Flyers angažovali na pozici asistenta trenéra Krise Knoblaucha

Vedení Philadelphie Flyers dnes oznámilo, že trenérské řady rozšíří mladý perspektivní kouč Kris Knoblauch, jenž bude zastávat roli asistenta hlavního trenéra. Letci tak tímto krokem zacelili díru, která vznikla po odchodu Joea Mullena, s nímž se Letci po skončení uplynulého ročníku rozloučili.

Osmatřicetiletý Knoblauch působil posledních pět sezónu jak hlavní kouč Erie Otters (OHL), kde mimo jiné trénoval například Connora McDavida. Trénování v NHL tak bude pro tohoto mladého kouče zcela nová zkušenost.

„Jsem nejen nadšený z toho, že jsem dostal šanci trénovat v NHL, ale také z toho, že se mohu připojit právě k organizaci, jako jsou Flyers a pracovat s Ronem Hextallem, Davem Hakstolem a zbytkem týmu,“ řekl Knoblauch. „Je to skvělá příležitost a těším se, až začneme.“

K nové akvizici trenérského personálu Letců se krátce vyjádřil také GM Letců Ron Hextall.

„Kris měl vynikající úspěchy v juniorském hokeji s týmy Erie Otters a Kootenay Ice,“ řekl na adresu nového asistenta trenéra generální manažer Ron Hextall. „Trénoval mnoho mladých, ofenzivně skvěle laděných hráčů. Cítíme, že do našeho celku skvěle zapadne a jsme nadšení, že je v naší organizaci.“

Kris Knoblauch si za své trenérské výkony vysloužil v roce 2016 cenu pro nejlepšího kouče OHL. Ve své první sezóně v týmu Erie Otters navíc vytvořil rekord organizace, kdy z celkových 68 zápasů dokázal vyhrát 52, 14 duelů jeho celek prohrál a pouze dvakrát nestačil na svého soupeře po prodloužení.

Top