Preview: Flyers vs. Canucks

Druhé utkání během čtyřiadvaceti hodin dnes česká hokejisty z Philadelphie, kteří se po výhrách nad Calgary a Edmontonem přesouvají až na úplný západ Kanady, kde od 04:00 SEČ vyzvou v Rogers Areně domácí Vancouver Canucks. Flyers budou chtít navázat na včerejší výkon proti Oilers, když domácí po většinu zápasu přehrávali a zaslouženě získali dva body. Také Canucks se v posledních zápasech dařilo. Kosatky zvítězili třikrát v řadě, když dokázali porazit Hurricanes, Maple Leafs i Predators. Dnešní zápas mohou čeští a slovenští příznivci sledovat na stanici Nova Sport 1.

Dnešní soupeři na sebe během letošní základní části již jedenkrát narazili a tak je dnes čeká poslední vzájemný zápas. Letci se s Kostkami utkali před dvěma týdny ve Wells Fargo Center, kde se sice svěřenci trenéra Davea Hakstola dostali do vedení díky brance Ivana Provorova, avšak to bylo z jejich strany téměř všechno. Během první a druhé dvacetiminutovky se totiž Canucks prosadili hned čtyřikrát a o osudu zápasu bylo rozhodnuto. V polovině třetí třetiny ještě vykřesal pro domácí naději útočník Jakub Voráček, avšak gólem do prázdné branky upravil na konečných 2:5 zkušený Loui Eiksson.

Flyers a Canucks jsou v NHL tradičními týmy, o čemž vypovídá také počet vzájemných zápasů. Dnešní soupeři proti sobě odehráli ve své historii celkem 120 zápasů, z nichž Letci vyhráli hned 73, pouhých 34 utkání skončilo vítězstvím Kosatek a 13 duelů vítěze neurčilo. Tým z Philadelphie má vynikající statistiku také ve Vancouveru, kde z celkových 58 zápasů dokázali Flyers vyhrát hned třiatřicetkrát, pouze v 13 duelech se ze zisku dvou bodů radovaly Kosatky a hned 12 zápasů skončilo remízou.

Stejně jako ve včerejším utkání na ledě Edmontonu, tak i dnes bude trenér Flyers vinou zranění postrádat dva své hráče. V sestavě Letců s určitostí nepředstaví český gólman Michal Neuvirth, jehož na 1 až 2 týdny vyřadilo zranění v dolní části těla. Druhým a zároveň posledním zraněným hráčem Flyers je pak obránce Brandon Mannings, který by měl minimálně 3 týdny laborovat se zraněním v horní části těla. Dnešní zápas ještě vynechá také český obránce Radko Gudas, který si odpykává svůj desetizápasový trest od disciplinární komise.

Přestože se jedná o takzvaný back-to-back zápas, kde Letci většinou své brankáře střídají, dá se očekávat, že dnes se mezi tři tyče opět postaví dvaatřicetiletý kanadský gólman Brian Elliott. Flyers totiž nemají k dispozici českého brankáře Michala Neuvirtha a nebudou chtít riskovat nasazení čtyřiadvacetiletého Alexe Lyona, který ještě v NHL neodchytal ani jeden zápas. Rodák z Newmarketu odchytal v letošním ročníku již 21 zápasů s úspěšností zákroků 90.9% a průměrem 2.88 gólu na zápas.

V brankovišti Canucks dostává v dosavadním průběhu letošní základní části NHL více prostoru sedmadvacetiletý švédský gólman Jacob Markstrom, který by měl s největší pravděpodobností hájit branku Kosatek také v dnešním utkání proti Philadelphii. Rodák z Gavle odchytal během tohoto ročníku 20 zápasů s úspěšností zákroků 91.7% a průměrem 2.41 gólu na zápas. Záda by měl Markstromovi krýt jeho krajan, a sice sedmadvacetiletý Anders Nilsson.

 

Sestavy

Philadelphia Flyers

Vancouver Canucks

 

Forma

Flyers (-V-P-P-PP)

Datum Zápas Skóre
7.12.2017 Oilers vs. Flyers 2:4
5.12.2017 Flames vs. Flyers 2:5
2.12.2017 Flyers vs. Flames 0:3
29.11.2017 Flyers vs. Sharks 1:3
28.11.2017 Penguins vs. Flyers 5:4p

 

Canucks (V-V-V-P-PP)

Datum Zápas Skóre
6.12.2017 Canucks vs. Hurricanes
3:0
3.12.2017 Canucks vs. Maple Leafs
2:1
1.12.2017 Predators vs. Canucks
3:5
29.11.2017 Islanders vs. Canucks
5:2
26.11.2017 Rangers vs. Canucks
4:3p

Stadion


Rogers Arena (dříve také General Motors Place), je moderní víceúčelová hala, která stojí ve čtvrti Downtown ve Vancouveru, Kanada. Je vhodná nejen pro pořádání sportovních událostí, ale i pro kulturní a zábavní akce, koncerty, a další. V Rogers Arena se konaly zápasy v ledním hokeji ZOH 2010, a po dobu her byla přejmenována na Canada Hockey Place. Provoz haly sponzoruje firma Rogers Communications. Rogers Arena byla slavnostně otevřena 21. září 1995 a celkové náklady na její výstavbu činily 160 milionů kanadských dolarů. Pro hokejová utkání má aréna kapacitu 18.910 míst.

Informace

Vancouver Canucks vs. Philadelphia Flyers

Začátek: 04:00 SEČ

TV: Nova Sport 1

Top