Preview: Flyers vs. Sharks

Druhé utkání v průběhu dvou dnů dnes čeká hokejisty z Philadelphie, kteří včera i přes dvougólové vedení nestačili na tým Pittsburghu Penguins, kterému podlehli 4:5 po prodloužení. Flyers dnes na svém ledě ve Wells Fargo Center vyzvou od 01:00 SEČ celek San José Sharks a budou se tak snažit zastavit sérii porážek, která je momentálně na čísle 8 (0-3-5). Jedná se o nejhorší výkony Letců od sezón 2007/2008.

Flyers a Sharks na sebe v průběhu letošního ročníku základní části již jednou narazili a tak se dnes oba celky střetnou naposledy. První vzájemný zápas byl na programu hned v úvodu sezóny, a sice na ledě Sharks v SAP Center. Svěřenci kouče Davea Hakstola se sice dostali do vedení 2:0 díky brankám Clauda Girouxa a Jordana Weala. Ještě v první třetině však dvěma góly srovnal útočník Sharks Labanc. Ve druhé a třetí třetině se však hned třikrát trefil Wayne Simmonds, který nakonec rozhodl o výhře Letců 5:3.

Celkově toho proti sobě dnešní soupeři příliš neodehráli. Sharks jsou v NHL poměrně mladým týmem a tak na sebe tyto dva celky narazily pouze ve 40 zápasech. Lépe jsou na tom ve vzájemných duelech Žraloci, kteří vyhráli celkem 20 zápasů, v 16 utkáních se radovali Letci z Philadelphie a pětkrát skočil zápas nerozhodně. Ani na domácím ledě nemají Flyers proti Sharks pozitivní bilanci. Ve Philadelphii spolu tito dva soupeři odehráli celkem 19 zápasů, z nichž 7 vyhráli Letců, desetkrát si oba body odvezli Žraloci a dvakrát skončil duel remízou.

Stejně jako ve včerejším utkání s Pittsburghem, tak i dnes nebude Letcům z Philadelphie chybět vinou zdravotních problémů ani jeden z jejich hráčů. V sestavě Flyers se dnes proti Sharks nepředstaví pouze důrazný český obránce Radko Gudas, který je mimo hru kvůli desetizápasovému trestu od disciplinární komise. Zbytek svých svěřenců má trenér Dave Hakstol k dispozic.

Ani Sharks v současné době netrápí nikterak rozsáhlá marodka. Trenér Pater DeBoer se však dnes bude muset obejít bez své brankářské jedničky Martina Jonese. Sedmadvacetiletý kanadský gólman, který letos odchytal již 17 zápasů, je totiž mimo hru se zraněním v dolní části těla. V sestavě Žraloků se nepředstaví ani zkušený obránce Paul Martin, který laboruje se zraněním kotníku. Posledním zraněným hráčem Sharks je pak útočník Barclay Goodrow, jehož trápí blíže nespecifikované zranění.

Jelikož do posledních devíti zápasů zasáhl dvaatřicetiletý kanadský obránce a dnes se jedná o takzvaný back-to-back zápas, dá se očekávat, že trenér Dave Hakstol pošle do brankoviště devětadvacetiletého českého gólmana Michala Neuvirtha, který v úvodní čtvrtině příliš mnoho šancí nedostával. Rodák z Ústí nad Labem odchytal během letošní sezóny pouze 7 duelů s úspěšností zákroků 91.6% a průměrem 2.59 gólu na zápas.

Jak již bylo zmíněno, Sharks nemají momentálně kvůli zranění v dolní části těla k dispozici svou jedničku Martina Jonese a tak dnes kouč Peter DeBoer pošle do branky osmadvacetiletého kanadského gólmana Aarona Della. Rodák z Airdrie odchytal během letošního ročníku zatím 8 zápasů s úspěšností zákroků 92.0% a průměrem 2.23 gólu na zápas. Záda by měl Dellovi krýt třiadvacetiletý Antoine Bbieau.

 

Sestavy

Philadelphia Flyers

San José Sharks

Forma

Flyers (PP-PP-PP-P-PP)

Datum Zápas Skóre
28.11.2017 Penguins vs. Flyers 5:4p
24.11.2017 Flyers vs. Islanders 5:4p
23.11.2017 Islanders vs. Flyers 4:3p
22.11.2017 Flyers vs. Canucks 2:5
18.11.2017 Flyers vs. Flames 4:5p

 

Sharks (V-PP-v-PP-P)

Datum Zápas Skóre
26.11.2017 Sharks vs. Jets
4:0
25.11.2017 Golden Knights vs. Sarks
5:4p
23.11.2017 Coyotes vs. Sharks
1:3
21.11.2017 Sharks vs. Ducks
2:3n
19.11.2017 Sharks vs. Bruins
1:3

Stadion


Wells Fargo Center (dříve Spectrum II., CoreStates Center, First Union Center a Wachovia Center) je multifunkční hala, která se nachází ve Philadelphii, Pennsylvánii. Wells Fargo Center se nachází v jihozápadní části Philadelphie ve sportovním areálu South Philadelphia Sports Complex, který zahrnuje Linkoln Financial Field (Philadelphia Eagles) a Citizens Bank Park (Philadelphia Phillies). Je to domácí aréna Philadelphie Flyers, basketbalového týmu Philadelphia 76ers, týmu Philadelphie Soul, kteří hrají Arena Football league a lakrosového Philadelphie Wings. Aréna slouží také pro kulturní účely a koncerty. Stadion Wells Fargo Center byl slavnostně otevřen 12. srpna 1996 a nahradil tak již staré Spectrum, které bylo nedávno zbouráno. Celkové náklady na stavbu činily 210 milionů dolarů.

Informace

Philadelphia Flyers vs. San José Sharks

Začátek: 01:00 SEČ

TV: –

Top