Shayna Gostisbeherea dělí pouhý bod od překonání rekordu Flyers

Čtyřiadvacetiletého amerického obránce Shayna Gostisbeherea dělí pouhý bod od toho, aby se opět zapsal do historie Letců z Philadelphie. Ghost totiž s největší pravděpodobností stihne nasbírat prvních sto kanadských bodů dříve, než se to podařilo legendám jako Mark Howe, Bob Dailey či Behn Wilson.

Rodák z Floridy dokázal zaznamenat 99 bodů během 154 zápasů v nejprestižnější hokejové lize na světě. Současný rekord drží právě Wilson, který na stobodovou hranici dosáhl ve svém 163. zápase. Shayne Gostisbehere má tak na překonání rekordu Flyers hned 8 zápasů.

„Ghost je neskutečný hráč. Nemyslím si, že je tu nějaký hráč, který by se mu podobal,“ řekl na adresu svého spoluhráče útočník Wayne Simmonds. „Myslím tím, že jde o jedinečného hráče a to co on vnáší do hry je pro ostatní velice těžké napodobit.“

Útočně laděný obránce, který disponuje výtečnou rychlostí, skvělými bruslařskými schopnostmi a tvrdou střelou byl na začátku tohoto týdne nejproduktivnějším zadákem ligy, když zaznamenal 14 kanadských bodů. První byl Gostisbehere také v počtu získaných bodů za zápas (1.17).

Gostisbehere se vrátil v sobotu proti Coloradu do sestavy Flyers po třízápasové pauze, kterou si vyžádalo zranění v horní části těla. Ghost vyslal směrem na branku Avalanche 11 střeleckých pokusů a na ledě strávil 26 minut a 28 vteřin.

„Naštěstí jsem byl mimo hru pouze týden a myslím, že jsem se vrátil v dobré formě,“ řekl čtyřiadvacetiletý bek. „Udržet se ve formě během rehabilitací bylo tou nejtěžší částí, protože musíte být při takovýchto zraněních (podezření na otřes mozku) velice opatrní.“

Flyers mají v současné době téměř pětidenní volno, jelikož během dvanácti dnů odehráli hned sedm zápasů. Další utkání tak čeká Flyers v noci ze čtvrtka na pátek, kdy na svém ledě ve Wells Fargo Center přivítají mužstvo Chicaga Blackhawks.

„Je dobré, že si můžeme dát pár kvalitních tréninků a trochu si odpočinout před náročným programem,“ řekl Ghost. „Bude to náročné. Čeká nás 21 zápasů během 45 dní. Myslím, že nejdůležitější věcí pro náš tým momentálně je to, abychom správně využili tyto dny volna. Musíme být chytří. Rozhodně využijeme tento čas a budeme pracovat na různých věcech.“

Pro mladičkou obranu Letců z Philadelphie bude náročný program opravdu velkou zkouškou. Travis Sanheim, Robert Hagg a při zranění Radka Gudas také Mark Alt si vedli v úvodu ročníku velice dobře. Své mladé spoluhráče ocenit za jejich výkony právě také Shayne Gostisbehere.

„Vedli si skvěle,“ řekl čtyřiadvacetiletý bek. „Ohodnotil bych je jedničkou. Jsem v tomhle hodný. Náš trenérský personál zaslouží obrovské uznání za to, jak tyto kluky skvěle připravil.“

Top