Preview: Flyers vs. Wild

Další zápas letošní základní části dnes čeká hokejisty z Philadelphie, kteří od 01:00 SEČ přivítají na svém ledě ve Wells Fargo Center celek Minnesoty Wild. Flyers ve čtvrtek po pětidenní pauze dokázali vyhrát nad Chicagem, které porazili 3:1. Tak Wild v posledním zápase slavili zisk obou bodů, když v Bell Centre porazili díky hattricku Zuckera domácí Canadiens 3:0.

V uplynulém ročníku na sebe dnešní soupeři narazili celkem dvakrát a v obou případech byli úspěšnější hráči z Pensylvánie. Před domácím publikem se Flyers díky brankám Jakuba Voráčka, Michaela Del Zítra a Braydena Schnna radovali z výhry 3:2. V Exel Energy Center pak svěřenci trenéra Davea Hakstola uspěli 3:1 a z Minnesoty si tak odvezli oba body.

Minnesota Wild je v poměrně hodně mladou organizaci, když do NHL vstoupila teprve v roce 2000. Divočáci navíc patří k týmům ze Západní konference, vinou čehož Flyers a Wild ve své historii příliš mnoho vzájemných utkání nesehráli. Obě mužstva se střetla cekem jedenadvacetkrát – 14 výher si připsali Letci z Philadelphie, šestkrát se z výhry radovali hráči z Minnesoty a jeden zápas skončil remízou. Flyers se proti Divočákům daří také na domácím ledě. Ve Wells Fargo Center dokázal Letci zvítězit z celkových dvanácti zápasů devětkrát a pouze třikrát se z výhry radovali Wild.

Stejně jako v minulém utkání proti Blackhawks, tak i dnes budou Letci z Philadelphie vinou zranění postrádat dvojici hráčů. Mimo hru je neustále devatenáctiletý kanadský forvard Nolan Patrick, jeho do utkání s Wild nepustí otřes mozku. Flyers se momentálně nemohou spolehnout ani na služby zkuseneho kanadského obránce Andrew MacDonalda, který laboruje se zraněním nohy.

Také Wild v současné době netrápí nikterak rozsáhlá marodka. Celek z města St. Paul se dnes bude muset obejít bez trojice hráčů, které trápí zranění. V sestavě Divočáků se nepředstaví velezkušený americký forvard Zach Parise, jehož trápí zranění zad. Kvůli problémům s kolenem se dnes ve Wells Fargo Center nepředstaví ani útočník Mason Shaw. Posledním hráčem na marodce Wild je pak pětadvacetiletý útočník Charlie Coyle, jehož do zápasu nepustí zranění nohy.

Jelikož Michala Neuvirtha trápila nemoc a Brian Elliott předvedl v zápase s Chicagem vynikající výkon, když dokázal zastavit 38 z 39 střeleckých pokusů Hawks, také dnes dostane v brankovišti přednost zkušenější z brankářské dvojice. Dvaatřicet rodák z Newmarketu odchytal během letošní sezóny zatím 10 zápasů s úspěšností zákroků 90.3% a průměrem 2.90 gólu na zápas.

V Minnesotě mají pozici brankářské jedničky vyřešenou a kouč Bruce Baudreau vsadí také dnes proti Philadelphii na jedenatřicetiletého má Kanaďana Devana Dubnyka. Rodák z Reginy odchytal během letošní základní části zatím 12 utkání s úspěšností zákroků 91.4% a průměrem 2.77 gólu na zápas. Náhradním gólmanem Wild by tak měl být třicetiletý brankář Alex Stalock.

 

Sestavy

Philadelphia Flyers

Minnesota Wild 

Forma

Flyers (V-PP-V-P-PP)

Datum Zápas Skóre
10.11.2017 Flyers vs. Blackhawks 3:1
5.11.2017 Flyers vs. Avalanche 5:4n
3.11.2017 Blues vs. Flyers 0:2
2.11.2017 Blackhawks vs. Flyers 3:0
31.10.2017 Flyers vs. Coyotes 3:4p

 

Wild (V-P-P-P-V)

Datum Zápas Skóre
10.11.2017 Canadiens vs. Wild
0:3
9.11.2017 Maple Leafs vs. Wild
4:2
7.11.2017 Bruins vs. Wild
5:3
5.11.2017 Wild vs. Blackhawks
0:2
3.11.2017 Wild vs. Canadiens
6:3

Stadion


Wells Fargo Center (dříve Spectrum II., CoreStates Center, First Union Center a Wachovia Center) je multifunkční hala, která se nachází ve Philadelphii, Pennsylvánii. Wells Fargo Center se nachází v jihozápadní části Philadelphie ve sportovním areálu South Philadelphia Sports Complex, který zahrnuje Linkoln Financial Field (Philadelphia Eagles) a Citizens Bank Park (Philadelphia Phillies). Je to domácí aréna Philadelphie Flyers, basketbalového týmu Philadelphia 76ers, týmu Philadelphie Soul, kteří hrají Arena Football league a lakrosového Philadelphie Wings. Aréna slouží také pro kulturní účely a koncerty. Stadion Wells Fargo Center byl slavnostně otevřen 12. srpna 1996 a nahradil tak již staré Spectrum, které bylo nedávno zbouráno. Celkové náklady na stavbu činily 210 milionů dolarů.

Informace

Philadelphia Flyers vs. Minnesota Wild

Začátek: 01:00 SEČ

TV:

Top