Preview: Flyers vs. Wild

Takzvaný home-to-home zápas dnes čeká Letce z Philadelphie. Flyers dnes totiž po dvou dnech volna vyzvou v Xcel Energy Center od 02:00 SEČ mužstvo Minnesoty Wild, se kterými svěřenci Davea Hakstola odehráli poslední zápas. Oba týmy jsou na tom v tabulkách podobě. Divočáci dokázali během  16 zápasů nasbírat 16 bodů, kdežto Flyers so do tabulky připsali v průběhu 17 zápasů celkem 18 bodů.

Jak již bylo zmíněno, dnešní soupeři na sebe narazili minulý zápas, a sice v sobotu na ledě Wells Fargo Center. K vidění byl pro diváka nepříliš atraktivní hokej, když Flyers i Wild hráli především ze zabezpečené obrany. O osudu celého zápasu rozhodl na začátku třetí části šťastný gól Jasona Zuckera, díky němuž si nakonec celek z Minnesoty odvezl oba body za výhru 1:0. Dnes se oba celky během letošní základní části NHL utkají naposledy.

Flyers a Wild jsou celky z opačných konferencí a během své historie na sebe příliš často nenarazily. Obě mužstva se střetla cekem dvaadvacetkrát – 14 výher si připsali Letci z Philadelphie, sedmkrát se z výhry radovali hráči z Minnesoty a jeden zápas skončil remízou. Také na ledě Minnesoty mají Letci z Philadelphie pozitivní bilanci. Celkově Flyers ve městě St. Paul odehráli 9 zápasů, z nichž 5 skončilo jejich vítězstvím, třikrát si oba body do tabulky připsali Wild a jednou skončilo utkání nerozhodně.

Jak Nolan Patrick, tak Andrew MacDonald odcestovali s týmem na zápasy do Minnesoty a Winnipegue. Zkušený kanadský obránce však zatím netrénoval na ledě a je tak téměř jisté, že ani do jednoho zápasu vinou zranění kolene nezasáhne. Devatenáctiletý mladík se včera naopak zařadil zpět do tréninku Flyers a dnes nechyběl na dobrovolném ranním rozbruslení. Patrick se však dnes pravděpodobně v sestavě Letců nepředstaví. Vrátit zpět do sestavy by se tak mladík Flyers mohl v zápase proti Winnipegu, kde vyrůstal.

Stejně jako v sobotním zápase ve Wells Fargo Center, tak také dnes budou Wild kvůli zdravotním problémům postrádat trojici hráčů. V sestavě Divočáků se nepředstaví velezkušený americký forvard Zach Parise, jehož trápí zranění zad. Kvůli problémům s kolenem se dnes ve Wells Fargo Center nepředstaví ani útočník Mason Shaw. Posledním hráčem na marodce Wild je pak pětadvacetiletý útočník Charlie Coyle, jehož do zápasu nepustí zranění nohy.

Potřetí v řadě dnes trenér Dave Hakstol vsadí na zkušenějšího ze svých brankářů a v brance Flyers se tak představí dvaatřicetiletý Kanaďan Brian Elliott, který si v posledních zápase vedl skvěle. Rodák z Newmarketu pustil během posledních dvou duelů za svá záda pouhé dvě střely soupeře s úspěšností zákroků 97%. Celkově odchytal tento zkušený kanadský gólman v letošní sezóně 11 zápasů s úspěšností 90.8% a průměrem 2.73 gólu na zápas. Záda bude Elliottovi krýt český brankář Michal Neuvirth.

Také v Minnesotě nemá trenér Bruce Baudreau, co se gólmanů týče, příliš co řešit. Mezi tři tyče Wild se tak i dnes postaví jedenatřicetiletý kanadský gólman Devan Dubnyk, který udržel v posledních dvou duelech vždy čisté konto. Rodák z Reginy odchytal během letošní základní části zatím 13 utkání s úspěšností zákroků 92.0% a průměrem 2.55 gólu na zápas. Náhradním gólmanem Wild by tak měl být třicetiletý brankář Alex Stalock.

 

Sestavy

Philadelphia Flyers

Minnesota Wild

Forma

Flyers (P-V-PP-V-P)

Datum Zápas Skóre
12.11.2017 Flyers vs. Wild 0:1
10.11.2017 Flyers vs. Blackhawks 3:1
5.11.2017 Flyers vs. Avalanche 5:4n
3.11.2017 Blues vs. Flyers 0:2
2.11.2017 Blackhawks vs. Flyers 3:0

 

Wild (V-V-P-P-P)

Datum Zápas Skóre
12.11.2017 Flyers vs. Wild 0:1
10.11.2017 Canadiens vs. Wild
0:3
9.11.2017 Maple Leafs vs. Wild
4:2
7.11.2017 Bruins vs. Wild
5:3
5.11.2017 Wild vs. Blackhawks
0:2

Stadion


Xcel Energy Center (známá též jako The X, The Forest či The Hive) je multifunkční aréna ve městě Saint Paul v Minnesotě. Moderní hala je v současné době domovem dvou celků, a sice Minnesoty Wild (NHL) a lakrosového mužstva Minnesota Swarm (NLL). Xcel Energy Center bylo slavnostně otevřeno dne 23. Června 2010 a celkové náklady na stavbu činily 170 milionů dolarů. Stadion má pro hokejová utkání kapacitu 17.954 míst.

Informace

Minnesota Wild vs. Philadelphia Flyers

Začátek: 02:00 SEČ

TV:

Top