Preview: Flyers vs. Oilers

Flyers dnes budou chtít navázat na poslední výkon z Calgary, kde svěřenci kouče Davea Hakstola přerušili sérii deseti proher, když dokázali díky vynikající efektivitě zvítězit 5:2. Dnes v noci od 03:30 SEČ vyzvou Letci z Philadelphie v Rogers Place mužstvo Edmontonu Oilers, pro které je začátek letošního ročníku velkým zklamáním. Olejáři totiž během 27 zápasů dokázali nasbírat zatím pouze 24 bodů a v tabulce Západní konference jim tak patří až 14. místo.  

Dnešní soupeři na sebe během letošního ročníku již jednou narazili, což znamená, že dnes se oba celky utkají naposledy. První vzájemný duel mezi Flyers a Oilers byl na programu hned v úvodu ročníku a rozhodně se nejednalo o žádnou ofenzivní přestřelku. Svěřenci trenéra Hakstola se sice dostali do vedení zásluhou Clauda Girouxa, avšak ve druhé třetině dokázali Oilers z hole Patricka Maroona srovnat na 1:1. Dva body však nakonec Flyers vystřelil v samotném závěru utkání útočník Wayne Simmonds.

Dnešní soupeři patří v NHL k tradičním týmům, avšak během sezóny na sebe příliš často nenarazí, o čemž svědčí také statistiky vzájemných zápasů těchto dvou mužstev. Flyers a Oilers na sebe ve své historii narazili pouze čtyřiasedmdesátkrát, z čehož tým z Philadelphie dokázal zvítězit ve 34 zápasech, dvaatřicetkrát se radovali Olejáři a 9 zápasů skončilo remízou. Na ledě Edmontonu se však Letcům vůbec nedaří. Z celkových 35 vzájemných zápasů dokázali Flyers vyhrát pouhých 9, dvacetkrát slavili zisk dvou bodů domácí Oilers a šestkrát se fanoušci vítěze nedočkali.

Flyers přišli během posledních dnů hned o dva své hráče. Do zápasu s Edmontonem s určitostí nezasáhne český gólman Michal Neuvirth, který by měl Letcům chybět vinou zranění v dolní části těla 1 – 2 týdny. Mimo hru je momentálně také obránce Brandon Manning, jenž laboruje se zraněním v horní části těla a do sestavy Letců by se mohl vrátit nejdříve za 3 týdny. Vedení Flyers tedy z farmy Lehigh Valley Phantoms povolalo čtyřiadvacetiletého amerického brankáře Alexe Lyona a zkušeného obránce TJ Brennana. Nahradit Manninga v sestavě by však měl Mark Alt.

Jelikož trenér Dave Hakstol nemá k dispozici Michala Neuvirtha, je téměř jisté, že se i dnes v brankovišti Letců představí zkušený kanadský gólman Brian Elliott, který letos dostává zatím opravdu hodně prostoru. Dvaatřicetiletý rodák z Newmarketu odchytal během letošní základní části již 20 zápasů s úspěšností zákroků 90.8% a průměrem 2.93 gólu na zápas. Záda bude Elliottovi krýt již zmíněný Alex Lyon, který zatím na svůj debut v NHL stále čeká.

Brankářům Oilers se v letošním ročníku zatím příliš nedaří. Jelikož jednička Cam Talbot není k dispozici kvůli zranění, dnes dostane v brance příležitost čtyřiadvacetiletý kanadský gólman Laurent Brossoit, který toho ve své kariéře zatím moc neodchytal. V letošní sezóně se Brossoit představil v 8 zápasech – úspěšnost zákroků 87.2% a průměr 3.80 gólu na zápas. Celkově v NHL odchytal rodák z Port Alberni 22 zápasů s úspěšností zákroků 89.6% a průměrem 3.11 gólu na zápas. Náhradním gólmanem Olejářů tak dnes bude Nick Ellis.

Sestavy

Philadelphia Flyers

Edmonton Oilers

 

Forma

Flyers (V-P-P-PP-PP)

Datum Zápas Skóre
5.12.2017 Flames vs. Flyers 2:5
2.12.2017 Flyers vs. Flames 0:3
29.11.2017 Flyers vs. Sharks 1:3
28.11.2017 Penguins vs. Flyers 5:4p
24.11.2017 Flyers vs. Islanders 5:4p

 

Oilers (V-P-V-V-P)

Datum Zápas Skóre
3.12.2017 Flames vs. Oilers
5:7
1.12.2017 Oilers vs. Maple Leafs
4:6
29.11.2017 Oilers vs. Coyotes
3:2p
26.11.2017 Bruins vs. Oilers
2:4
25.11.2017 Sabres vs. Oilers
3:1

Stadion


Po více než čtyřiceti letech vyměnili Oilers stařičký stadion Rexall Place za moderní víceúčelovou halu Rogers Place, jež je jejich domovem od začátku loňského ročníku. Výstavba nového stánku začala březnu roku 2014 a stadion byl slavnostně otevřen teprve 8. září 2016. Celkové náklady na výstavbu nového stadionu se vyšplhaly na 480 milionů kanadských dolarů a celková kapacita pro hokejová utkání činí 18.347 míst.

Informace

Edmonton Oilers vs. Philadelphia Flyers

Začátek: 03:30 SEČ

TV:

Top