Preview: Flyers vs. Sabres

Prodloužit sérii výher se dnes budou snažit hokejisté z Philadelphie, kteří na svém ledě ve Wells Fargo Center vyzvou od 01:00 SEČ mužstvo Buffala Sabres. Celek od Niagarských vodopádů neprožívá zrovna vydařený ročník, když během 31 zápasů dokázali nasbírat pouze 22 bodů a v tabulce Východní konference jim patří poslední místo, když na předposlední Ottawu ztrácejí 5 bodů. To Flyers se po sérii deseti porážek vezou na vítězné vlně, když dokázali po úspěšném tripu po západní Kanadě porazit doma také Maple Leafs.

Flyers a Sabres se v letošním ročníku ještě nepotkali a tak bude dnešní duel prvním měřením sil těchto dvou celků. V uplynulé sezóně na sebe dnešní soupeři narazili celkem třikrát a úspěšnější byli nakonec Letci z Phildalphie. První utkání ve Wells Fargo Center dospělo za stavu 3:3 do nájezdů, kde o výhře domácích rozhodli Claude Giroux a Jakub Voráček. V odvetě v Buffalu pak uspěly Šavle, které před vlastním publikem vyhrály poměrně snadno 4:1. Poslední vzájemný duel byl pak opět na programu v Buffalu, kde však tentokrát zvítězili svěřenci kouče Davea Hakstola a to poměrně vysoko 6:3.

Dnešní soupeři jsou v NHL již tradičními týmy a tak spolu tito dva soupeři odehráli během své historie již řadu zápasů. V základní části na sebe oba celky narazily v celkem 173 zápasech, z nichž 86 dokázali vyhrát Letci z Philadelphie, 67 duelů skončilo lépe pro Sabres a 20 zápasů vítěze neurčilo. Na domácím ledě Flyers v duelech s Buffalem jasně dominují. Ve Philadelphii vyhráli Letci z celkových 88 zápasů hned 51, 25 utkání skončilo ve prospěch Šavlí a dvanáctkrát skončilo měření sil těchto dvou týmů remízou.

Stejně jako v utkání s Torontem, tak i dnes bude trenér Flyers vinou zranění postrádat dva své hráče. V sestavě Letců s určitostí nepředstaví český gólman Michal Neuvirth, jehož n vyřadilo zranění v dolní části těla. Druhým a zároveň posledním zraněným hráčem Flyers je pak obránce Brandon Manning, který by měl minimálně 3 týdny laborovat se zraněním v horní části těla. Dnešní zápas pak budou pouze v roli náhradníků sledovat útočník Jori Lehtera a obránce Mark Alt.

Jelikož Flyers nemají stále k dispozici Michala Neuvirtha, je jasné, že dnes dostane v brankovišti Letců opět přednost dvaatřicetiletý kanadský gólman Brian Elliott, který předvádí velmi kvalitní výkony. Celkově odchytal rodák z Newmarketu v letošním ročníku již 23 zápasů s úspěšností 91.2% a průměrem 2.76 gólu na zápas. Záda by měl Elliottovi krýt Alex Lyon, jehož Flyers povolali z farmy Lehigh Valley Phantoms. Pětadvacetiletý Američan na svůj debut v NHL stále čeká.

Také trenér Sabres již oznámil, který z brankářů dnes bude hájit svatyni jeho mužstva. V Buffalu mají letos brankářskou jedničku jasnou a je jí šestadvacetiletý švédský brankář Robin Lehner. Rodák z Gothenburgu odchytal v dosavadním průběhu letošní základní části NHL celkem 24 zápasů s úspěšností zákroků 91.1% a průměrem 2.87 gólu na zápas. Náhradním gólmanem Buffala dnes bude jedenatřicetiletý kanadský gólman Chad Johnson.

Sestavy

Philadelphia Flyers

Buffalo Sabres

 

 

Forma

Flyers (V-V-V-V-P)

Datum Zápas Skóre
13.12.2017 Flyers vs. Maple Leafs 4:1
8.12.2017 Canucks vs. Flyers 4:1
7.12.2017 Oilers vs. Flyers 2:4
5.12.2017 Flames vs. Flyers 2:5
2.12.2017 Flyers vs. Flames 0:3

 

Sabres (V-PP-PP-V-P)

Datum Zápas Skóre
13.12.2017 Sabres vs. Senators
3:2
11.12.2017 Blues vs. Sabres
3:2p
9.12.2017 Blackhawks vs. Sabres
3:2p
6.12.2017 Avalanche vs. Sabres
2:4
3.12.2017 Penguins vs. Sabres
5:1

Stadion


Wells Fargo Center (dříve Spectrum II., CoreStates Center, First Union Center a Wachovia Center) je multifunkční hala, která se nachází ve Philadelphii, Pennsylvánii. Wells Fargo Center se nachází v jihozápadní části Philadelphie ve sportovním areálu South Philadelphia Sports Complex, který zahrnuje Linkoln Financial Field (Philadelphia Eagles) a Citizens Bank Park (Philadelphia Phillies). Je to domácí aréna Philadelphie Flyers, basketbalového týmu Philadelphia 76ers, týmu Philadelphie Soul, kteří hrají Arena Football league a lakrosového Philadelphie Wings. Aréna slouží také pro kulturní účely a koncerty. Stadion Wells Fargo Center byl slavnostně otevřen 12. srpna 1996 a nahradil tak již staré Spectrum, které bylo nedávno zbouráno. Celkové náklady na stavbu činily 210 milionů dolarů

Informace

Philadelphia Flyers vs. Buffalo Sabres

Začátek: 01:00 SEČ

TV:

Top