Preview: Flyers vs. Blackhawks

Po pětidenní pauze čeká Letce z Philadelphie další utkání letošní základní části. Po prohře na nájezdy s Coloradem Avalanche se budou chtít svěřenci kouče Davea Hakstola vrátit zpět na vítěznou vlnu. Od 01:00 SEČ Flyers na svém ledě ve Wells Fargo Center přivítají mužstvo Chicaga Blackhawks, které je na tom letos zatím úplně stejně jako celek z Pensylvánie. Jestřábi totiž dokázali z 15 zápasů sedmkrát vyhrát, šest duelů skončilo jejich prohrou a dvakrát Hawks svému soupeři podlehli až po prodloužení či samostatných nájezdech. Letci doma proti Chicagu neprohráli v základní části již 13 zápasů v řadě. Poslední výhra Blackhawks, pokud nepočítáme finále v roce 2010, přišla na ledě Flyers v roce 1996.

Flyers a Blackhawks na sebe během letošního ročníku NHL již jednou narazili, což znamená, že dnešní duel bude posledním vzájemným měřením sil těchto dvou celků. Dnešní soupeři se utkali minulou středu v United Center, kde byl hlavní hvězdou gólman domácích Corey Crawford. Letci sice nepředvedli špatný výkon, avšak dvaatřicetiletý kanadský gólman pochytal všech 35 střeleckých pokusů Flyers. Za Hawks se ve druhé části prosadili Artem Anisimov a kapitán Jonathan Toews. Výhru 3:0 gólem do prázdné branky pečetil útočník Alex DeBrincat.

Dnešní soupeři jsou v nejprestižnější hokejové lize na světě tradičními týmy a ve své historii tak odehráli již velké množství vzájemných zápasů. Flyers a Blackhawks na sebe narazili již ve 137 utkáních a mnohem lépe jsou na tom právě hokejisté z Philadelphie. Letci totiž nad Hawks dokázali vyhrát šedesátkrát, ve 47 duelech se radovali Jestřábi z Chicaga a ve 30 zápasech si obě mužstva body rozdělila. Na svém ledě Flyers proti Blackhawks naprosto dominují. Letci dokázali z celkových 69 duelů vyhrát hned ve 42 případech, šestnáctkrát si z Philadelphie odvezli oba body Hawks a 11 utkání skončilo nerozhodně.

Po dvouzápasové pauze by se měl po zranění v horní části těla zpět do sestavy Flyers vrátit český obránce Radko Gudas. Flyers tak budou v dnešním duelu vinou zdravotních problémů postrádat pouze dva hráč. Mimo hru je neustále devatenáctiletý forvard Nolan Patrick, jehož ze hry vyřadil otřes mozku. GM Ron Hextall však jeho zranění klasifikuje jako zranění v horní části těla. Rodák z Winnipegu sice v týdnu trénoval individuálně, ale do tréninku Flyers nezasáhl. S největší pravděpodobností tak Patrick vynechá již 7. zápas v řadě. V sestavě Letců samozřejmě nebude ani zkušený obránce Andrew MacDonald, jenž laboruje se zraněním nohy.

Chicago bude v dnešním duelu s Philadelphií postrádat trojici hráčů. Trenér Joel Quenneville se nebude moci spolehnout na služby zkušeného českého obránce Michala Rozsívala, který je mimo hru s otřesem mozku. V sestavě Hawks bude chybět také útočník Jordin Tootoo, jenž laboruje se zraněním v horní části těla. Posledním hráčem na marodce Chicaga je pak Marián Hossa, jenž vynechá letošní sezónu z důvodu kožního onemocnění.

Trenér Letců z Philadelphie Dave Hakstol je dnes nucen do brankoviště poslat zkušenějšího z dvojice svých brankářů, a sice dvaatřicetiletého kanadského gólmana Briana Elliotta, jenž poslední dva zápasy sledovat pouze z lavičky. Rodák z Newmarketu odchytal v letošním ročníku zatím celkem 9 zápasů s úspěšností zákroků 89.2% a průměrem 3.11gólu na zápas. Michal Neuvirth do dnešního zápasu nemůže nastoupit vinou nemoci.

V Chicagu mají post brankářské jedničky již několik let naprosto jasný. Také dnes tak trenér Hawks Joel Quenneville pošle mezi tři tyče dvaatřicetiletého kanadského gólmana Coreyho Crawforda. Rodák z Montrealu odchytal v dosavadním průběhu základní části 13 zápasů s úspěšností zákroků 94.5% a průměrem 1.77 gólu na zápas. Zkušený Kanaďan tak zatím naprosto vládne brankářským statistikám NHL. Náhradním gólmanem Blackhawks bude švédský brankář Anton Forsberg.

Sestavy

Philadelphia Flyers

Chicago Blackhawks

 

Forma

Flyers (PP-V-P-PP-V)

Datum Zápas Skóre
5.11.2017 Flyers vs. Avalanche 5:4n
3.11.2017 Blues vs. Flyers 0:2
2.11.2017 Blackhawks vs. Flyers 3:0
31.10.2017 Flyers vs. Coyotes 3:4p
29.10.2017 Maple Leafs vs. Flyers 2:4

 

Avalanche (V-V-P-V-P)

Datum Zápas Skóre
6.11.2017 Blackhawks vs. Canadiens
0:2
5.11.2017 Wild vs. Blackhawks
0:2
1.11.2017 Blackhawks vs. Flyers
3:0
29.10.2017 Avalanche vs. Blackhawks
6:3
28.10.2017 Blackhawks vs. Predators
1:2

Stadion


Wells Fargo Center (dříve Spectrum II., CoreStates Center, First Union Center a Wachovia Center) je multifunkční hala, která se nachází ve Philadelphii, Pennsylvánii. Wells Fargo Center se nachází v jihozápadní části Philadelphie ve sportovním areálu South Philadelphia Sports Complex, který zahrnuje Linkoln Financial Field (Philadelphia Eagles) a Citizens Bank Park (Philadelphia Phillies). Je to domácí aréna Philadelphie Flyers, basketbalového týmu Philadelphia 76ers, týmu Philadelphie Soul, kteří hrají Arena Football league a lakrosového Philadelphie Wings. Aréna slouží také pro kulturní účely a koncerty. Stadion Wells Fargo Center byl slavnostně otevřen 12. srpna 1996 a nahradil tak již staré Spectrum, které bylo nedávno zbouráno. Celkové náklady na stavbu činily 210 milionů dolarů.

Informace

Philadelphia Flyers vs. Chicago Blackhawks

Začátek: 01:00 SEČ

TV:

Top