Nebojím se toho, ale rozhodně to není součástí mé hry, říká Nolan Patrick o pěstním souboji s Davidem Krejčím

Mladičký útočník Nolan Patrick se během letošního připraveného kempu prezentuje velice kvalitními výkony a ukazuje, že si místo v sestavě Letců opravdu zaslouží. Včera však nadchl všechny fanoušky Flyers, když na konci druhé dvacetiminutovky shodil rukavice a vyzval na pěstní souboj zkušeného českého forvarda Davida Krejčího.

Kromě příznivců týmu z Philadelphie však teprve devatenáctiletého forvarda ocenili také jeho spoluhráči. Patricka však bitku neměl podle svých slov v plánu a celá situace vyplynula ze hry.

„Nevím, na ledě se taková situace stane velice rychle a adrenalin vás ještě nakopne,“ řekl k pěstnímu souboji Nolan Patrick. „Nebojím se toho, pokud k tomu dojde. Není to však zrovna součástí mé hry.“

Podle serveru hockeyfights.com se Nolan Patrick během třech let ve WHL zúčastnil celkem pěti šarvátek. Poprvé shodil rukavice v prosinci 2014 ve svých šestnácti letech. Naposledy pak letos v březnu. V týmu Brandon Wheat Kings byl samozřejmě Patrick jedním z hlavních lídrů a tahounů. Mezi zkušenějšími hráči se však rodák z Winnipegu pouze snaží hrát svoji hru.

„Přišel jsem samozřejmě do kempu jako mladý hráč, takže nevím, jestli se tak úplně snažím být lídrem,“ pokračoval mladičký Kanaďan. „Snažím se prostě hrát tak, jak nejlépe umím. Skvělým lídrem je G (Claude Giroux), který je vynikajícím hráčem, k němuž můžu vzhlížet a od kterého se můžu učit.“

Patrick prozradil, že jeho bitku s Davidem Krejčím okomentovalo hned několik jeho spoluhráčů. Každý však trochu jinak. Kapitán Flyers Claude Giroux prohodil k mladému fordvardovi s úsměvem na rtech několik slov ihned po šarvátce.

„Myslím, že fanouškům se to líbilo,“ řekl o výměně názoru mezi Patrickem a Krejčím Giroux. „Nevím, jestli chtěl rukavice shodit, ale odvedl dobrou práci.“

Reportéři se po včerejším utkání s Bruins, které Letci vyhráli 5:1, zeptali českého forvarda Jakuba Voráčka, jenž vstřelil jednu branku a na jednu asistoval, zdali by dal svému mladšímu spoluhráči nějaké rady ohledně bitky.

„Já? Opravdu ne. Nevím ani h***o o tom, co při bitce dělám,“ pobavil všechny novináře osmadvacetiletý odchovanec kladenského hokeje.

Útočník Bostonu Bruins David Krejčí bral celou situaci po skončení přípravného zápasu velice sportovně a ocenil odvahu kanadského mladíka i přesto, že bylo podle něj Patrickovo chování trochu přes čáru.

„Nechci mluvit za něj, ale připadlo mi, že to trochu přehnal,“ řekl jedenatřicetiletý rodák ze Šternberka. „Šel do toho velmi ochotně. Nebylo to tak, že bych shodil rukavice a on to nečekal. Jelikož je to jeho první sezóna v lize, musíte jej za to ocenit. Bylo to pro něj dobré, ale myslím, že to bylo trochu přes čáru. Prostě jsme se pobili a teď je konec.“

Poslední přípravný zápas před startem nového ročníku NHL čeká hokejisty z Philadelphie v neděli, kdy na svém ledě ve Wells Fargo Center přivítají mužstvo New Yorku Islanders. Poté již svěřenci Davea Hakstola vyrazí na úvodní trip, během něhož vyzvou postupně San José, Los Angeles, Anaheim a Nashville.

Top