Flyers se dohodli na nových smlouvách také se zbytkem chráněných volných hráčů

Generální manažer Letců z Philadelphie Ron Hextall pro letošní léto dost možná již skončil. Flyers totiž podepsali smlouvu se zbývajícími třemi chráněnými volnými hráči. V organizaci týmu z Pensylvánie tak i nadále zůstávají gólmani Anthony Stolarz, Alex Lyon a útočník Cole Bardreau. Všichni tři hráči podepsali s Letci dvoucestné kontrakty.

Třiadvacetiletý Stolarz, který si v uplynulém ročníku odbyl svůj debut v NHL, podepsal s Flyers jednoletý kontrakt. Přesná částka, kterou si americký gólman vydělá, zatím nebyla zveřejněna. Stejně jako Stolarz, tak i jeho kolega z týmu Phantoms Alex Lyon podepsal s Letci smlouvu na jeden rok. Útočník Cole Bardreau se pak Letcům upsal na dva roky s cap hitem 650 tisíc za sezónu.

Anthony Stolarz odchytal v loňském ročníku AHL celkem 29 zápasů s úspěšností zákroků 91.1% a průměrem 2.92 gólu na zápas. Jak již bylo zmíněno, rodák z New Jersey si při zranění Michala Neuvirtha vyzkoušel také NHL, kde v dresu Flyers nastoupil k celkem sedmi zápasům a vedl si skvěle – úspěšnost 92.8% a průměr 2.07. Spekulovalo se i o tom, zda v novém ročníku nevytvoří s českým gólmanem po odchodu Steva Masona nový brankářský tandem, avšak Letci vsadil na zkušenějšího Briana Elliotta.

V týmu Phantoms bude po podpisu Alexe Lyona k vidění stejná brankářská dvojice, jako tomu bylo v uplynulé sezóně. Čtyřiadvacetiletý americký gólman odchytal během sezóny 2016/2017 v dresu Lehigh Valley celkem 47 duelů s úspěšností zákroků 91.2% a průměrem 2.74 gólu na zápas. Velmi smolně pro Phantoms se však oba brankáři během playoff zranili a tak svůj celek nemohli v boji o Calder Cup podpořit.

Vedení Letců z Philadelphie si pojistilo také služby třiadvacetiletého amerického útočníka Colea Bardreaua, který taktéž loni nastupoval pouze v dresu Phantoms. V minulém ročníku odehrál rodák z Fairportu celkem 74 zápasů a do svých statistik si připsal 24 kanadských bodů za 9 branek a 15 asistencí. V AHL odehrál Bardreau během své dosavadní kariéry 141 zápasů a zaznamenal 56 bodů (23+33).

Top