Pensylvánské derby bude opět pod širým nebem! Tentokrát ve Philadelphii

Bylo téměř jisté již do loňského března, že Flyers a Penguins se během základní části 2018/2019 utkají ve Philadelphii v utkání pod širým nebem. Tato informace se potvrdila dnes v noci během fotbalového zápasu Philadelphie Eagles a Dallasu Cowboys.

Letci totiž Tučňáky vyzvou 23. února 2019 na Lincoln Financial Filed, tedy na stadionu, který je domovem již zmiňovaných Eagles, kteří zde před téměř 70 tisíci diváky nastupují ke svým domácím utkáním NFL. Pensylvánské derby se uskuteční v rámci takzvaného NHL Stadium Series.

Flyers a Penguins na sebe pod otevřeným nebem narazili letos v únoru, avšak pro fanoušky Letců neskončilo utkání zrovna podle představ. V zápase hraném na Heinz Fieldu v Pittsburghu totiž zvítězili domácí Tučňáci 4:2, když jediné dvě branky týmu z Philadelphie vstřelil obránce Shayne Gostisbehere a útočník Wayne Simmonds.

Letcům z Philadelphie se v zápasech hraných pod širým nebem celkově příliš nedaří. Během posledních několika let odehráli Flyers hned tři utkání venku (2x Winter Classic a 1x Stadium Series), přičemž ani jednou se neradovali z výhry. Proti Bostonu v roce 2010 prohráli hokejisté z Philadelphie 1:2 po prodloužení, doma proti Rangers prohráli 2:3 a v posledním zmíněném zápase s Pens prohráli 2:4.

Pro další ročník NHL oznámila kromě utkání Flyers a Penguins ještě jedno utkání pod širým nebem. V rámci tradičního Winter Classic se začátkem roku 2019 představí na stadionu univerzity Notre Dame týmy Bostonu Bruins a Chicaga Blackhawks.

Top