Flyers zúžili sestavu o dalších sedm hráčů! Sestava začíná dostávat finální podobu

Vedení Letců z Philadelphie dává pomalu ale jistě dohromady sestavu, která za deset dnů odstartuje nový ročník nejprestižnější hokejové ligy na světě. V sobotu poslal generální manažer Ron Hextall zpět do Lehigh Valley Phantoms dalších sedm hráčů a nyní se tak již ve Voorhees připravuje pouze šestadvacetičlenná skupina.

Ještě další tři hráči však před prvním zápasem se San José půjdou z kola ven. Letci mají totiž v plánu vstoupit do nového ročníku s 23 hokejisty. GM Ron Hextall měl v plánu zúžit sestavu svého celku trošku dříve, než tomu bývá zvykem a to také splnil.

„Zbývají nám čtyři přípravné zápasy a kluci ze základní sestavy potřebují hrát,“ vysvětlil své kroky Hextall po sobotním tréninku ve Skate Zone. „Připravujeme se na sezónu a pořád jsou zde hráči, kteří bojují o místo. Snažíte se sestavu však zúžit, co nejrychleji to jen jde, a poté se od toho odvíjet.“

Zatím největšími kandidáty na zahájení sezóny v Lehigh Valley Phantoms jsou útočníci Tylor Leier, Mike Vecchione a obránce Sam Morin, Robert Hagg a Travis Sanheim, kteří neustále bojují o dvě volná místa v defenzivě Letců z Philadelphie.

„Naše sestava je momentálně hodně široká a místa v ní se hráčům nezískávají snadno,“ pokračoval generální manažer Flyers. „Je hodně složité se do základní sestavy dostat a to je pro náš tým velice dobré.“

Je zde nějaká šance, že by se do sestavy Letců nakonec probojovali všichni tři mladí obránci a vytlačili by tak ze sestavy některého ze zkušenějších spoluhráčů?

„Budeme nadále pozorně sledovat celou situaci. Uvidíme, jak to bude se zraněními a rozhodneme se v ten správný čas,“ řekl Hextall. „Všichni tři hráli dobře. Jsou zde s námi z jasného důvodu. Mohli bychom jednoho z nich poslat do AHL pokud by si nezasloužil být tady, ale v tento moment si to opravdu zaslouží všichni tři.“

Během sobotního tréninku se představil Robert Hagg po boku Ivana Provorova. Travis Sanheim pak nastoupil vedle důrazného českého zadáka Radka Gudase. Sam Morin utvořil dvojici se zkušeným Andrew MacDonaldem a poslední obranný pár tvořila dvojice Shayne Gostisbehere – Brandon Manning.

Mike Vecchione zatím stále bojuje o pozici čtvrtého centra se Scottem Laughtonem a oba borci by se měli představit také v zítřejším duelu na ledě Madison Square Garden, kde Flyers vyzvou domácí Rangers. Pokud by se však Letci nakonec rozhodli poslat zpět na farmu Laughtona, třiadvacetiletý Kanaďan by musel projít přes waiver a tým z Philadelphie by tak riskoval jeho ztrátu.

Fakt, že Letci mají sestavu již téměř kompletní, je pro svěřence Davea Hakstol dobrý zejména proto, že se hráči základní sestavy budou moci v posledních deseti dnech pořádně sehrát a plně se tak připravit na náročný start nového ročníku.

„Myslím, že sehrání se je tou nejdůležitější věcí,“ řekl čtyřiadvacetiletý americký bek Shayne Gostisbehere. „Hodně týmů si dlouho nechává na kempu spoustu hráčů a myslím, že pak je těžké mít dobrý vstup do sezóny. Nám to však nyní dovoluje, abychom získali potřebnou chemii.“

Hráči, které Flyers poslali do Phantoms:

  • (G) Alex Lyon
  • (D) Mark Alt
  • (D) TJ Brennan
  • (D) Will O’Neill
  • (F) Greg Carey
  • (F) Corban Knight
  • (F) Phil Varone

 

Top