Preview: Flyers vs. Maple Leafs

Po smolném utkání na ledě Ottawy pokračují hokejisté z Philadelphie dalším zápasem. Z hlavního města Kanady se svěřenci kouče Davea Hakstola přesunuli do největšího města Kanady, a sice Toronta, kde od 01:00 SEČ vyzvou v Air Canada Centre domácí Maple Leafs. Celek z Toronta se může pochlubit druhou nejlepší ofenzivou v lize, když během 10 zápasů nasázeli Leafs již 43 branek, což je v průměru 4.3 gólu na zápas.

Dnešní soupeři se v loňském ročníku utkali celkem třikrát a ve všech zápasech se z výhry radovali domácí hokejisté. První vzájemný duel byl na programu v Torontu, kde Maple Leafs díky čtyřem brankám v poslední třetině zvítězili jasně 6:3. Ve Wells Fargo Center jim Letci z Philadelphie prohru vrátili, když před vlastními příznivci zvítězili těsně 2:1. Ve třetím vzájemném utkání se oba celky utkaly opět na ledě Air Canada Centre, kde Maple Leafs zvítězili 4:2.

Dnešní zápas bude již 178. měřením sil těchto dvou celků v nejprestižnější hokejové lize na světě. Letci z Philadelphie ve vzájemných duelech naprosto dominují, když ze 178 utkání dokázali zvítězit hned v 94 případech. Pouze jedenašedesátkrát se z výhry radovali Leafs a 22 zápasů skončilo dělbou bodů. Flyers mají proti Torontu pozitivní statistiky také při venkovních zápasech. Z 88 vzájemných zápasů v Kanadě dokázali Letci zvítězit ve 40 případech, ve 34 zápasech pak dva body získali domácí Leafs a čtrnáctkrát skončil duel remízou.

Poslední zápas s Ottawou vynechal vinou zranění v horní části těla devatenáctiletý kanadský mladík Nolan Patrick a rodák z Winnipegu nakonec nebude k dispozici ani dnes. Patrick sice normálně trénuje, avšak generální manažer Ron Hextall určil jeho stav jako day-to-day (ze dne na den). Mimo hru je pak také zkušený kanadský obránce Andrew MacDonald, jehož ze hry na víc než měsíc vyřadilo zranění nohy. Zbytek svých svěřenců by měl mít kouč Dave Hakstol plně k dispozici.

Ani Maple Leafs s současné době netrápí nikterak rozsáhlá marodka. Trenér Mike Babcock bude dnes kvůli zdravotním problémům postrádat pouze tři své hráče. Dlouhodobě zraněným hráčem Toronta je zkušený útočník Joffrey Lupul, který stále laboruje se zraněním břicha. Do utkání s Flyers nezasáhne ani americký forvard James Van Riemsdyk, jehož zranění Leafs nespecifikovali. Stejně je na tom také forvard Matt Martin, jehož trápí blíže nespecifikované zranění.

Flyers zatím neoznámili, který z brankářů se dnes v Air Canada Centre představí v brankovišti. Podle všeho by to však měl být dvaatřicetiletý kanadský gólman Brian Elliott, který poslední duel sledoval pouze v roli náhradníka. Rodák z Newmarketu odchytal v letošním ročníku zatím 6 zápasů s úspěšností zákroků 87.6% a průměrem 3.33 gólu na zápas. Náhradním gólmanem by tak měl být český reprezentant Michal Neuvirth.

To v případě Toronta je již jasné, který z gólmanů se dnes postaví mezi tři tyče. V brance Maple Leafs se představí osmadvacetiletý dánský gólman Frederik Andersen, který je v Torontu jasnou jedničkou. Rodák z Herningu letos odchytal již 9 zápasů s úspěšností zákroků 89.3% a průměrem 3.54 gólu na zápas. Záda bude Andersenovi krýt Curtis McElhinney.

Sestavy

Philadelphia Flyers

Maple Leafs

Forma

Flyers (P-P-V-P-V)

Datum Zápas Skóre
27.10.2017 Senators vs. Flyers 5:4
25.10.2017 Flyers vs. Ducks 2:6
21.10.2017 Flyers vs. Oilers 2:1
20.10.2017 Flyers vs. Predators 0:1
17.10.2017 Flyers vs. Panthers 5:1

 

Maple Leafs (P-V-P-V-V)

Datum Zápas Skóre
27.10.2017 Maple Leafs vs. Hurricanes
3:6
21.10.2017 Maple Leafs vs. Kings
3:2
22.10.2017 Senators vs. Maple Leafs
6:3
19.10.2017 Maple Leafs vs. Red Wings
6:3
18.10.2017 Capitals vs. Maple Leafs
0:2

Stadion


V únoru 1999 se super moderní Air Canada Centre stalo novým domovem Maple Leafs. Současný stadion je vybudován na místě, kde stávala budova Kanadské Pošty. Během stavby arény vznikl program zachování původní fasády budovy, byla zachována jižní zeď v ulici Lakeshore Boulevard a východní zeď na Bay Street. Na zdích bylo obnoveno původní kamenné zdivo, basreliéfy a historické profily oken. Zbytek původní budovy směrem k Union Station byl zbourán a vznikl tak prostor pro stavbu nové haly. Hledište v Air Canada Centre obsahuje 1020 klubových sedadel, 40 Platinum Lounges, 65 Executive Suites, 32 Theatre Suites a 16 Loge Suites. Z celkové kapacity je upraveno 1% pro invalidní návštěvníky. Kapacita stadionu pro hokejová utkání činí 18.819 míst.

Informace

Toronto Maple Leafs vs. Philadelphia Flyers

Začátek: 01:00 SEČ

TV:

Top