Radko Gudas si za svůj zákrok nezahraje 10 zápasů!

Disciplinární komise NHL v noci z neděle na pondělí rozhodla o trestu pro důrazného českého obránce Radka Gudase, který si za seknutí do hlavy útočníka Jets Mathieu Perreaulta nezahraje deset utkání. Za svůj zákrok navíc obránce Letců zaplatí 408 536 dolarů.

K nešťastnému zákroku došlo během první třetiny čtvrtečního utkání s Winnipegem, kdy obra hráči nejprve v rohu kluziště bojovali o kotouč. Perreault srazil Gudasovi v souboji helmu a následně se poroučel k zemi. Sedmadvacetiletý český zadák jej však v této pozici zasáhl hokejkou do hlavy, za což si vykoledoval pětiminutový trest a zápas pro něj předčasně skončil.

Délku trestu určuje také to, že Gudas byl během své kariéry již několikrát disciplinární komisí NHL trestán. Loni si rodák z Kladna vysloužil stopku na šest utkání za hit na útočníka Bruins Austina Czarnika. O rok dříve si důrazný bek musel posedět tři zápasy za úder do oblasti hlavy a krku útočníka Mika Zibanejada.

Radko Gudas se v sestavě Letců z Philadelphie nepředstaví až do 12. prosince, kdy Flyers na svém ledě ve Wells Fargo Center přivítají mužstvo Toronta Maple Leafs. Jelikož český bek vynechal kvůli čekání na rozhodnutí disciplinárky již zápas s Flames, zbývá z jeho trestu ještě 9 duelů.

Top