Preview: Flyers vs. Islanders

Druhé utkání během čtyřiadvaceti hodin dnes čeká svěřence trenéra Davea Hakstola, kteří včera před vlastními fanoušky nestačili na Vancouver Canucks, kterému podlehl 2:5. Flyers se přesunuli do New Yorku, kde od 01:00 SEČ vyzvou v Barclays Center domácí Islanders. Pro defenzivu Letců z Philadelphie bude dnešní duel pořádným testem. Po naprosto otřesných výkonech totiž Flyers čeká celek s druhou nejlepší ofenzivou v celé lize. Přeruší konečně tým z Pensylvánie sérii porážek nebo Ostrované potvrdí roli favorita?

Flyers konečně po dlouhé době narazí na některého z rivalů z Metropolitní divize. Dnešní soupeři proti sobě odehráli v loňském ročníku hned čtyři zápasy a úspěšnější byli ve vzájemných duelech Letci z Philadelphie. První dvě utkání se uskutečnili v Brooklynu na ledě Islanders, kde v obou případech slavili výhru právě svěřenci Hakstola. Oba zápasy skončily výsledkem 3:2. Jednou však Flyers vyhráli po prodloužení, podruhé pak po samostatných nájezdech. Ve Philadelphii si obě mužstva body rozdělila. První duel zvládli lépe Islanders, kteří zvítězili 3:1. V zatím posledním vzájemném zápase vyhráli Flyers vysoko 6:3.

Že jsou Letci z Philadelphie a Ostrované častými soupeři ukazují i historické statistiky obou celků. Letci a Ostrované na sebe narazili celkem ve 261 zápasech, z nichž mužstvo z Philadelphie dokázalo vyhrát 136 duelů, v 99 utkáních si z výhry radovali Isles a 26 utkání skončilo remízou. Na ledě Islanders se však Flyers nedaří tolik jako na domácím ledě. V New Yorku se dnešní soupeři utkali v celkem 133 duelech – 58 zápasů dokázali vyhrát hokejisté z Pensylvánie, 60 utkání skončilo výhrou domácích a patnáctkrát si oba celky body rozdělily.

Jelikož jsou Letci směrem do útoku naprosto neškodným týmem, rozhodl se generální manažer Ron Hextall k povolání dvaadvacetiletého kanadského forvarda Danicka Martela, který v dresu Lehigh Valley nastřílel v průběhu úvodních 17 zápasů AHL hned 14 branek. Společně s Martelem přichází vyztužit defenzivní řady Flyers urostlý obránce Sam Morin, jenž nahradí Marka Alta. Připraven do hry vinou zranění nohy zatím stále ještě není zkušený kanadský obránce Andrew MacDonald. Zbytek svých hráčů má trenér Dave Hakstol k dispozici.

Celek z New Yorku v současné době netrápí téměř žádná zranění. Islanders se tak v dnešním zápase na domácím ledě budou muset obejít pouze dvojice svých spoluhráčů. Mimo hru je totiž momentálně jedenatřicetiletý ruský útočník Nikolaj Kulemin, jehož vyřadilo zranění v horní části těla. Druhým a zároveň posledním hráčem na marodce Isles je pak útočník Shayne Prince, jehož trápí zranění kotníku.

Včera vsadili Letci po pěti zápasech na devětadvacetiletého českého brankáře Michala Neuvirtha, avšak ani on se proti Canucks s příliš dobrou formou nepotkal a tak jej po čtyřech obdržených brankách nahradil Brian Elliott. Trenér Dave Hakstol tak dnes proti Islanders s největší pravděpodobností pošle mezi tři tyče právě dvaatřicetiletého Kanaďana, který letos odchytal již 15 zápasů s úspěšností zákrok 91.0% a průměrem 2.63 gólu na zápas. Michal Neuvirth by tak měl být dnes opět pouze náhradníkem.

Islanders mají v letošní sezóně vyrovnanou brankářskou dvojici a oba gólmani se v brankovišti Ostrovanů pravidelně střídají. Dnes však celek z Long Islandu vsadí na jedenatřicetiletého německého brankáře Thomase Greisse. Rodák z Fussenu odchytal během letošní základní části zatím 10 zápasů s úspěšností zákrok 90.4% a průměrem 3.33 gólu na zápas. Záda bude Greissovi v utkání s Flyers krýt velezkušený slovenský gólman Jaroslav Halák.

 

Sestavy

Philadelphia Flyers

New York Islanders

 

Forma

Flyers (PP-PP-P-P-V)

Datum Zápas Skóre
22.11.2017 Flyers vs. Canucks 2:5
18.11.2017 Flyers vs. Flames 4:5p
17.11.2017 Jets vs. Flyers 3:2n
15.11.2017 Wild vs. Flyers 3:0
12.11.2017 Flyers vs. Wild 0:1

 

Islanders (P-V-V-v-P)

Datum Zápas Skóre
19.11.2017 Hurricanes vs. Islanders
4:2
19.11.2017 Lightning vs. Islanders
3:5
17.11.2017 Islanders vs. Hurricanes
6:4
12.11.2017 Blues vs. Islanders
2:5
11.11.2017 Stars vs. Islanders 5:0

Stadion


Od ročníku 2015/2016 je novým domovem Islanders hala Barclays Center, kam se celek z Long Islandu přesunul ze stařičkého Nassau Veterans Memorial Collisea. Barclays Center je sportovní hala v Brooklynu, New York. Je součástí velkého sportovního, obchodního a obytného komplexu. Hala byla navržena architekty z Ellerbe Becket, kteří kromě bostonské TD Garden či Amalie Areny v Tampě navrhli také stadion Flyers čili Wells Fargo Center. Celkové náklady na výstavbu stadionu se vyšplhaly na rovnou jednu miliardu amerických dolarů. Kromě Islanders působí v Barclays Center od roku 2012 také tým Brooklyn Nets hrající NBA. Kapacita arény pro hokejová utkání je 15.795 diváků.

Informace

New York Islanders vs. Philadelphia Flyers

Začátek: 01:00 SEČ

TV:

Top