Travis Konecny bude mít v týmu mnohem větší roli, očekává před novou sezónou trenér Hakstol

Jak GM Flyers Ron Hextall, tak trenér Dave Hakstol již několikrát řekl, že v nadcházejícím ročníku NHL hodlají dát šanci mladým hráčům, kteří jsou podle nich připraveni na vstup do nejprestižnější hokejové ligy na světě. V nové sezóně se tak příznivci Letců z Philadelphie mohou těšit na omlazený kádr.

Kouč Flyers již dříve prozradil, že velkou šanci na probojování se do základní sestavy týmu z Pensylvánie bude mít letošní dvojka draftu, a sice devatenáctiletý kanadský mladík Nolan Patrick. Pokud se tak nestane, bude to rozhodně pro všechny velké zklamání, jelikož se uvolnilo místo odchodem Braydena Schenna.

Patrick by však nemusel být jediným, kdo z odchodu pětadvacetiletého forvarda bude profitovat. Mnohem větší roli by měl totiž v týmu Flyers oproti loňskému roku dostat dvacetiletý Travis Konecny, který má za sebou v NHL nováčkovskou sezónu.

„Samozřejmě jeden z hráčů, který mě ihned napadne, je Travis Konecny,“ řekl trenér Hakstol v rozhovoru pro FOX Sports na otázku, který z hráčů podle jeho očekávání nahradí Braydena Schenna a jeho bodový příspěvek. „Budou mít k dispozici nějaké minuty navíc. Vím, že Travis bude během léta tvrdě pracovat. Vím, že bude připraven na vysoké úrovni a že bude hladový, aby získal nějaké ty minuty navíc a trochu větší roli v týmu.“

Konecny se do sestavy Flyers probojoval loni ve svých devatenácti letech. Díky nezkušenosti a některým špatným výkonů musel mladičký Kanaďan sledovat některé duely svého celku pouze v roli zdravého náhradníka. Trenér Dave Hakstol navíc Konecnyho vyzkoušel snad ve všech formacích.

Rodák z Londonu začal sezónu ve druhé formaci po boku Seana Couturiera a Jakuba Voráčka, avšak toto spojení se krátce nato rozpadlo. Během své první sezóny v NHL odehrál Konecny nejvíce minut při vyrovnaném pročtu hráčů na ledě vedle Voráčka (374 minu) a Couturiera (302 minut). Pravidelně však nastupoval také vedle Wayna Simmonds (277 minut) a Braydena Schenna (250 minut). Hned několikrát se však Konecny objevil až ve čtvrté formaci. Velmi málo toho navíc odehrál při prodloužení.

Přestože musel kanadský forvard zkousnout hned několikrát fakt, že bude zápas sledovat pouze z tribuny, zachoval si pozitivní přístup, což generální manažer Ron Hextall již několikrát ocenil. Když jej během dubnového zápasu posadil Dave Hakstol na několik třetin, označil tuto situaci Konecny jako prostou zkušenost.

„Musím se toho mnoho učit,“ přiznal na konci sezóny mladičký útočník. „Jsem mladý hráč. Hráči, kteří udělají faul a nejsou za to posazeni, si v lize získali obrovský respekt. Vybojovali si v týmu své místo a tak si zaslouží dostat druhou nebo třetí šanci.“

Konecny zakončil svou první sezónu v NHL se 70 odehranými zápasy, během nichž si do svých statistik připsal 28 kanadských bodů za 11 branek a 17 asistencí. O tom, jak trenér Dave Hakstol s mladičkým forvardem během jeho nováčkovské sezóny jednal, se vedly obrovské diskuze. Zdá se však, že v nadcházející sezóně se Travis Konecny může v týmu Flyers těšit na mnohem větší porci minut a důležitější roli.

Top