Preview: Flyers vs. Panthers

Druhé utkání na domácím ledě čeká dnes v noci svěřence Davea Hakstola. Letci z Philadelphie vyzvou na svém ledě ve Wells Fargo Center od 01:00 SEČ mužstvo Floridy Panthers. Flyers mají za sebou vynikající zápas, kdy před vlastním publikem v prvním domácím duelu sezóny deklasovali silný Washington 8:2 a připsali si tak do tabulky další dva body. Po pěti odehraných zápasech jich mají Letci na kontě celkem 6. Celek z Floridy získal během čtyř utkání nové sezóny 4 body.

Flyers a Panthers jsou celky z stejné konference, což znamená, že na sebe tito dva soupeři narazili během loňského ročníku celkem třikrát. První duel byl na programu koncem listopadu v BB&T Center, kde dokázali zvítězit Letci 3:1. Odvetný zápas ve Philadelphii dospěl za stavu 2:2 do prodloužení, v němž rozhodl český útočník Jakub Voráček. Také třetí vzájemný duel mezi Flyers a Panthers byl velmi vyrovnaný. Po gólech Ekblada a Filppuli museli rozhodnout až samostatné nájezdy, v nichž byli úspěšnější Letci z Philadelphie.

Florida Panthers vstoupila do NHL teprve začátkem 90. let. I přesto však spolu Flyers a Panthers během své historie odehráli již 92 zápasů. Mnohem úspěšnější jsou ve vzájemných zápasech právě Letci z Philadelphie, kteří jich dokázali vyhrát 51. Ve 34 zápasech se pak ze zisku dvou bodů radovali hokejisté z Floridy a 7 utkání skončilo pouze remízou. Ve Philadelphii je statistika mnohem vyrovnanější než na ledě Floridy. Ve Wells Fargo Center se oba celky utkaly celkem sedmačtyřicetkrát, z čehož Flyers dokázali vyhrát 22 zápasů, 19 utkání pak zvládli lépe hráči Panthers a 6 duelů skončilo nerozhodně.

Letci z Philadelphie si na začátku letošního ročníku NHL nemusejí dělat žádné starosti se zraněními. Flyers v současné době nemají na marodce ani jednoho z hráčů a trenér Dave Hakstol má tak k dispozici všechny své hráče. Letci neplánují dělat v sestavě oproti minulému zápasu žádné změny, což znamená, že pouze z tribuny budou dnešní duel sledovat obránce Travis Sanheim a útočník Jori Lehtera.

Stejně jako Flyers, tak i Panthers v momentálně žádná větší zranění netrápí. Celek z Floridy se v dnešním zápase na ledě Wells Fargo Center bude muset obejít pouze bez jediného hráče, a sice osmadvacetiletého forvarda Coltona Scevioura, jehož trápí zranění hlavy. Zbytek Panterů je připraveno do utkání s Philadelphií naskočit.

Po třech duelech udělá trenér Letců z Philadelphie Dave Hakstol v brankovišti svého celku změnu. Mezi tři tyče se dnes totiž postaví devětadvacetiletý český gólman Michal Neuvirth, který letos odchytal zatím pouze jeden zápas. Rodák z Ústí nad Labem se představil ve druhém zápase na ledě Los Angeles Kings, kde z 27 střeleckých pokusů Králů kapituloval jen dvakrát. Náhradním gólmanem Flyers tak dnes bude zkušený Kanaďan Brian Elliott.

Na Floridě měli v posledních letech brankářskou jedničku poměrně jasnou. Trenér Panthers Bob Brougher tak vsadí na velezkušeného kanadského gólmana Roberta Luonga také v dnešním duelu s Flyers. Osmatřicetiletý rodák z Montrealu odchytal během letošní základní části zatím pouhé dva zápasy s úspěšností zákroků 90.5% a průměrem 3.05 gólu na zápas. Záda dnes bude Luongovi krýt devětadvacetiletý Kanaďan James Reimer.

Philadelphia Flyers

Florida Panthers

 

Forma

Flyers (V-P-V-P-V)

Datum Zápas Skóre
15.10.2016 Flyers vs. Capitals 8:2
11.10.2016 Predators vs. Flyers 6:5
8.10.2016 Ducks vs. Flyers 2:3p
6.10.2016 Kings vs. Flyers 2:0
5.10.2016 Sharks vs. Flyers 3:5

 

Panthers (P-V-V-P-P)

Datum Zápas Skóre
15.10.2016 Penguins vs. Panthers 4:3
13.10.2016 Panthers vs. Blues 5:2
8.10.2016 Panthers vs. Lightning 5:4
7.10.2016 Lightning vs. Panthers 5:3
30.9.2016 Canadiens vs. Panthers (příprava) 3:1

Stadion


Wells Fargo Center (dříve Spectrum II., CoreStates Center, First Union Center a Wachovia Center) je multifunkční hala, která se nachází ve Philadelphii, Pennsylvánii. Wells Fargo Center se nachází v jihozápadní části Philadelphie ve sportovním areálu South Philadelphia Sports Complex, který zahrnuje Linkoln Financial Field (Philadelphia Eagles) a Citizens Bank Park (Philadelphia Phillies). Je to domácí aréna Philadelphie Flyers, basketbalového týmu Philadelphia 76ers, týmu Philadelphie Soul, kteří hrají Arena Football league a lakrosového Philadelphie Wings. Aréna slouží také pro kulturní účely a koncerty. Stadion Wells Fargo Center byl slavnostně otevřen 12. srpna 1996 a nahradil tak již staré Spectrum, které bylo nedávno zbouráno. Celkové náklady na stavbu činily 210 milionů dolarů.

Informace

Philadelphia Flyers vs. Florida Panthers

Začátek: 01:00 SEČ

TV:

Top