Preview: Flyers vs. Avalanche

Před čtyřdenní pauzou na odpočinek čeká Letce z Philadelphie poslední zápas. Svěřenci kouče Davea Hakstola se vracejí po výhře 2:0 na ledě St. Louis Blues zpět domů do Wells Fargo Center, kde dnes v noci od 00:00 SEČ vyzvou mužstvo Colorada Avalache. Laviny po velmi špatné loňské sezóně vstoupily do nového ročníku NHL poměrně úspěšně, když si v úvodních 14 duelech připsaly do tabulky Západní konference 14 bodů a v současné době jim tak patří, stejně jako Flyers, osmá pozice.

Flyers a Avalanche na sebe během loňské základní části narazili dvakrát a v obou případech byli úspěšnější Letci z Philadelphie. První duel těchto dvou soupeřů se uskutečnil v polovině prosince v denverské Pepsi Center, odkud si Letci odvezli oba body za těsnou výhru 4:3. Ve Philadelphii byl pak zápas mnohem jednoznačnější. Gólman Steve Mason totiž dokázal zneškodnit všech 33 střeleckých pokusů Avs a pomohl tak svému celku k výhře 4:0.

Tým z Denveru působí v NHL teprve 20 let, vinou čehož se dnešní soupeři ve své historii příliš mnohokrát nepotkali. Flyers a Avalanche se utkali pouze jedenatřicetkrát a lépe si ve vzájemných duelech vede Colorado. Laviny zvítězily z 31 zápasů hned v 16 případech, kdežto Flyers se se zisku dvou bodů radovali  v 11 případech a čtyři zápasy skončily nerozhodně. Ve Wells Fargo Center jsou však statistiky obou celků vyrovnané. Ve Philadelphii odehrála tato mužstva 14 vzájemných duelů, z nichž sedmkrát vyhráli Flyers a sedm utkání skončilo výhrou hostů z Colorada.

Celek z Philadelphie v posledních zápasech trápila poměrně rozsáhlá marodka. Zejména v obraně se Flyers museli spoléhat na své mladíky a hráče z farmy. Dobrou zprávou je tak rozhodně návrat čtyřiadvacetiletého obránce Shayna Gostisbehera, který se dnes ráno zúčastnil tréninku a podle všeho by měl být připraven na návrat do sestavy. Ve Skate Zone se objevil také mladičký forvard Nolan Patrick, avšak toho zřejmě otřes mozku do dnešního duelu ještě nepustí. Mimo hru zůstává také český zadák Radko Gudas, který laboruje se zraněním v horní části těla. Dlouhodobě zraněným je pak zkušený kanadský bek Andrew MacDonald (noha).

Kouč Avalanche Jared Bednar bude v dnešním duelu na ledě Wells Fargo Center postrádat vinou zdravotních problémů trojici svých svěřenců. Mimo hru je v současné době devatenáctiletý forvard Tyson Jost, jehož do zápasu nepustí zranění v dolní části těla. Avs se budou muset obejít také bez útočníka J.T. Comphera, kterého trápí zranění prstu. Posledním hráčem na marodce Colorada je pak sedmadvacetiletý kanadský forvard Gabriel Bourque, který je ve Philadelphii nepředstaví kvůli zranění v horní části těla.

Po vynikajícím výkonu na ledě St. Louis, kde dokázal zneškodnit všech 33 střeleckých pokusů Blues, dostane dnes proti Avalanche opět přednost devětadvacetiletý český gólman Michal Neuvirth. Rodák z Ústní nad Labem odchytal v dosavadním průběhu letošní základní části celkem 5 utkání s úspěšností zákroků 94.1% a průměrem 1.83 gólu na zápas. Náhradním gólmanem Flyers tak dnes bude zkušený Kanaďan Brian Elliott.

Podobně jako Flyers, tak ani Avalanche nemají na začátku letošního ročníku určenou brankářskou jedničku a trenér Jared Bednar své gólmany poměrně pravidelně střídá. Dnes však v brankovišti Colorada dostane šanci ruský gólman Semjon Varlamov. Devětadvacetiletý rodák ze Samary odchytal v letošní sezóně zatím 8 zápasů s úspěšností zákroků 91.4% a průměrem 3.01 gólu na zápas. Záda bude Varlamovi krýt kanadský gólman Jonathan Bernier.

 

 

Sestavy

Philadelphia Flyers

Colorado Avalanche

 

Forma

Flyers (V-P-PP-V-P)

Datum Zápas Skóre
3.11.2017 Blues vs. Flyers 0:2
2.11.2017 Blackhawks vs. Flyers 3:0
31.10.2017 Flyers vs. Coyotes 3:4p
29.10.2017 Maple Leafs vs. Flyers 2:4
27.10.2017 Senators vs. Flyers 5:4

 

Avalanche (V-V-P-V-P)

Datum Zápas Skóre
3.11.2017 Avalanche vs. Hurricanes
5:3
29.10.2017 Avalanche vs. Blackhawks
6:3
28.10.2017 Golden Knights vs. Avalanche
7:0
25.10.2017 Avalanche vs. Stars
5:3
20.10.2017 Avalanche vs. Blues
3:4

Stadion


Wells Fargo Center (dříve Spectrum II., CoreStates Center, First Union Center a Wachovia Center) je multifunkční hala, která se nachází ve Philadelphii, Pennsylvánii. Wells Fargo Center se nachází v jihozápadní části Philadelphie ve sportovním areálu South Philadelphia Sports Complex, který zahrnuje Linkoln Financial Field (Philadelphia Eagles) a Citizens Bank Park (Philadelphia Phillies). Je to domácí aréna Philadelphie Flyers, basketbalového týmu Philadelphia 76ers, týmu Philadelphie Soul, kteří hrají Arena Football league a lakrosového Philadelphie Wings. Aréna slouží také pro kulturní účely a koncerty. Stadion Wells Fargo Center byl slavnostně otevřen 12. srpna 1996 a nahradil tak již staré Spectrum, které bylo nedávno zbouráno. Celkové náklady na stavbu činily 210 milionů dolarů.

Informace

Philadelphia Flyers vs. Colorado Avalanche

Začátek: 00:00 SEČ

TV:

Top