Brayden Schenn: Byl jsem šokován

Nic netušil. Najednou to přišlo jako blesk z čistého nebe. Ale nebyl sám. Na veřejnost se nedostala jediná informace o jednání mezi Flyers a Blues, ba dokonce ani žádná spekulace. Nikoho snad v pátek by nenapadlo, že to je poslední den Schenna v organizaci Philadelphie. Boom. Najednou vše bylo jinak.

Když přišel na řadu 26. výběr prvního kola vstupního draftu mladíků do NHL, mělo si z něj vybírat Chicago. Bettman, komisař NHL, však oznámil, že Blackhawks svůj výběr poslali do Dallasu za dvě jiné volby. Stars si vybrali gólmana Jakea Oettingera. Další příčka, tedy sedmadvacátá, patřila Blues.

Ale jen chvíli po dallaském výběru. St. Louis totiž vzápětí trejdovali s Philadelphií. První s tím přišel Darren Dreger. O chvíli později vše potvrdil sám komisař Bettman, který opět vystoupil na pódium, aby oznámil další výměnu. Schenn putoval k Blues za Joriho Lehterä, onu 27. volbu a výběr v prvním kole v draftu 2018 nebo 2019.

Byl jsem šokován. Jakmile se draft dopracoval k desátému výběru, přestal jsem to už nějak sledovat. Až do dvacáté volby. V tom mi totiž napsal agent, že Flyers jednají s vedením Blues o možném trejdu. Ale nezdálo se, že by měli spolu dospět k dohodě.

Ovšem trvalo pouhých 30 sekund, než Schenn obdržel telefonát od samotného Rona Hextalla, generálního manažera Letců.

A, boom, stalo se to. Rozhovor s Hexym proběhl opravdu rychle. Měl jsem smíšené pocity. Strávil jsem ve Philly šest let. Byly to skvělé chvilky se skvělými spoluhráči v úžasném městě. Teď jsem ale nadšen z přestupu do St. Louis, beru to jako skvělou výzvu.

St. Louis naznačilo samotnému Schennovi, že jej hodlá vrátit zpět na post centra a mohl by bojovat o místo v elitním útoku. Meh, no, hodně štěstí každopádně.

Řekli mi, že by mě chtěli postavit zpět na centra, z čehož jsem nadšený. Mají několik skvělých forvardů, Tarasenka, Schwartze či Steena. Mají skvělý tým, nemalé ambice a já se budu snažit Blues jejich důvěru ve mně oplatit co nejlepšími výkony.

Na závěr rozhovoru se téma přesunulo k Nolanu Patrickovi, kterého si Philadelphia vybrala z celkové druhé pozice na pátečním draftu. Schenn se totiž s Patrickem zná, oba působili v Brandon Wheat Kings během svých juniorských štacích.

Philly získala skvělého hráče. Nolan odváděl v Brandonu dobré výkony. Je velký, silný, šikovný pravoruký centr a je to také dobrý kluk.

Top