Flyers během soboty podepíší s Brianem Elliottem!

Brian Elliott a Michal Neuvirth, to by měl být nový brankářský tandem v následující dvou sezónách týmu Philadelphia Flyers. Andy Strickland z Fox Sports Midwest uvedl, že se  Flyers a Elliott dohodli na dvouleté dohodě v hodnotě 2,75 milionů dolarů ročně.

Potvrdily se tak zprávy, které říkaly, že Elliott podepíše oficiálně v sobotu odpoledne, kdy se otevře trh s volnými hráči. Dvouletá smlouva je o rok kratší, než se ve čtvrtek spekulovalo.

Netřeba dodávat, že dvouleté období má pro Flyers větší smysl. V týmu je hned několik mladých brankářských talentů, od Anthonyho Stolarze a Alexa Lyona na úrovni AHL až po Cartera Harta v WHL, Felixe Sandstroma ve Švédsku a další. Dva roky je spousta času, jak zjistit budoucnost těchto kluků a je chytré, aby se právě teď vzhledem k pozici mladíků v týmu nezamkli v dlouhodobém kontraktu brankáře NHL.

Elliott je mezitím dobrá volba. Peníze i délka kontraktu jsou správné a on a Neuvirth se budou opět snažit odrazit nahoru. Bylo potřeba vnést svěží vítr do brankářského tábora, kde bylo nutné na tomto postu zapracovat, a doufejme, že podpis Briana Elliotta vytvoří pozitivní konkurenci, kdy se v minulé sezóně ani Michalu Neuvirthovi, ani Steve Masonovi příliš nedařilo. Přinejmenším budeme doufat, že jeden z těchto brankářů bude mít solidní vstup sezóny a oba se tak poperou o post brankářské jedničky.

Minulá sezóna nepatřila pro dvaatřicetiletého kanadského gólmana mezi ty povedené. Elliottova sezóna s Calgary byla téměř identická s Masonovou. Ve svých prvních 22 utkáních byly statistiky zápasů  8-11-2 s 2,87 GAA a 89,3 % úspěšností zákroků. Stejně jako Mason však vynikal během některých zápasů a v druhé polovině sezóny se pomalu vracel do své silné formy.

Doufejme, že se Elliott  v oranžovobílém dresu vrátí do formy, se kterou ještě nedávno děsil útočníky celé NHL a fanoušci doufají, že se mu podaří znovu získat formu, která mu umožnila vyniknout v jeho pěti letech za St.Louis Blues –  2.01 GAA (průměr obdržených gólů za zápas)  92.5 % úspěšnosti zákroků. Během těchto pěti sezon měly jen Tuukka Rask a Carey Price lepší statistiky než Elliott.

Top