Claude Giroux: Souhlasím s tím, co o mně Jeremy Roenick řekl. Bylo to přesně to, co si myslím

Bývalý útočník Letců z Philadelphie Jeremy Roenick se během léta vyjádřil na adresu kapitána Flyers Clauda Girouxa, jehož výkony v posledních letech hodně klesly. Podle Roenicka za to může především to, že devětadvacetiletý Kanaďan nad vším až příliš přemýšlí. Sám Giroux, který dorazil do Philly s předstihem, se s jeho slovy ztotožňuje.

„Důvod, proč se Claudu Girouxovi v posledních letech nedařilo, je ten, že si různé věci až příliš jednoduše nechá vlézt do hlavy a pak to dává za vinu ostatním věcem,“ řekl JR během rozhovoru pro Philly Sports Talk.

Co přesně si Claude Giroux tolik zabírá, však Jeremy Roenick nevysvětlil. Sám kapitán Flyers vždy odmítal, že by mělo na jeho výkony vliv nějaké zranění i přesto, že loni v létě podstoupil operaci kyčle. Během středečního rozhovoru však potvrdil, že se slovy Roenicka naprosto souhlasí.

„Jo, souhlasím s ním,“ řekl Giroux. „Nemyslím si, že by na mou adresu řekl něco negativního. Bylo to jen o tom, ať všem ukážu, kým jsem. Také byl v takové pozici a ví jaký je to pocit. Řekl přesně to, co si myslím. Jsme si s Jeremym docela blízcí. Když hrál, tak chtěl taky vždycky všem ukázat, že je lepší než ostatní. Je to o tom, mít takovou mentalitu.“

O této mentalitě u něj nikdo nepochyboval v době, kdy byl považován za jednoho z nejlepších hráčů na světě. Díky svému talentu byl hned čtyřikrát nominován na All-Star Game a v sezoně 2011/2015 se dostal mezi pětici nejlepších v hlasování o Hart Trophy pro nejužitečnějšího hráče ročníku.

Od sezóny, kdy dokázal zaznamenat 86 kanadských bodů za 28 branek a 58 asistencí se Giroux každým rokem zhoršoval. V loňském ročníku skončil kapitán Flyers s pro něj pouhými 58 body za 14 gólů a 44 přihrávek.

„Četl jsem vaše články a je to pro mě taková motivace,“ řekl Giroux ohledně kritiky jeho výkonů. „Nebylo to zrovna nic pozitivního. Ale tak to prostě chodí a je na mně, abych ukázal, jakým hráčem jsem a co dokážu na ledě udělat.“

„První věc, kterou vidím je ta, že náš tým vypadá v současné době velice dobře. Pokud se týmu daří, je to mnohem jednodušší také z pohledu jednotlivce,“ pokračoval kanadský forvard. „Můžete to vidět na mentalitě kluků, kteří jdou teď na kemp. Je zde jiná atmosféra. Myslím, že kluci chtějí dosáhnout něčeho většího.“

Jak již bylo zmíněno, během loňského května podstoupil Claude Giroux operaci kyčle a břicha, vinou čehož se nemohl připravovat na sezónu tak, jak by se normálně připravoval.

„Každé léto je o tom, najít nový způsob, jak se zlepšit,“ řekl devětadvacetiletý rodák z Hearst. „Letos jsem nemusel celé léto rehabilitovat. Měl jsem tedy šanci trénovat a dělat to, na co jsem zvyklý. Bylo to zejména o tom, že jsem se vrátil zpět k tréninku výbušnosti, získání síly a rychlosti. Myslím, že každý hráč to má stejně. Musí najít způsob, jak se zlepšit.“

Top