Preview: Flyers vs. Coyotes

Svěřenci kouče Davea Hakstola se po dvou zápasech v Kanadě vracejí zpět do Philadelphie, kde je dnes v noci od 00:00 SEČ čeká na domácím ledě ve Wells Fargo Center utkání s nejhorším týmem dosavadního průběhu sezóny, a sice Arizonou Coyotes. Tým z města Glendale prožívá mizerný vstup do sezóny, když z jedenácti úvodních duelů získal pouhý jeden bod za prohru po prodloužení.

Flyers na začátku letošního ročníku narážejí převážně na týmy ze Západní konference a nejinak je tomu také dnes. Letci z Philadelphie a Kojoti z Arizony spolu odehráli během minulého ročníku celkem dva zápasy a v obou případech byl úspěšnější celek z arizonské pouště. První duel na domácím ledě zvládli Yotes až v po prodloužení, kdy rozhodl švédský obránce Oliver Ekman-Larsson. Druhý duel ve Wells Fargo Center byl také velmi vyrovnaný, avšak díky třem brankám ve třetí části si nakonec Kojoti odvezli z Philadelphie oba body za výhru 5:4.

Coyotes jsou v NHL poměrně novým týmem a tak spolu dnešní soupeři ve své historii příliš zápasů neodehráli. Oba celky na sebe narazili celkem třicetkrát, z čehož Letci dokázali vyhrát v 16 případech a hokejisté z Ariozony ve 14. Také na domácím ledě mají Flyers proti Kojotům pozitivní bilanci. Ve Wells Fargo Center vyhráli Letci z celkem 15 utkání 9. Šestkrát se pak ve Philadelphii ze zisku dvou bodů radovali hráči Coyotes.

Letci z Philadelphie přišli vinou zranění v posledních několika duelech hned o trojici hráčů. Do dnešního zápasu nezasáhne čtyřiadvacetiletý americký obránce Shayne Gostisbehere, jenž si ze zápasu s Torontem odnesl zranění v horní části těla. Připraven na návrat zatím ještě není ani mladičký forvard Nolan Patrick, jehož trápí zranění hlavy. Stav obou hráčů je klasifikován jako day-to-day (ze dne na den). Dlouhodobě zraněným je pak zkušený kanadský bek Andrew MacDonald, který laboruje se zraněním nohy.

Flyers tak do svého týmu včera povalili z farmy Lehigh Valley Phantoms obránce Sama Morina, jenž letos během přípravného kempu předváděl vynikající výkony. Urostlého mladíka však taktéž trápí zranění a nad jeho startem visí otazník. V defenzivě Letců se tak možná nakonec objeví šestadvacetiletý obránce Mark Alt, který by nastoupil v obranném páru s Brandonem Manningem.

Také kouč Coyotes Rick Tocchet bude v dnešním duelu na ledě Philadelphie postrádat trojici svých svěřenců. V sestavě Arizony se nepředstaví osmadvacetiletý finský gólman Antti Raanta, jehož do hry nepustí zranění v dolní části těla. Obejít se Yotes budou muset také bez obránce Jakoba Chychruna, jehož trápí zranění kolene. Posledním hráčem na marodce Kojotů je pak útočník Dave Bolland (zranění zad).

Po kvalitním výkonu na ledě Maple Leafs dostane dnes v brankovišti Flyers opět přednost dvaatřicetiletý kanadský gólman Brian Elliott, na něhož spoléhá v úvodu sezóny kouč Dave Hakstol o něco více než na Michala Neuvirtha, který tak bude dnes opět pouze náhradníkem. Rodák z Newmarketu odchytal během letošní sezóny zatím 7 zápasů s úspěšností zákroků 88.5% a průměrem 3.14 gólu na zápas.

Coyotes nemají se svými letošními výsledky co ztratit a tak dnes kouč Rick Tocchet pošle mezi tři tyče pětadvacetiletého kanadského gólmana Scotta Wedgewooda, pro něhož to bude debut v NHL. Rodáka Bramptonu podepsala Arizona během minulého týdne z New Jesey, kde působil na farmě Devils. V AHL odchytal Wedgewood během loňské sezóny 10 zápasů s úspěšností zákroků 91.2% a průměrem 2.18 gólu na zápas.

Sestavy

Philadelphia Flyers

Arizona Coyotes

 

Forma

Flyers (V-P-P-V-P)

Datum Zápas Skóre
29.10.2017 Maple Leafs vs. Flyers 2:4
27.10.2017 Senators vs. Flyers 5:4
25.10.2017 Flyers vs. Ducks 2:6
21.10.2017 Flyers vs. Oilers 2:1
20.10.2017 Flyers vs. Predators 0:1

 

Coyotes (P-P-P-P-P)

Datum Zápas Skóre
29.10.2017 Devils vs. Coyotes
4:3
27.10.2017 Rangers vs. Coyotes
5:2
25.10.2017 Islanders vs. Coyotes
5:3
22.10.2017 Coyotes vs. Blackhawks
2:4
20.10.2017 Coyotes vs. Stars
4:5

Stadion


Wells Fargo Center (dříve Spectrum II., CoreStates Center, First Union Center a Wachovia Center) je multifunkční hala, která se nachází ve Philadelphii, Pennsylvánii. Wells Fargo Center se nachází v jihozápadní části Philadelphie ve sportovním areálu South Philadelphia Sports Complex, který zahrnuje Linkoln Financial Field (Philadelphia Eagles) a Citizens Bank Park (Philadelphia Phillies). Je to domácí aréna Philadelphie Flyers, basketbalového týmu Philadelphia 76ers, týmu Philadelphie Soul, kteří hrají Arena Football league a lakrosového Philadelphie Wings. Aréna slouží také pro kulturní účely a koncerty. Stadion Wells Fargo Center byl slavnostně otevřen 12. srpna 1996 a nahradil tak již staré Spectrum, které bylo nedávno zbouráno. Celkové náklady na stavbu činily 210 milionů dolarů.

Informace

Philadelphia Flyers vs. Arizona Coyotes

Začátek: 00:00 SEČ

TV:

Top