Ohlasy hráčů Flyers po výhře nad Panthers

Letci z Philadelphie mají za sebou další úspěšný večer, když včera na své ledě ve Wells Fargo Center dokázali zdolat floridské Pantery poměrem 5:1.

O čtvrté vítězství v sezóně se zasloužil skvělým výkonem gólman Flyers Michal Neuvirth. Výborně si ale vedla také nově složená elitní formace, které přispěla ke čtyřgólové kanonádě ve druhé třetině dvěma brankami.

„Jsme sebejistí,“ přiznal po úspěšném vstupu do sezóny obránce Shayne Gostisbehere, jenž si připsal 2 body za gól a asistenci. „Vezeme se na vítězné vlně, ale pořád se musíme držet při zemi a pokračovat ve stejných výkonech.

Český brankář Michal Neuvirth měl na dosah první čisté konto v sezóně, jež mu ale 4 minuty před koncem utkání překazil přesilovkovým gólem Jamie McGinn. I přesto si ale Neuvirt připsal vynikajících 40 zákroků.

„Dostávali se do velkých šancí, ale Michal si s nimi dokázal poradit. A to je přesně to, co od svého brankáře potřebujete,“ uvedl útočník Sean Couturier.

„Když chvilku nechytáte, začnete o sobě tak trochu pochybovat,“ přiznal Neuvirth, který odchytal teprve druhý zápas v nové sezóně. „Byl jsem trochu víc nervózní než normálně, ale nakonec jsem si s tím docela poradil.“

Jediným negativem včerejšího zápasu tak byl předčasný odchod útočníka Wayna Simmondse do kabin. Kanadský forvard, jenž v utkání zaznamenal 5 střel a připsal si jednu přihrávku, utrpěl blíže nespecifikované zranění ve spodní části těla.

Svou 400. asistenci v NHL zaznamenal kapitán Letců Claude Giroux. Jeho kolega z prvního útoku Jakub Voráček si připsal již desátou přihrávku v této sezóně, díky čemuž se posunul mezi nejproduktivnější hráče celé ligy.

„Je to rychlý hokej nahoru a dolů. Je zábava takhle hrát,“ řekl Giroux. „Jakmile jsme dali první gól, tak jsme se uklidnili a začali hrát svou hru.“

„Je to zábava, když vítězíte a vytváříte si dostatek šancí,“ prohlásil Shayne Gostisbehere, jenž si připsal svoji první trefu v této sezóně. „Jako tým si vytváříme plno šancí a náš kouč nám k tomu dává dostatek volnosti. Proto je nyní naše hra tak zábavná.“

Ghost má po šesti odehraných utkáních na kontě již 10 bodů za 1 branku a devět přihrávek a je tak spolu s Jakubem Voráčkem nejproduktivnějším hráčem Flyers.

Letcům v nové sezóně perfektně šlapou všechny čtyři útoky a do statistik zápasů se zapisují i nováčci jako Taylor Leier, Robert Hagg nebo Nolan Patrick, jenž včera našel skvělou přihrávkou spoluhráče Dalea Weise, který tak mohl zakončovat prakticky do prázdné branky.

„Myslím si, že máme hodně široký tým a můžeme bez problému točit všechny čtyři lajny,“ pochvaluje si centr elitní formace Sean Couturier, který byl jedním z deseti hráčů Flyers, jež si včera připsali bod. „Máme opravdu široký kádr a toho je potřeba se držet.“

Top