Oskar má za sebou dobrý kemp. Čas v AHL však ještě nikomu neuškodil, říká Ron Hextall

Vedení Flyers včera napsalo na waiver list zkušeného kanadského forvard Matta Reada a udělalo tak poslední potřebnou změnu před startem nového ročníku NHL. Zklamáním pro mnoho příznivců však bylo rozhodnutí poslat na farmu Lehigh Valley Phantoms jedenadvacetiletého švédského forvarda Oskara Lindbloma.

Mladý útočník nepředváděl během přípravy směrem do ofenzivy takové výkony, jaké si zřejmě generální manažer Ron Hextall představoval. Nutno však podotknout, že Lindblom spolehlivě pomáhal obraně a nezapomínal si tak plnit své defenzivní povinnosti. První branky se švédský forvard dočkal až ve svém posledním zápase, kdy tečoval nahození Andrew MacDonalda.

„Oskar na kempu odvedl dobrou práci. Je to jedna z hlavních věcí, kterou se u mladých hráčů snažíte vyzdvihnout,“ řekl Ron Hextall. „Nepropadl jsi. Máš za sebou dobrý kemp, ale je pro tebe a pro tým nejlepší, abys šel na farmu a předváděl dobré výkony.“

„Oskar je dobrým hráčem a čas v AHL ještě žádnému hráči v historii profesionálního hokeje ještě nikdy neuškodil,“ pokračoval GM Letců z Philadelphie. „Pokud se bavíte o vysokých očekáváních tak je potřeba zmínit, že jde o mladého hráče, který přišel z velkého kluziště, kde hrál extrémně dobře. Najednou však přišel na menší kluziště, kde nastupuje proti urostlejším a rychlejším hráčům. Oskar hrál však dobře.“

Dalším důvodem, proč Flyers poslali mladého Švéda do Lehigh Valley, může být jeho bruslení, na kterém stále musí podle některých zapracovat. Největším problémem Lindbloma totiž bylo během draftu právě jeho bruslení, kvůli němuž byl tažen až v pozdním kole. Od roku 2014 na svém bruslení talentovaný forvard skvěle zapracoval, avšak ve Phantoms bude moci tento aspekt ještě vylepšit.

Lindblom však předváděl natolik dobré výkony, aby na kempu s Letci vydržel až do poslední chvíle. Jak dlouho bude nastupovat v Allentownu, bude záležet především na zraněních v hlavním týmu a také na tom, jaké bude rodák z Galve podávat výkony. Je však velmi pravděpodobné, že se fanoušci Flyers Oskara během sezóny dočkají.

„Udělal spoustu dobrých věcí,“ řekl na adresu mladíka Ron Hextall. „Nebyl tak produktivní, jak by mohl být. Možná ještě poziční hra nebyla tak dobrá, ale jak jsem již říkal, nehrál vůbec špatně…Pokud jste posledním hráčem, kterého jsme poslali do nižší soutěže, tak by vám to mělo něco říct. Jdi tam a předváděj dobré výkony. Vždy během sezóny někoho povoláme, takže je potřeba se ujistit, že jste to právě vy, koho hledáme…Jsem si jistý, že to bude také Oskarův případ.“

Nutno podotknout, že ani současný kapitán Flyers Claude Giroux se během své první sezóny v nejprestižnější hokejové lize na světě nedostal do hlavního týmu přes tréninkový kemp. Vedení Letců poslalo rodáka z Hearst zpět do AHL, kde naprosto dominoval a po vánocích již byl zpět v týmu Flyers.

Top