Preview: Flyers vs. Kings

Před vánoční přestávkou pokračují Letci z Philadelphie v nabitém programu. Po šesti výhrách v řadě vyzvou svěřenci kouče Davea Hakstola na svém ledě ve Wells Fargo Center od 01:00 SEČ mužstvo Los Angeles Kings, které letos patří k nejlepším týmům Západní konference, když během 34 zápasů dokázali nasbírat již 44 bodů. Pokud se Flyers podaří vyhrát posedmé v řadě, vyrovnají kuriózní rekord Toronta z roku 1967, kdy Maple Leafs po deseti prohrách v řadě sedmkrát vyhráli.

Flyers a Kings na sebe během letošní základní části NHL již jednou narazili a tak se dnes oba soupeři utkají v tomto ročníku naposledy. Poprvé se letos oba celky střetly v samotném úvodu sezóny. Ve Staples Center dominoval především oba brankáři a obrany. Domácí Kings však nakonec dokázali Letce přetlačit, když se prosadil Lewis a Toffoli. Králové z Los Angeles si tak do tabulky Západní konference připsali dva body za výhru 2:0.

Stejně jako Flyers, tak i Kings vstoupili do NHL v roce 1967. Oba celky se tak ve své historii střetli již ve 145 zápasech, v nichž Flyers naprosto dominují. Hokejisté z Philadelphie vyhráli z celkových 145 utkání hned 86, 44 duelů skončilo lépe pro Kings a patnáctkrát byla k vidění remíza. Letcům se proti Kings daří také na domácím ledě. Ve Philadelphii spolu oba týmy odehrály celkem 70 zápasů, z nichž 43 dokázali vyhrát Flyers, ve dvaceti případech se ze zisku dvou bodů radovali Králové z LA a sedmkrát se o vítězi nerozhodlo.

Letcům se v posledních zápasech daří a tak nemá kouč Dave Hakstol vůbec žádný důvod pro změny v sestavě. Problémy nemá celek z Philadelphie ani s marodkou. Stejně jako v utkání s Dallasem, tak i dnes bude trenér Flyers vinou zranění postrádat dva své hráče. V sestavě Letců s určitostí nepředstaví český gólman Michal Neuvirth, jehož n vyřadilo zranění v dolní části těla. Druhým a zároveň posledním zraněným hráčem Flyers je pak obránce Brandon Manning, který by měl minimálně 3 týdny laborovat se zraněním v horní části těla. Dnešní zápas pak budou pouze v roli náhradníků sledovat útočník Jori Lehtera a obránce Mark Alt.

Zřejmě jen málokdo čekal, že Flyers nebudou během letošní sezóny střídat oba své brankáře. Díky výborným výkonům a poslednímu zranění Michala Neuvirtha však dostává mnoho více příležitostí zkušený kanadský gólman Brian Elliott, jenž bude brankoviště Flyers hájit také v dnešním duelu. Dvaatřicetiletý rodák z Newmarketu odchytal během letošní sezóny zatím 25 zápasů s úspěšností zákroků 91.5% a průměrem 2.61 gólu na zápas. Náhradním brankářem Flyers by měl dnes opět být pětadvacetiletý Alex Lyon.

Kings mají již řadu let svou brankářskou jedničku naprosto jasnou. Trenér Los Angeles John Stevens pošle svou oporu Jonathana Quicka mezi tři tyče také dnes proti Philadelphii. Jedenatřicetiletý americký brankář odchytal v průběhu letošní základní části již 26 zápasů s úspěšností zákroků 92.4% a průměrem 2.33 gólu na zápas. Záda by měl dnes rodákovi z Milfordu krýt sedmadvacetiletý Kanaďan Darcy Kuemper.

Sestavy

Philadelphia Flyers

Los Angeles Kings

Forma

Flyers (V-V-V-V-V)

Datum Zápas Skóre
17.12.2017 Flyers vs. Stars 2:1p
15.12.2017 Flyers vs. Sabres 2:1
13.12.2017 Flyers vs. Maple Leafs 4:2
8.12.2017 Canucks vs. Flyers 1:4
7.12.2017 Oilers vs. Flyers 2:4

 

Kings (PP-P-P-P-P)

Datum Zápas Skóre
17.12.2017 Islanders vs. Kings
4:3p
16.12.2017 Rangers vs. Kings
4:2
13.12.2017 Devils vs. Kings
5:1
10.12.2017 Kings vs. Hurricanes
3:2p
8.12.2017 Kings vs. Senators
4:3p

Stadion


Wells Fargo Center (dříve Spectrum II., CoreStates Center, First Union Center a Wachovia Center) je multifunkční hala, která se nachází ve Philadelphii, Pennsylvánii. Wells Fargo Center se nachází v jihozápadní části Philadelphie ve sportovním areálu South Philadelphia Sports Complex, který zahrnuje Linkoln Financial Field (Philadelphia Eagles) a Citizens Bank Park (Philadelphia Phillies). Je to domácí aréna Philadelphie Flyers, basketbalového týmu Philadelphia 76ers, týmu Philadelphie Soul, kteří hrají Arena Football league a lakrosového Philadelphie Wings. Aréna slouží také pro kulturní účely a koncerty. Stadion Wells Fargo Center byl slavnostně otevřen 12. srpna 1996 a nahradil tak již staré Spectrum, které bylo nedávno zbouráno. Celkové náklady na stavbu činily 210 milionů dolarů

Informace

Philadelphia Flyers vs. Los Angeles Kings

Začátek: 01:00 SEČ

TV: Nova Sport 1

Top