers vs. Red Wings

Poslední z pěti duelů v řadě na domácím ledě čeká dnes v noci od 02:00 SEČ hokejisty z Philadelphie, kteří se po prohře s Los Angeles budou chtít vrátit zpět na vítěznou vlnu. Ve Wells Fargo Center dnes Flyers přivítají mužstvo Detroitu Red Wings, pro které to bude druhé utkání během čtyřiadvaceti hodin. Rudá křídla se totiž představila včera v noci v Brooklynu, kde porazili domácí Islanders vysoko 6:3.

Jelikož se Flyers a Red Wings nacházejí již několik let ve stejné konferenci, odehráli spolu dnešní soupeři v uplynulém ročníku hned 3 utkání a ve všech třech duelech se muselo prodlužovat. Poprvé se oba celky střetly ve Philadelphii, kde duel za stavu 3:3 dospěl do prodloužení, v němž o výhře domácích rozhodl český forvard Jakub Voráček. Také druhý zápas v Pensylvánii neurčil během 60 minut vítěze, avšak tentokrát se rozhodovalo až během nájezdů, v nichž byli úspěšnější Red Wings. V Joe Louis Aréně pak dominovali oba gólmani. Bonusový bod za výhru 1:0 vystřelil Flyers během prodloužení útočník Brayden Schenn.

Dnešní soupeři na sebe ve své historii narazili celkem ve 137 zápasech a lepšími statistikami se mohou pochlubit Letci, kteří dokázali zvítězit v 64 zápasech, dvaapadesátkrát se z výhry radovali Red Wings a 21 zápasů skončilo remízou. Flyers dominují především na svém ledě. Proti Rudým křídlům odehráli Letci před vlastním publikem celkem 67 zápasů, z nichž vyhráli 42, pouze čtrnáctkrát vyhráli ve Philadelphii hokejisté Detroitu a 11 utkání skončilo nerozhodně.

V sestavě Letců se dnes opět nepředstaví český gólman Michal Neuvirth, jehož vyřadilo zranění v dolní části těla. Rodák z Ústí nad Labem začal již na začátku týdne s tréninkem na ledě a brzy by se tak mohl vrátit zpět do sestavy Flyers. Druhým a zároveň posledním zraněným hráčem Flyers je pak obránce Brandon Manning, který by měl ještě zhruba 2 týdny laborovat se zraněním v horní části těla. Dnešní zápas pak budou pouze v roli náhradníků sledovat útočník Jori Lehtera a obránce Mark Alt.

Po deváté v řadě se v brarkovišti Letců z Philadelphie představí dvaatřicetiletý kanadský brankář Brian Elliott, který si za své vynikající výkon v minulém týdnu vysloužil ocenění druhé hvězdy týdne. Rodák z Newmarketu odchytal během letošní základní části NHL již 26 zápasů s úspěšností zákroků 91.3% a průměrem 2.66 gólu na zápas. Jelikož stále ještě není připraven na návrat do hry český gólman Michal Neuvirth, záda bude dnes opět Elliottovi krýt pětadvacetiletý Američan Alex Lyon.

Jelikož Red Wings odehráli včera utkání na ledě Islanders, dnes měli pouze dobrovolné ranní rozbruslení. Není tak zcela jasné, kterého ze svých brankářů pošle trenér Detroitu mezi tři tyče. Jedničkou je však letos zkušený americký gólman Jimmy Howard, který odchytal během této sezóny již 27 utkání s úspěšností zákroků 90.8% a průměrem 2.83 gólu na zápas. Mnohem méně vytěžovaný je pak český brankář Petr Mrázek, jenž má letos na kontě pouze 11 duelů – úspěšnost zákroků 89.2% a průměrem 3.64 gólu na zápas.

Sestavy

Philadelphia Flyers

Detroit Red Wings

Forma

Flyers (P-V-V-V-V)

Datum Zápas Skóre
19.12.2017 Flyers vs. Kings 1:4
17.12.2017 Flyers vs. Stars 2:1p
15.12.2017 Flyers vs. Sabres 2:1
13.12.2017 Flyers vs. Maple Leafs 4:2
8.12.2017 Canucks vs. Flyers 1:4

 

Red Wings (V-V-PP-PP-P)

Datum Zápas Skóre
20.12.2017 Islanders vs. Red Wings
3:6
16.12.2017 Red Wings vs. Maple Leafs
3:1
14.12.2017 Red Wings vs. Bruins
2:3p
12.12.2017 Red Wings vs. Panthers
1:2p
9.12.2017 Red Wings vs. Blues
1:6

Stadion


Wells Fargo Center (dříve Spectrum II., CoreStates Center, First Union Center a Wachovia Center) je multifunkční hala, která se nachází ve Philadelphii, Pennsylvánii. Wells Fargo Center se nachází v jihozápadní části Philadelphie ve sportovním areálu South Philadelphia Sports Complex, který zahrnuje Linkoln Financial Field (Philadelphia Eagles) a Citizens Bank Park (Philadelphia Phillies). Je to domácí aréna Philadelphie Flyers, basketbalového týmu Philadelphia 76ers, týmu Philadelphie Soul, kteří hrají Arena Football league a lakrosového Philadelphie Wings. Aréna slouží také pro kulturní účely a koncerty. Stadion Wells Fargo Center byl slavnostně otevřen 12. srpna 1996 a nahradil tak již staré Spectrum, které bylo nedávno zbouráno. Celkové náklady na stavbu činily 210 milionů dolarů

Informace

Philadelphia Flyers vs. Detroit Red Wings

Začátek: 02:00 SEČ

TV:

Top