Preview: Flyers vs. Ducks

Poslední zápas v Kalifornii čeká hokejisty z Philadelphie, kteří po těsné prohře na ledě Los Angeles vyzvou dnes v noci od 04:00 SEČ v Honda Center domácí Anaheim Ducks. Flyers mají zatím na kontě jednu výhru a jednu porážku. Kačeři zatím v novém ročníku odehráli pouze jedno utkání, když porazili Coyotes po vynikajícím výkonu ve třetí třetině 5:4.

V uplynulém ročníku na sebe dnešní soupeři narazili celkem dvakrát a v obou případech byli úspěšnější hokejisté z Anaheimu. První duel byl na programu koncem loňského října ve Wells Fargo Center, odkud si Ducks odvezli oba body za výhru 3:2. Na začátku nového kalendářního roku se Letci a Kačeři potkali také v Honda Center, kde zápas za stavu 3:3 dospěl až do samostatných nájezdů, v nichž byli úspěšnější domácí hokejisté.

Celek z Pensylvánie na svého dnešního soupeře vůbec neumí. Flyers a Ducks se ve své historii utkali celkem dvaatřicetkrát a pouze v deseti zápasech se celek z Pensylvánie radoval se zisku dvou bodů. V pěti případech si oba celky body rozdělily a zbylých 17 duelů skončilo vítězstvím Kačerů. Letcům se proti Ducks daří více v Honda Center než na domácím ledě. V Kalifornii se obě mužstva utkala celkem sedmnáctkrát – Flyers vyhráli v celkem šesti duelech, Ducks se radovali devětkrát a dvakrát si oba celky body rozdělily.

V minulém utkání proti Kings si svůj debut odbyl jedenadvacetiletý kanadský obránce Travis Sanheim, který se představí také v dnešním duelu. Obranné dvojice i útočné formace by tak měly zůstat stejné jako v předchozím duelu. Jelikož navíc Flyers netrápí žádná zranění, kouč Dave Hakstol se může spolehnout na všechny své svěřence. Pouze z tribuny pak budou dnešní zápas s Ducks sledovat obránci Sam Morin, Brandon Manning a útočník Jori Lehtera.

To mužstvo z Kalifornie má s marodkou mnohem větší problém než jejich dnešní soupeř. Ducks se dnes budou muset obejít hned bez šestice svých hráčů. Mimo hru je se zraněním kyčle zkušený forvard Ryan Kesler. V sestavě Anaheimu budou chybět také Hampus Lindholm a Sami Vatanen, které trápí zranění ramene. Otazník visí nad startem kapitána Ducks Ryana Getzlafa, který laboruje se zraněním v dolní části těla. Stejné zranění pak trápí také útočníka Patricka Eavese. Posledním hráčem na marodce Anaheimu je velezkušený americký gólman Ryan Miller (horní část těla).

Po jednozápasové pauze dostane opět v brankovišti Letců z Philadelphie příležitost dvaatřicetiletý kanadský gólman Brian Elliott. Rodák z Newmarketu odchytal zápas se Sharks, kdy dokázal zneškodnit 31 z 34 střeleckých pokusů San José (úspěšnost 91.2%) a připsal si tak na své konto první výhru v dresu Flyers. Záda bude dnes Elliottovi krýt devětadvacetiletý český gólman Michal Neuvirth.

Jelikož se Ducks v úvodu ročníku nemohou spolehnout na amerického brankáře Ryana Millera, jehož začátkem léta získali jako volného hráče, mezi tři tyče se postaví čtyřiadvacetiletý John Gibson. Rodák z Pittsburghu se představil také v prvním duelu proti Coyotes, kdy za svá záda pustil z 30 střel hned 4 pokusy Arizony. Náhradním gólmanem Kačerů dnes bude třicetiletý švýcarský gólman Reto Berra.

Philadelphia Flyers

Anaheim Ducks

 

Forma

Flyers (P-V-P-V-V)

Datum Zápas Skóre
6.10.2016 Kings vs. Flyers 2:0
5.10.2016 Sharks vs. Flyers 3:5
2.10.2016 Flyers vs. Islanders (příprava) 2:5
29.9.2016 Flyers vs. Bruins (příprava) 5:1
27.9.2016 Flyers vs. Rangers (příprava) 3:2p

 

Kings (V-PP-V-V-P)

Datum Zápas Skóre
6.10.2016 Ducks vs. Coyotes 5:4
1.10.2016 Kings vs. Ducks (příprava) 1:0p
29.9.2016 Ducks vs. Sharks (příprava) 3:0
26.9.2016 Coyotes vs. Ducks (příprava) 4:6
25.9.2016 Ducks vs. Golden Knights (příprava) 2:4

Stadion


Honda Center je sportovní aréna v Anaheimu, Kalifornii. Je domovským stánkem Anaheimu Ducks a dříve také laktosového celku Anaheim Storm. Stadion byl otevřen v roce 1993 a jeho stavba stála 123 miliónů amerických dolarů. Původní název byl Anaheim Arena. Název Honda Center se používá od roku 2006, kdy firma Honda zaplatila za práva na 15 let 60 miliónů. Pro hokejová utkání má aréna kapacitu 17.174 míst.

Informace

Anaheim Ducks vs. Philadelphia Flyers

Začátek: 04:00 SEČ

TV:

Top