Tři klíčové otázky, kterým čelí Flyers před začátkem sezóny

Stejně jako každý rok, tak i letos se každý den v srpnu zaměřují redaktoři serveru nhl.com na jeden tým. Jako první se pojďme podívat na tři důležité otázky, kterým Letci z Philadelphie před začátkem nového ročníku čelí.

Celek z Philadelphie se do vyřazovacích bojů nedostal hned třikrát z posledních pěti sezón, na což rozhodně fanoušci Flyers nejsou zvyklí. Zpackanou sezónu však zachránila NHL Draft Lottery, která Letcům přiřkla druhou volbu na letošním draftu.

Flyers si z druhého místa vybrali osmnáctiletého kanadského útočníka Nolana Patricka, který by měl být jedním z pěti mladíků, kteří by se letos měli představit v základní sestavě Letců z Philadelphie. Generální manažer Ron Hextall plánuje omladit také zadní řady a změnu během léta učinil také v brankovišti.

1. Jak se mladíci dokáží popasovat s NHL?

GM Flyers již po skončení uplynulé sezóny prohlásil, že je čas, aby Letci zapracovali do sestavy své nejnadějnější mladíky. Své odhodlání potvrdil Ron Hextall také během letního trhu s volnými hráči, odkud přivedl pouze jediného zkušeného hráče, a sice gólmana Briana Elliotta.

Stejně jako Nolan Patrick, tak i jedenadvacetiletý švédský forvard Oskar Lindblom by měl dostat šanci v některé z prvních třech útočných formací. Mladičký Švéd, jehož Letci draftovali v roce 2014 až z pátého kola, se stal v uplynulém ročníku švédské SHL čtvrtým nejproduktivnějším hráčem, když během 52 zápasů nasbíral celkem 47 bodů za 22 branek a 25 asistencí.

Velký boj bude také o místa v obranných řadách Flyers. Očekává se, že se o dvě volná místa v sestavě Letců porve hned čtveřice obránců, a sice Samuel Morin, Robert Hagg, Travis Sanheim a Philippe Myers.

„Během tohoto procesu dojdete do bodu, kdy se snažíte tým omladit. Nemůžete však obětovat úroveň hry, na které hrajete, tomu, že se pokusíte tým omladit,“ řekl Hextall ohledně zapracování mladíků do sestavy. „Cítíme, že naši mladíci již ukázali dost, aby dostali šanci probojovat se do základní sestavy.“

2. Bude Brian Elliott posilou do brankoviště?

Vedení Flyers mělo pro letošní léto hlavní cíl, kterým bylo nalézt vyrovnanost v brankovišti. GM Flyers Ron Hextall za tímto účelem angažoval zkušeného kanadského gólmana Briana Elliotta, který s Letci podepsal dvouletý kontrakt na 2.75 milionů dolarů za sezónu. Rodák z Newmarketu tak nahradí Steva Masona, který se jako volný hráč upsal Winnipegu Jets.

Dvaatřicetiletý Kanaďan prožil loni těžký vstup do sezóny, avšak uplynulý ročník zakonči ve výborné formě, když z posledních 34 zápasů vychytal 23 výher, pouze devětkrát prohrál a dvakrát nestačil na své soupeře v prodloužení či samostatných nájezdech s úspěšností zákroků 91.9% a průměrem 2.27 gólu na zápas.

3. Můžou být Flyers lepší při hře 5 na 5?

Od sezóny 2011/2012 nebyl nikdo více závislý na přesilových hrách jako právě Letci z Philadelphie, když 25.9% jejich gólů padlo právě při početních výhodách (327 branek z 1260). Jedním z hlavních důvodů proč se Flyers neprobojovali do vyřazovacích bojů tak byla především produktivita při vyrovnaném počtu hráčů na ledě. V uplynulém ročníku vstřelili při hře 5 na 5 pouze 128 branek a skončili tak společně s Vancouverem na 27. místě.

Flyers by mohli těžit především z toho, že více času na ledě dostanou hráči jako Jordan Weal či Travis Konecny. Mladíci Letců dostanou více prostoru na úkor Braydena Schenna, jehož vedení vytrejdovalo během draftu do týmu St. Louis Blues. Právě Weal dokázal během 23 zápasů zaznamenat hned 7 branek při hře 5 na 5, což je pouze o jeden méně než Brayden Schenn za celou sezónu.

Top