Preview: Flyers vs. Predators

Po třech duelech v Kalifornii, kde Letci vyzvali postupně San José, Los Angeles a Anaheim, se svěřenci kouče Davea Hakstola přesouvají do Nashvillu, kde dnes v noci od 02:00 SEČ vyzvou v Bridgestone Areně domácí Predators. Flyers mají za sebou úspěšný vstup do sezóny, když ze třech těžkých zápasů dokázali získat hned 4 body. Zato loňskému finalistovi se úvod nového ročníku nevydařil, když padl jak na ledě Bostonu, tak na ledě Pittsburghu.

Flyers a Pradotors se loni stejně jako ostatní týmy Východní a Západní konference střetli dvakrát a v obou utkáních byli lepší hosté. První vzájemný duel byl na programu začátkem prosince v Nashvillu, kde dokázali zvítězit Letci z Philadelphie 4:2. Následná odveta o dva týdny později ve Wells Fargo Center dopadla lépe pro hosty z Tennessee, kteří vyhráli 2:1 po samostatných nájezdech.

Predators rozhodně nejsou v NHL zrovna tradičním celkem. Tým z Nashvillu vstoupili do nejslavnější hokejové ligy teprve v sezóně 1998-1999, díky čemuž na sebe dnešní soupeři narazili zatím pouze v třiadvaceti zápasech, z nichž dvanáctkrát dokázali zvítězit Letci z Philadelphie, devětkrát se radoval celek z Nashvillu a 3 zápasy skončily remízou. V Bridgestone Areně jsou statistiky dnešních soupeřů poměrně vyrovnané, když Flyers z 11 zápasů 5 vyhráli, 4 prohráli a dvakrát si oba celky rozdělily po bodu.

Jelikož Letce z Philadelphie netrápí v úvodu ročníku vůbec žádná zranění, může se trenér Dave Hakstol také dnes spolehnout na všechny své svěřence. Flyers podle včerejšího tréninku nastoupí ve stejném složení jako v zápase s Ducks. V defenzivě se tak i dnes představí jedenadvacetiletý kanadský bek Travis Sanheim. Pouze z tribuny tak budou v roli zdravých náhradníků sledovat dnešní duel obránci Brandon Manning, Sam Morin a útočník Jori Lehtera.

Ani Predátory na začátku letošní sezóny nejprestižnější hokejové ligy na světě netrápí téměř žádná zranění. Kouč Peter Laviolette se bude v dnešním duelu muset obejít pouze dvojice svých hráčů. Do zápasu s Flyers nezasáhne pětadvacetiletý kanadský obránce Ryan Ellis, jehož trápí zranění kolene. Mimo hru je také jedenadvacetiletý švýcarský mladík Kevin Fiala, který laboruje se zraněním v horní části těla. Otazník navíc visí nad startem kapitána Roman Josi, o jehož startu se rozhodne a těsně před utkáním. Zatím to však vypadá, že také on bude Preds chybět.

Trochu překvapivě dnes trenéři Flyers nepošlou do brankoviště českého gólmana Michala Neuvirtha, který v minulém zápase odpočíval, ale dvaatřicetiletého Kanaďana Briana Elliotta, jenž má na kontě obě výhry Letců. Velezkušený rodák z Newmarketu odchytal letos 2 zápasy s úspěšností zákroků 91.4% a průměrem 2.50 gólu na zápas. Michal Neuvirth tak bude v dnešním duelu proti Nashvillu opět jen krýt záda svému parťákovi.

V Nashvillu mají již mnoho let zcela jasnou brankářskou jedničku, kterou je velezkušený finský gólman Pekka Rinne, na něhož kouč Peter Laviolette vsadí také v dnešním duelu s Philadelphií. Čtyřiatřicetiletý rodák z Kempele odchytal v letošním ročníku jeden zápas. V utkání proti Bostonu na něj mířilo celkem 31 střel, z nichž za svá záda pustil 3 (úspěšnost zákroků 90.3%). Záda bude krýt Rinnemu jeho krajan Jusse Saros.

Philadelphia Flyers

Nashville Predators

 

Forma

Flyers (V-P-V-P-V)

Datum Zápas Skóre
8.10.2016 Ducks vs. Flyers 2:3p
6.10.2016 Kings vs. Flyers 2:0
5.10.2016 Sharks vs. Flyers 3:5
2.10.2016 Flyers vs. Islanders (příprava) 2:5
29.9.2016 Flyers vs. Bruins (příprava) 5:1
27.9.2016 Flyers vs. Rangers (příprava) 3:2p

 

Kings (P-P-PP-PP-V)

Datum Zápas Skóre
8.10.2016 Penguins vs. Predators 4:0
6.10.2016 Bruins vs. Predators 4:3
1.10.2016 Predators vs. Lightning (příprava) 2:3p
29.9.2016 Predators vs. Blue Jackets (příprava) 3:4p
24.9.2016 Blue Jackets vs. Predators (příprava) 3:5

Stadion


Bridgestone Arena (dříve také Sommet Center, Gaylord Entertainment Center či Nashville Arena) je multifunkční hala v hlavním městě Tennessee čili Nashivillu. Stadion byl slavnostně otevřen v roce 1996. Celkové náklady na stavbu haly činily 144 milionů dolarů. Svůj současný název nese stadion od roku 2010, kdy se vedení Nashvillu Predators dohodlo na podpisu smlouvy s výrobcem pneumatik Bridgestone. Aréna má pro hokejová utkání momentálně kapacitu 17.113 míst.

Informace

Nashville Predators vs. Philadelphia Flyers

Začátek: 02:00 SEČ

TV:

Top