Hodnocení obránců a brankářů v sezóně 2016/2017

V prvním díle našeho hodnocení hráčů Flyers v sezóně 2016/2017 jsme se zaměřili pouze na útočníky. Dneska se tak podíváme na výkony hráčů v obranných řadách a brankářů, kteří se letos v dresu Letců z Philadelphie představili. Kromě hodnocení redakce se můžete podívat také na to, jak jednotlivé hráče hodnotili fanoušci.

Michael Del Zotto (51 zápasů – 6+12)

Šestadvacetiletý kanadský obránce patřil v sezóně 2015/2016 k nejlepším obráncům Flyers. Na konci loňské základní části však přišlo zranění zápěstí, které jej nepustilo do vyřazovacích bojů. Del Zotto se poté opět zranil hned během přípravného kempu a do tempa se tak dlouhou dobu nemohl dostat. Jeho výkony byly jen slabým odvarem oproti tomu, co předváděl v minulém ročníku a rozhodně to nebyl ten Del Zotto, na kterého byli fanoušci Letců zvyklí. Jelikož navíc rodákovi ze Stouffville končí smlouva, generální manažer Ron Hextall se rozhodl, že s ním nový kontrakt nepodepíše.

• Hodnocení fanoušků: 3-
• Hodnocení redakce: 3-

Shayne Gostisbehere (76 zápasů – 7+32)

Tento čtyřiadvacetiletý americký bek vlétl do NHL v předchozím ročníku neskutečným způsobem a všichni tak očekávali, jak bude vypadat jeho druhá sezóna v nejprestižnější hokejové lize na světě. V případě Ghosta se potvrdil takzvaný syndrom druhé sezóny, který již v minulosti potrápil mnoho mladíků. V první části sezóny dělal rodák z Floridy mnoho chyb v obraně, vůbec se mu nedařilo trefovat během přesilových her branku a celkově se herně hodně trápil. V závěru ročníku se však již Gostisbehere vrátil ke svým standartním výkonům a můžeme tedy doufat, že si je přenese také do další sezóny. S 39 kanadskými body byl navíc Ghost opět nejproduktivnějším obráncem týmu. Jeho 21 záporných bodů je však naprosto neakceptovatelných.

• Hodnocení fanoušků: 2-
• Hodnocení redakce: 2-

Radko Gudas (67 zápasů – 6+17)

Český obránce předváděl ze všech obránců zřejmě nejvyrovnanější výkony – hrál jak solidně do defenzivy, tak dobře podporoval také útočnou fázi hry. Rodák z Kladna vynikal, jak již tomu u něj bývá zvykem, především svou hrou do těla, kdy rozdal 280 hitů a v počtu hitů na zápas (4.18) skončil na druhém místě za Markem Borowieckim z Ottawy. Gudas se v letošním ročníku vyvaroval zbytečných faulů, jejichž vinou byl v minulých letech několikrát suspendován a zbytečně tak oslaboval svůj tým. Celkově vzato, důrazný český bek rozhodně nijak nezklamal.

• Hodnocení fanoušků: 1-
• Hodnocení redakce: 2

Andrew MacDonald (73 zápasů – 2+16)

Tento kanadský obránce doplácí již od začátku na svou neskutečně vysokou smlouvu, kterou s ním vedení Letců z Philadelphie naprosto nepochopitelně podepsalo. V obranném páru společně s Ivanem Provorovem si však v některých duelech nevedl nijak špatně. Jeho problémem jsou však velmi nekonzistentní výkony, kdy hned druhý den naprosto nepochopitelně nedostupuje své hráče, ztrácí puky ve vlastním obranném pásmu apod. Bohužel takových zápasů je v případě MacDonalda stále většina. Jedinou útěchou je tak 151 střel, které dokázal zblokovat (24. místo v NHL).

• Hodnocení fanoušků: 3-
• Hodnocení redakce: 3-

Brandon Manning (65 zápasů – 3+9)

Šestadvacetiletý kanadský obránce nepředváděl nikterak otřesné výkony a především v první polovině ročníku patřil mezi ty lepší v defenzivních řadách Flyers. Postupně však Manningovi výkony začaly poměrně upadat, o čemž svědčí také 21 záporných bodů v tabulce +/-. Rodák z kanadského Prince George nikdy nebude žádným světovým zadákem. Na post 6. až 7. beka by však pro nadcházející ročník zřejmě nebyl zcela špatnou volbou.

• Hodnocení fanoušků: 3-
• Hodnocení redakce: 3

Ivan Provorov (82 zápasů – 6+24)

Rozhodně nejlepší obránce Letců z Philadelphie v letošním ročníku a zároveň jediný bek, který odehrál všech 82 zápasů letošní základní části. Ruský mladík prožil velmi těžký vstup do NHL, kdy často ve svém obranném pásmu ztrácel kotouče a místo toho, aby raději vyhodil puk, snažil se komplikovaně rozehrát, čehož několikrát využili hráči soupeře. Po zhruba 15 zápasech se však Provorov skvěle adaptoval hře v NHL a předváděl naprosto vynikající výkony především do defenzivy. Dvacetiletý bek navíc zblokoval hned 166 střel soupeř, což je vůbec nejvíce z hráčů Flyers (9. místo v NHL). Rodák z Jaroslavle navíc dokázal velmi dobře podpořit ofenzivu a za své výkony si tak vysloužil ocenění pro nejlepšího obránce Flyers v letošní sezóně.

• Hodnocení fanoušků: 1-
• Hodnocení redakce: 1-

Nick Schultz (28 zápasů – 0+4)

Zkušený kanadský bek, který v nejprestižnější hokejové lize na světě odehrál již více než tisíc zápasů, letos v dresu Flyers příliš šancí nedostal. Schultz se představil v pouhých 28 zápasech, v nichž nepodal nikterak špatné výkony, ale ničím ani příliš neoslnil. Jelikož se chtějí Letci v nadcházejících sezónách spoléhat na mladší hráče, také Schultz tak již v příštím ročníku dres Letců z Philadelphie neoblékne.

• Hodnocení fanoušků: 3-
• Hodnocení redakce: 3-

Steve Mason (58 zápasů – 2.66 GAA, 90.8%)

Brankáři Letců letos bojovali o nové kontrakty, ale ani jeden z nich zrovna nedal generálnímu manažerovi Ronu Hextallovi mnoho důvodů, proč jej podepsat také do dalších let. Steve Mason díky zdravotním problémům Michala Neuvirtha odchytal většinu letošní základní části a i přesto, že si vedl lépe než jeho brankářský kolega, tak ani on zrovna nenadchl. Maseho největším problémem byly nekonzistentní výkony. V jednom zápase totiž dokázal svůj celek neskutečně podržet, avšak následně pak pustil poměrně laciný gól a snaha týmu tak přišla vniveč. Celkově se jednalo o poměrně podprůměrný ročník tohoto urostlého osmadvacetiletého kanadského brankáře.

• Hodnocení fanoušků: 2-
• Hodnocení redakce: 2-

Michal Neuvirth (28 zápasů – 2.82 GAA, 89.1%)

Sezóna, na kterou bude chtít rodák z Ústí nad Labem velmi rychle zapomenout. Český gólman začal sezónu jako jednička Flyers, avšak díky nikterak přesvědčivým výkonům začal trenér Dave Hakstol své brankáře opět pravidelně střídat. V polovině listopadu pak přišlo zranění kolene, ze kterého se Neuvy dostával prakticky po celou sezónu. Když už se pak dostal do branky, opět to nebyly výkony, na které jsme u něj všichni zvyklí. Zpackanou sezónu pak jen podtrhl kolaps v samotném konci základní části, kdy nejednomu fanouškovi Letců pořádně zatrnulo. Doufejme tak, že v příštích sezónách uvidíme od Michala jen a jen lepší výkony, než tomu bylo letos.

• Hodnocení fanoušků: 3
• Hodnocení redakce: 3-

Anthony Stolarz (7 zápasů – 2.07 GAA, 92.8%)

Zkušenosti z NHL má již také čtyřiadvacetiletý americký gólman Anthony Stolarz, který si během letošního ročníku odbyl v brance Letců z Philadelphie svůj debut. Rodák z New Jersey sice zasáhl jenom do sedmi duelů, avšak ve většině z nich si vedl naprosto skvěle. Urostlý brankář působil naprosto klidným dojmem a díky své postavě dokáže pokrýt opravdu velkou části branky. Problémy mu nedělají ani střely těsně nad ledem, když dokáže jít velmi rychle na zem. Stolie byl v brankovišti Letců určitě příjemným překvapení a kdo ví, zda jej v příštím ročníku neuvidíme jako stálou dvojku Flyers.

• Hodnocení fanoušků: 2
• Hodnocení redakce: 2+

One thought on “Hodnocení obránců a brankářů v sezóně 2016/2017

Comments are closed.

Top